Ο Τραμπ έδωσε εντολή για την μεταβίβαση εξουσίας στον Μπάιντεν.

Ο Τραμπ έδωσε εντολή για την μεταβίβαση εξουσίας στον Μπάιντεν.

O Ντόναλντ Τραμπ έδωσε το πράσινο φως για να αρχίσει η διαδικασία μεταβίβασης της εξουσίας στον εκλεγμένο πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, μετά την αυξανόμενη πίεση από τους Γερουσιαστές του Κόμματος του και την αποτυχία του να ανατρέψει τα αποτελέσματα σε κρίσιμες πολιτείες.

Παρότι ο απερχόμενος πρόεδρος απέφυγε να αναγνωρίσει καθαρά την ήττα του, έδωσε εντολή στην Έμιλι Μέρφι, την επικεφαλής της Γενικής Ομοσπονδιακής Αρχής να προχωρήσει στην επικύρωση της νίκης του Τζο Μπάιντεν ώστε να αρχίσει και με τον νόμο η μετάβαση στον διάδοχο του.

«Προς το συμφέρον της χώρας μας, συστήνω» στην επικεφαλής της υπηρεσίας η οποία χειρίζεται τη μεταβίβαση της εξουσίας από τη μια κυβέρνηση στην άλλη «να κάνει αυτό που χρειάζεται να γίνει ως προς τα αρχικά πρωτόκολλα, κι έδωσα οδηγία στην ομάδα μου να πράξει το ίδιο», έγραψε ο Τραμπ στo Twitter.

Υποσχέθηκε, όμως, να συνεχίσει τον «δίκαιο αγώνα» του, καθώς οι δικηγόροι του έχουν πολλαπλασιάσει τις προσφυγές στη δικαιοσύνη, χωρίς επιτυχία, καταγγέλλοντας — χωρίς να προσκομίζουν αξιόπιστα αποδεικτικά στοιχεία — νοθεία στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.

«Ως Επικεφαλής της Γενικής Υπηρεσίας Υπηρεσιών των ΗΠΑ, έχω τη δυνατότητα βάσει του Προεδρικού Μεταβατικού Νόμου του 1963, να διαθέσω συγκεκριμένους πόρους και υπηρεσίες μετά τις εκλογές για τις ανάγκες της προεδρικής μετάβασης», έγραψε από την πλευρά της, η Μέρφι σε επιστολή της προς το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν.

Η ομάδα του εκλεγμένου προέδρου από την πλευρά της έκανε λόγο για σημαντικό βήμα, το οποίο θα επιτρέψει «την μεταβίβαση της εξουσίας ειρηνικά και χωρίς προσκόμματα».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η εντολή του Τραμπ έρχεται μετά την επικύρωση του αποτελέσματος στις πολιτείες του Μίσιγκαν και της Τζόρτζια υπέρ του Μπάιντεν, την απόρριψη της δικαστικής του προσφυγής στην Πενσυλβάνια και την πίεση που ασκούσαν Γερουσιαστές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος αλλά και επιφανείς μέλη της επιχειρηματικής κοινότητας των ΗΠΑ.

liberal.gr

Share this post