Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα; Οι δύο μεγάλοι πόλεμοι φαίνονται αναπόφευκτοι. Ο ένας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ο άλλος μπορεί να είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας.

Ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος βρίσκεται στον ορίζοντα; Οι δύο μεγάλοι πόλεμοι φαίνονται αναπόφευκτοι. Ο ένας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ο άλλος μπορεί να είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας.

Ενώ ο κόσμος πάσχει από πανδημία, οδηγείται επίσης σε πολέμους. Οι δύο μεγάλοι πόλεμοι φαίνονται αναπόφευκτοι. Ο ένας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας και ο άλλος μπορεί να είναι ο πόλεμος της Ουκρανίας.

Στην πραγματικότητα, οι ΗΠΑ ήταν οι δικαιούχοι των παγκόσμιων πολέμων και χρησιμοποίησαν πολέμους, επιθέσεις, εξαναγκασμούς, συνωμοσίες, ανατροπές κυβερνήσεων και τακτικές ψυχρού πολέμου για να διατηρήσουν την υπεροχή τους. Μετά τον πρόσφατο διάλογο Σίνι-ΗΠΑ στην Αλάσκα, είναι προφανές ότι η Κίνα αρνήθηκε να δεχτεί την αμερικανική ηγεμονία.

Κυρίως, οι ΗΠΑ πρέπει να αποδεχθούν τις βασικές πραγματικότητες και να προσπαθήσουν να επανεκτιμήσουν τις δυνάμεις τους και στη συνέχεια να ασκήσουν ως δύναμη, αλλά, περήφανα, αφού ηγήθηκε ενός μονοπολικού κόσμου για μερικές δεκαετίες, οι ΗΠΑ δεν είναι πρόθυμες να παραδοθούν τόσο εύκολα.

Μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, οι μεγάλοι πόλεμοι: Πόλεμος της Κορέας (1950-53), Πόλεμος του Βιετνάμ (1960-75), Κόλπος των Χοίρων (19610), Γρενάδα (1983), Αμερικανική εισβολή στον Παναμά (1989), Πόλεμος του Περσικού Κόλπου ( 1990-1991), Παρέμβαση στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη (1995-1996), Συνεχίστηκε η εισβολή στο Αφγανιστάν (2001), Εισβολή στο Ιράκ (2003-2011), Σομαλία και βορειοανατολική Κένυα (2007 – σήμερα), Επιχείρηση Ocean Shield (Ινδικός Ωκεανός) (2009–2016), Παρέμβαση στη Λιβύη (2011), Στρατός Αντίστασης του Κυρίου Ουγκάντα ​​(2011–2017), Παρέμβαση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ στο Ιράκ εναντίον του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ και της Συρίας (2014–2017), παρέμβαση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ Συρία (2014 – σήμερα), εμφύλιος πόλεμος της Υεμένης (2015 – σήμερα) και επέμβαση των ΗΠΑ στη Λιβύη (2015 – σήμερα). Και τα λοιπά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλοι αυτοί οι πόλεμοι διεξήχθησαν σε τρίτη χώρα, μακριά από το αμερικανικό έδαφος, όπου συμμετείχαν μόνο καλά εξοπλισμένα στρατεύματα, καλά προστατευμένα. Οι απλοί πολίτες ήταν μακριά από τις περιοχές του πολέμου και δεν εκτέθηκαν σε κίνδυνο απώλειας πολέμου. Σε όλους αυτούς τους πολέμους, οι ντόπιοι σκοτώθηκαν, τραυματίστηκαν, έγιναν άστεγοι ή συνελήφθησαν ως αιχμάλωτοι πολέμου κ.λπ.

Η Αμερική ήταν ο δικαιούχος των περισσότερων από αυτούς τους πολέμους, όπως ο έλεγχος των φυσικών πόρων και του πλούτου αυτών των χωρών, για παράδειγμα ο έλεγχος του πετρελαϊκού πλούτου από το Ιράκ, τη Λιβύη κ.λπ. Οι πόλεμοι ήταν μέσα και εργαλεία για τη βελτίωση της αμερικανικής οικονομίας. Το πάγωμα περιουσιακών στοιχείων ξένων χωρών και ατόμων, ήταν μια σημαντική πηγή πλούτου για την Αμερική. Οι κυρώσεις χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλεία για τον εξαναγκασμό άλλων χωρών. Το ΔΝΤ και η Παγκόσμια Τράπεζα χρησιμοποιήθηκαν ως εργαλείο για να υπαγορεύουν άλλους.

Υπάρχει απόλυτη ανάγκη για τους Αμερικανούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να επανεκτιμήσουν ότι εάν οι ΗΠΑ εξακολουθούν να είναι σε τέτοια θέση ή όχι. Το παράδειγμα του πολέμου του Αφγανιστάν, όπου οι ΗΠΑ έχουν ξοδέψει ένα τρισεκατομμύριο δολαρίων και δεν μπορούσαν να ελέγξουν ένα μικρό κλάσμα του αφγανικού εδάφους. Ο πόλεμος της Συρίας είναι επίσης ένας χαμένος πόλεμος για την Αμερική.

