Πάθαμε πλάκα!!!Ελλάδα 2019:Κάνεις αυτό που είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ; Κινδυνεύεις να πας στη Φυλακή (BINTEO)

Πάθαμε πλάκα!!!Ελλάδα 2019:Κάνεις αυτό που είπε ο ΧΡΙΣΤΟΣ; Κινδυνεύεις να πας στη Φυλακή (BINTEO)
Στην αρχή δεν το πιστεύαμε…

του Νεκτάριου Αρχοντίου

Πριν μερικές ημέρες κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί πως η αστυνομία θα εισέβαλλε σε κινηματογράφο για να…«πιάσει» μερικούς ανήλικους που έβλεπαν μια ταινία. Για όσους τυχόν δεν ενημερωθήκατε σχετικά, πρέπει να γνωρίζετε, ότι, όπως δήλωσε ο γενικός γραμματέας του σωματείου Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, «έγιναν ανώνυμες καταγγελίες ότι την ταινία παρακολουθούν ανήλικοι και η αστυνομία ήταν υποχρεωμένη να επέμβει». Μάλιστα, οι εν λόγω υπάλληλοι που έκαναν την καταγγελία επικαλέστηκαν τον νόμο 445 του 1937.

Να καλά διαβάσατε, νόμο του 1937. Ωστόσο αυτό δεν είναι το θέμα του παρόντος άρθρου, αλλά αποτέλεσε το έναυσμα, για να ξεθαφτούν μερικοί ακόμη παμπάλαιοι νόμοι, που αν εφαρμοστούν σήμερα, πολλοί θα πρέπει να πάνε μαζικά φυλακή.

Πάμε να τους δούμε.

Με νόμο του 2001: Όσοι χρησιμοποιούν για την παρασκευή αλκοολούχων ποτών, προϊόν απόσταξης μικρών αποσταγματοποιών, τιμωρούνται με ποινή φυλάκισης 3 μηνών έως 5 ετών.

Με νόμο του 1924: Όποιος ντυθεί τις απόκριες αστυνομικός, στρατιωτικός ή βασιλιάς τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον 1 μήνα.

Με νόμο του 1993: Αν κάποιος «κλέψει» νερό από υδραγωγείο, τιμωρείται με φυλάκιση 3 μηνών έως 5 ετών, ενώ κινδυνεύει με πρόστιμο από 100.000-1.000.000 €.

Με νόμο του 1976: Απαγορεύεται και η φιλοξενία σε σκηνές ή τροχόσπιτα. Ο παραβάτης πρέπει να πληρώσει 3.000€ πρόστιμο και κινδυνεύει με φυλάκιση 6 μηνών.

ΠΡΟΣΟΧΗ εδώ: Με νόμο του 1931, τιμωρείται η φιλανθρωπία. Όποιος θελήσει να βοηθήσει κάποιο συνάνθρωπο του, κάνοντας κάποιον έρανο κινδυνεύει με φυλάκιση.

Επομένως, το να κάνει κάποιος αυτό που μας ζήτησε ο Χριστός, να βοηθάμε δηλαδή τους συνανθρώπους μας, μεταξύ των άλλων και οικονομικά, μπορεί να αποτελέσει αιτία καταδίκης κάποιου εάν το «σύστημα» το θελήσει.

Το αν μπορεί ένας αναχρονιστικός νόμος να τεθεί σε λειτουργία στις μέρες μας το είδαμε με την ταινία Joker όπως προείπαμε, Ελλάς το μεγαλείο σου!

Για να μην νομίζετε μάλιστα πως κάτι τέτοιο συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα, θυμηθείτε τον παράλογο νόμο που ισχύει μεταξύ των άλλων και στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ, ο οποίος προβλέπει ότι ιδιώτες ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΑΙ να βοηθούν αστέγους!

Γιατί υπάρχουν ακόμη αυτοί οι νόμοι όμως και δεν έχουν καταργηθεί; Επειδή επικρατεί ένα μπάχαλο είναι μια σκέψη. Μια άλλη σκέψη όμως, είναι πως υπάρχουν παμπάλαιοι νόμοι που λειτουργούν ως κρυμμένες νάρκες, έχοντας σαν σκοπό να στείλουν κάποιον στη φυλακή ή εν γένει να τον μπλέξουν με νομικά ζητήματα, εφόσον αποφασιστεί από το «σύστημα». Κοινώς κάποιος έχει ακόμη μερικούς λόγους για να βρεθεί στη φυλακή αν αποδειχθεί πως είναι «κακό παιδί» απέναντι στο σύστημα.

Ίσως όχι τώρα, αλλά αν το καθεστώς στη χώρα μας μετατραπεί σε απολυταρχικό, τότε τέτοιοι νόμοι μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια με όλες τις εφιαλτικές προεκτάσεις τους και τονίζουμε ξανά πως δεν χρειάζεται να ψηφιστούν, απλά να ενεργοποιηθούν!!! Βέβαια, σε ένα τέτοιο σενάριο οι νόμοι θα αλλάξουν ούτως ή άλλως, αλλά βλέπουμε πως υπάρχουν έτοιμες «υποδομές» που μπορούν να στείλουν κάποιον στη φυλακή ακόμα και επειδή κάνει αυτό που είπε ο Χριστός!

Δείτε παρακάτω τι συμβαίνει στο εξωτερικό αυτή τη στιγμή. Το ίδιο μπορεί να γίνει και στη χώρα μας αν κάποιος απλά αποφασίσει να χρησιμοποιήσει τον εν λόγω νόμο, σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύονται ακόμη και οι έρανοι και τα μπαζάρ!

(φώτο: Pexels)

Share this post