Ο Kιμ Γιονγκ Ουν πρόκειται να αποκαλύψει νέα όπλα; Οι αναλυτές λένε ότι η αναταραχή της δραστηριότητας στη βάση της Βόρειας Κορέας δείχνει μεγάλη αποκάλυψη.

Ο Kιμ Γιονγκ Ουν πρόκειται να αποκαλύψει νέα όπλα; Οι αναλυτές λένε ότι η αναταραχή της δραστηριότητας στη βάση της Βόρειας Κορέας δείχνει μεγάλη αποκάλυψη.

Οι σχηματισμοί στρατευμάτων της Βόρειας Κορέας ασκούνται για την στρατιωτική παρέλαση στις 10 Οκτωβρίου.

Οι αναλυτές έχουν δει σημάδια δραστηριότητας σε ναυπηγείο που χρησιμοποιείται για εκτοξεύσεις πυραύλων. 

Ένας ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος στο Νότο είπε ότι ο Κιμ θα μπορούσε να αποκαλύψει ένα υποβρύχιο όπλο .

Οι αναλυτές της Βόρειας Κορέας παρακολουθούν ενδείξεις ότι ο Kιμ Γιονγκ Ουν πρόκειται να αποκαλύψει νέα όπλα ή να εκτοξεύσει έναν πυραύλο από υποβρύχιο τις επόμενες εβδομάδες.

Οι σχηματισμοί στρατευμάτων ασκούνται για την αναμενόμενη στρατιωτική παρέλαση στις 10 Οκτωβρίου, την 75η επέτειο του κυβερνώντος Εργατικού Κόμματος.

Ορισμένοι παρατηρητές λένε ότι η Βόρεια Κορέα μπορεί να χρησιμοποιήσει την παρέλαση της Πιονγιάνγκ για να παρουσιάσει τους μεγαλύτερους πυραύλους της, για πρώτη φορά από το 2018.

Δορυφορικές φωτογραφίες έδειξαν επίσης μια έντονη δραστηριότητα στο Sinpo South Shipyard όπου ο Βορράς κατασκευάζει υποβρύχια, συμπεριλαμβανομένης μιας ασφαλούς λεκάνης όπου αγκυροβόλησε μια φορτηγίδα που χρησιμοποιήθηκε σε προηγούμενες υποβρύχιες εκτοξεύσεις.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις, καθώς υπάρχει η πιθανότητα διεξαγωγής δοκιμής βαλλιστικών πυραύλων που θα εκτοξευτούν από υποβρύχια», δήλωσε ο επικείμενος στρατιωτικός αρχηγός της Νότιας Κορέας, Γουόν Ιν-τσουλ.

Οι αναλυτές λένε ότι υπήρξε μια έντονη δραστηριότητα στο Sinpo South Shipyard, όπου ο Βορράς κατασκευάζει υποβρύχια (απεικονίζεται νωρίτερα αυτό το μήνα)

Οι ειδικοί λένε ότι η ώθηση του Βορρά για την απόκτηση πυραύλων που εκτοξεύονται με υποβρύχια είναι μια ανησυχητική εξέλιξη επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστούν πριν από την εκτόξευσή τους.

Μια πηγή είπε στον ιστότοπο Daily NK που εδρεύει στη Σεούλ, ότι το ναυπηγείο «είναι γεμάτο δραστηριότητα για να προετοιμαστεί για την εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων», με αξιωματούχους και ερευνητές να φτάνουν από τα τέλη Αυγούστου.

Ο Dave Schmerler, ερευνητής στο James Martin Center for Nonproliferation Studies, δήλωσε ότι υπήρχαν ενδείξεις για εργασία στην πυραυλική φορτηγίδα.

Ωστόσο, είπε ότι η δραστηριότητα θα είναι επίσης συνεπής με τις βασικές εργασίες επισκευής μετά τους τυφώνες που έπληξαν την κορεατική χερσόνησο στις αρχές του μήνα.

Ο Γουόν, ο υποψήφιος για πρόεδρο των Κοινών Κοιτών Αρχηγών Προσωπικού της Νότιας Κορέας, δήλωσε ότι ο Βορράς θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια δοκιμή βαλλιστικών πυραύλων που θα εκτοξευτούν από υποβρύχιο μόλις ολοκληρωθούν οι επισκευές.

Ο Βορράς δεν έχει ξεκινήσει διηπειρωτικούς βαλλιστικούς πυραύλους από το 2017, μια παύση που ο Ντόναλντ Tραμπ χαιρέτισε ως διπλωματική επιτυχία.

Ωστόσο, η Βόρεια Κορέα δήλωσε τον περασμένο Οκτώβριο ότι είχε δοκιμάσει ένα Pukguksong-3, που δεν προκάλεσε καμία σημαντική αντίδραση από τον Tραμπ.

Τον Ιούλιο του 2019, ο Kim επιθεώρησε ένα νεόκτιστο υποβρύχιο που φάνηκε να είναι το πιο εξελιγμένο μοντέλο του Βορρά με πολλούς σωλήνες εκτόξευσης.

Ο Jung Changwook, επικεφαλής του Φόρουμ Μελέτης Άμυνας της Κορέας στη Σεούλ, δήλωσε ότι η Βόρεια Κορέα θα μπορούσε να πραγματοποιήσει μια δοκιμή για να αναβαθμίσει την πυρηνική της επίθεση και να ασκήσει πίεση στην Ουάσινγκτον μετά τις εκλογές των ΗΠΑ στις αρχές Νοεμβρίου.

Ο Jung είπε ότι ένας πύραυλος που εκτοξεύεται από την φορτηγίδα θα έχει πιθανό εύρος έως και 310 μίλια, χωρίς άμεση απειλή για την ηπειρωτική χώρα των ΗΠΑ.

Οι πυρηνικές συνομιλίες μεταξύ Tραμπ και Kιμ έχουν σημειώσει μικρή πρόοδο μετά την κατάρρευση της δεύτερης συνόδου κορυφής τους στο Βιετνάμ στις αρχές του 2019.

Οι σχέσεις με τον Νότο έχουν επίσης σταματήσει, και η Πιονγκγιάνγκ ανατίναξε ένα γραφείο συνδέσμου Βορρά-Νότου στην πλευρά των συνόρων νωρίτερα αυτό το έτος.

Λίγες από τις δεσμεύσεις που υπέγραψε ο Kim και ο πρόεδρος του Νότου Moon Jae-in στη σύνοδο κορυφής τους στην Πιονγκγιάνγκ το 2018 – μεταξύ αυτών κοινές αθλητικές ομάδες και μια Ολυμπιακή προσφορά, προσπάθειες για συνδέσεις μεταφορών και επίσκεψη του Kim στη Σεούλ – έχουν πραγματοποιηθεί.

Ο Βορράς αντιμετωπίζει τώρα πολλές κρίσεις, συμπεριλαμβανομένης της ζημιάς από τον τυφώνα, την πανδημία του ιού coronavirus που οδήγησε στο κλείσιμο των συνόρων του με την Κίνα και τις αυστηρές κυρώσεις των ΗΠΑ.

Ωστόσο, ο υπουργός ενοποίησης της Σεούλ Λι Ιν-νεαρός είπε αυτή την εβδομάδα: «Ελπίζω ότι τα κανάλια επικοινωνίας, συμπεριλαμβανομένου του γραφείου διασύνδεσης της Κορέας, μπορούν να αποκατασταθούν και να μπορέσουμε να ξεκινήσουμε εκ νέου ανοιχτό διάλογο νωρίς».

dailymail.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ DAILY MAIL : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post