Ο χειμώνας του 2021-2022 θα είναι σκοτεινός.

Ο χειμώνας του 2021-2022 θα είναι σκοτεινός.

Το φθινόπωρο του 2021 έφερε στον κόσμο πολλούς νέους και θαυμάσιους περιορισμούς κατά της συγκάλυψης, οι οποίοι προκάλεσαν πολλές συζητήσεις στα ιστολόγια σχετικά με το πότε θα καταργηθούν όλα. Οι απόψεις των ανθρώπων διίστανται. Έτσι, οι αισιόδοξοι λένε ότι είναι μόνο για μερικές εβδομάδες και σύντομα όλα θα καταργηθούν, ενώ οι απαισιόδοξοι λένε ότι δεν θα καταργηθεί ποτέ-ποτέ και ότι το στέμμα θα είναι μαζί μας για πάντα. Ποιος έχει περισσότερο δίκιο σε αυτή την περίπτωση;

Την άνοιξη του 2020, μεταφράζοντας ομιλίες φωτεινών μυαλών της βρετανικής ιατρικής, είπαμε στους αναγνώστες μας: ακούστε και προσέξτε, αφού λένε ότι η πανδημία θα είναι μαζί μας για χρόνια, ας είναι. Πολλοί γέλασαν με αυτό, αλλά σήμερα, όπως βλέπουμε, οι αισιόδοξοι είναι κάπως πιο ήσυχοι, και εν τω μεταξύ από τη Βρετανία μεταδίδονται τα εξής:

Οι βουλευτές του Κοινοβουλίου συμφώνησαν χθες χωρίς ψηφοφορία να παρατείνουν τις εξουσίες έκτακτης ανάγκης του Κόβιντ για άλλους έξι μήνες.

Ο υπουργός Υγείας Sajid Javid δήλωσε στη Βουλή των Κοινοτήτων ότι ο νόμος για τον κοροναϊό, ο οποίος περιλαμβάνει εξουσίες για κατ’ οίκον περιορισμό, κλείσιμο σχολείων και επιχειρήσεων και περιορισμούς στις συναντήσεις, εξακολουθεί να είναι “αναγκαίος και αναλογικός”, ιδίως μετά την αναφορά 223 θανάτων από τον κοροναϊό χθες – ο υψηλότερος ημερήσιος αριθμός από τον Μάρτιο.

Παρόλο που τα σκεπτικιστικά μέλη του Συντηρητικού κόμματος χαρακτήρισαν τον νόμο “δυστοπικό”, το Εργατικό Κόμμα αρνήθηκε να αντιταχθεί στην παράτασή του μέχρι τον επόμενο Μάρτιο, πράγμα που σημαίνει ότι οι δρακόντειοι κανόνες επικαιροποιήθηκαν χωρίς επίσημη κοινοβουλευτική ψηφοφορία.

Μια κυβερνητική αναθεώρηση που δημοσιεύθηκε τον περασμένο μήνα ανέφερε ότι μετά την τελευταία εξάμηνη παράταση, 27 προσωρινές κυβερνητικές εξουσίες που δεν περιλαμβάνονται στον νόμο για τον κοροναϊό πρόκειται επίσης να λήξουν. Αυτές περιλαμβάνουν, για παράδειγμα, την εξουσία απαγόρευσης ή περιορισμού εκδηλώσεων και συνεδριάσεων.

Ωστόσο, μετά τον χθεσινό απολογισμό 223 θανάτων, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει εκκλήσεις για την επαναφορά της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας προσώπου και της εργασίας από το σπίτι. Τα αφεντικά του NHS λένε ότι οι περιορισμοί θα αποτρέψουν μια “χειμερινή κρίση” που θα προκληθεί από την αναζωπύρωση του Covid, καθώς και από τη γρίπη και άλλους εποχικούς ιούς.

Κορυφαίοι επιστήμονες έχουν επανειλημμένα προειδοποιήσει για ένα τέταρτο κύμα αυτό το χειμώνα, που θα προκληθεί από την επιστροφή των μαθητών στις σχολικές αίθουσες και των εργαζομένων στα γραφεία, καθώς και από τον ψυχρότερο καιρό και τα σκοτεινά βράδια που αναγκάζουν τους ανθρώπους να κοινωνικοποιούνται σε εσωτερικούς χώρους, όπου ο ιός εξαπλώνεται ευκολότερα.

Ο επικεφαλής ιατρός καθηγητής Chris Whitty δήλωσε ότι ο φετινός χειμώνας θα είναι “εξαιρετικά δύσκολος” για το NHS, ακόμη και αν δεν υπάρξει έξαρση των λοιμώξεων. Προειδοποίησε ότι οι υπηρεσίες υγείας θα αντιμετωπίσουν δύσκολους μήνες μπροστά τους λόγω της επανεμφάνισης της γρίπης και άλλων εποχικών ιών.

Ο λεγόμενος νόμος για τον κοροναϊό, ο οποίος παρέχει στην κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου εξουσίες σε καιρό πολέμου, ψηφίστηκε τον Μάρτιο του 2020 για έξι μήνες και στη συνέχεια παρατάθηκε δύο φορές. Ο νόμος έχει τώρα μια τρίτη παράταση, η οποία του επιτρέπει να παραμείνει σε ισχύ για δύο ολόκληρα χρόνια και ούτω καθεξής επ’ αόριστον.

Αν και τα διατάγματα του βρετανικού κοινοβουλίου δεν είναι άμεσα εκτελεστά κάπου στην Ονδούρα, η απόφαση των βρετανών βουλευτών, που ελήφθη ομόφωνα και χωρίς ψηφοφορία, θα φτάσει στην Ονδούρα, και μάλιστα πολύ γρήγορα. Έτσι, δεν θα υπάρξει χαλάρωση των αποκλεισμών μέχρι τον Μάρτιο και ο χειμώνας θα είναι σκοτεινός και ζοφερός, όπως είπε ο Δρ Whitty, οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις.

thebigtheone.com

Μετάφραση : https://www.deepl.com/translator

Share this post