Αμερικανοί μελετητές, διανοούμενοι, πολιτικοί και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής, ειδικά οι νέοι, πρέπει να σκεφτούν σοφά και να σκεφτούν έξυπνα ότι οι πόλεμοι θα εξυπηρετήσουν πλέον την Αμερική ;;; Ας υποθέσουμε ότι μελλοντικός πόλεμος θα διεξαχθεί στο αμερικανικό έδαφος, ποιες θα είναι οι συνέπειες; Υπάρχει καμία εγγύηση ότι εάν οι ΗΠΑ ξεκινήσουν έναν πόλεμο, θα περιοριστεί σε μια συγκεκριμένη περιοχή ή θα εξαπλωθεί σαν 3ος παγκόσμιος πόλεμος  ή θα φτάσει στο αμερικανικό έδαφος;

Οι ανθρώπινες ζωές είναι το πιο πολύτιμο πράγμα σε αυτό το σύμπαν . Ανεξάρτητα από τη φυλή, τη θρησκεία, την εθνικότητα ή τις διακρίσεις, η ανθρώπινη ζωή πρέπει να προστατεύεται. Η απώλεια μιας ανθρώπινης ζωής είναι καθαρή απώλεια για την ανθρωπότητα. Πρέπει να σκεφτούμε πάνω από την εθνικότητα, την ιθαγένεια, τη θρησκεία, τη φυλή, το χρώμα, τη γλώσσα ή οποιαδήποτε κοινωνική διάκριση. Είναι σημαντικό ότι η νεολαία πρέπει να σκεφτεί θετικά. Ο κόσμος ανήκει στη νεολαία και η νεολαία πρέπει να σκέφτεται θετικά και πρέπει να διαδραματίζει πιο κρίσιμο ρόλο.

Η Μέση Ανατολή είναι ένα ζωντανό ηφαίστειο και μπορεί να εκραγεί ανά πάσα στιγμή. Στην επιφάνεια, φαίνεται το Ιράν, αλλά ο πραγματικός κίνδυνος του πολέμου είναι πέρα ​​από το Ιράν. Η δημιουργία ενός εβραϊκού κράτους στη μέση του αραβικού κόσμου ήταν παράλογη και η αιτία της αστάθειας και των κινδύνων των πολέμων.

Η Ινδική νόμιμη κατοχή στο Κασμίρ είναι ένα άλλο ηφαίστειο και υπάρχει κίνδυνος έκρηξης ανά πάσα στιγμή. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Ινδία και το Πακιστάν και οι δύο είναι πυρηνικά κράτη και διαθέτουν αρκετούς σωρούς θανατηφόρων όπλων για να εξαλειφθούν. Υπάρχει επίσης ο κίνδυνος του πολέμου να κατακλύσει τις γειτονικές χώρες. Αυτό το μέρος του παγκόσμιου πληθυσμού είναι σχεδόν το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού, το μέγεθος της κρίσης που μπορεί κανείς να φανταστεί.

Οι συνέπειες του πολέμου στη Νότια-Κίνα-Θάλασσα, υπάρχει ο κίνδυνος συμμετοχής όλων των γειτονικών και περιφερειακών χωρών, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας και της Αυστραλίας, ως «τετραπλή συμμαχία». Ποιος θα είναι νικητής σε αυτόν τον πόλεμο, ή δικαιούχος, είναι μάλλον πολύ νωρίς για να το πούμε, αλλά ο ηττημένος θα είναι η ανθρωπότητα. Η περιοχή είναι γεμάτη θανατηφόρα όπλα και η συγκέντρωση στρατευμάτων είναι εμφανής για μια μεγάλη καταστροφή.

Η Ουκρανία είναι μια όμορφη χώρα, αλλά τα πυκνά σύννεφα του Πολέμου την επισκιάζουν. Συνολικά, η Ευρώπη θεωρείται μια σταθερή και κατάλληλη ήπειρος, αλλά ο πόλεμος της Ουκρανίας αποτελεί απειλή για την ευρωπαϊκή ασφάλεια και τις εξελίξεις.

Ο Πρόεδρος Joe Biden ήταν μέρος αρκετών Διοικήσεων υπό διάφορους Προέδρους τις τελευταίες δεκαετίες και μέρος της χάραξης πολιτικής. Κατά κύριο λόγο, συμμετείχε άμεσα ή έμμεσα στους περισσότερους πολέμους. Καταλαβαίνει καλά τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα των μαχών. Μπορεί να είχε κληρονομήσει μερικές από τις πολεμικές του σκέψεις, αλλά είναι πάντα δυνατό να επανεκτιμηθεί η αλλαγμένη γεωπολιτική πριν λάβει οποιαδήποτε απόφαση. Η ομάδα του είναι επίσης παλιοί συνάδελφοι, οι οποίοι έχουν υπηρετήσει μαζί του στις προηγούμενες διοικήσεις, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να σκεφτούμε έξυπνα και σοφά.

Το μήνυμα είναι η προστασία της ανθρωπότητας και πιστεύω ότι είναι καθήκον ολόκληρης της ανθρωπότητας. Καλούνται όλα τα έθνη και τα άτομα που αγαπούν την ειρήνη να κάνουν ό, τι είναι δυνατόν για να προστατεύσουν τις ανθρώπινες ζωές. Η νεολαία είναι η ελπίδα. η νεολαία είναι το μέλλον μας.

survivalblog.science.blog

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ SURVIVAL BLOG.SCIENCE.BLOG: Corfiatiko.blogspot.com

Share this post