Πάρνηθα: Από νωρίς το πρωί έντονη χιονόπτωση – Έσπευσαν οι Αθηναίοι να χαρούν το χιόνι (φωτό)

Πάρνηθα: Από νωρίς το πρωί έντονη χιονόπτωση – Έσπευσαν οι Αθηναίοι να χαρούν το χιόνι (φωτό)

Στα λευκά ντύθηκε η Πάρνηθα. Το χιόνι που έπεσε ήταν αρκετό για να καλύψει την περιοχή, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Πολλοί ήταν οι Αθηναίοι που πήραν τα αυτοκίνητά τους και κατευθύνθηκαν στο βουνό για να απολαύσουν το χιόνι και να παίξουν με τα παιδιά τους. Οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες δεν τους πτόησαν.

Γονείς πήραν τα παιδιά τους για μια βόλτα στη χιονισμένη Πάρνηθα

Εξοπλισμένοι με ζεστά μπουφάν, σκούφους, γάντια και κασκόλ, χάρηκαν το χιόνι στην Πάρνηθα, έπαιξαν χιονοπόλεμο και έβγαλαν σέλφις.

Σέλφι με φόντο το χιονισμένο τοπίο

Εξάλλου την περίοδο των Χριστουγέννων, ο κόσμος την έχει συνδυάσει με το χιόνι. Έως τώρα ο καιρός με τις υψηλά για την εποχή θερμοκρασίες, θύμιζε περισσότερο άνοιξη, παρά χειμώνα.

Χιονόπτωση στην Πάρνηθα, την Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2019

Οι θερμοκρασίες που επικρατούν στη χώρα μας, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κυμαίνονται σε ελαφρώς χαμηλότερα -της τάξης του ενός έως τριών βαθμών- από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Με το χιόνι έπαιξαν μικροί και μεγάλοι

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, έρχεται έναν νέο κύμα κακοκαιρίας η «Ζηνοβία», η οποία θα χτυπήσει το Σαββατοκύριακο με έντονο κρύο, αλλά και χιονοπτώσεις, οι οποίες θα κάνουν την εμφάνισή τους και στην Αττική.

Μαγικό τοπίο η χιονισμένη Πάρνηθα

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται περαιτέρω σημαντική πτώση της θερμοκρασίας (έως και δέκα βαθμούς κάτω από τις κλιματικές τιμές) η οποία θα σχετίζεται με την κακοκαιρία «Ζηνοβία» και τις αρκτικές αέριες μάζες που θα τη συνοδεύουν.

Οι Αθηναίοι χάρηκαν το χιόνι και έπαιξαν χιονοπόλεμο

Αντίθετα, όπως συνηθίζεται σε περιπτώσεις ψυχρών εισβολών στη χώρα μας, στη Δυτική και στη Βόρεια Ευρώπη θα επικρατήσουν πολύ θερμές αέριες μάζες, έως και δέκα βαθμούς πάνω από τις κλιματικές τιμές.

Μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το χιόνι

Η Ζηνοβία ήταν βασίλισσα της Παλμύρας, ρωμαϊκής αποικίας στη σημερινή Συρία, που βασίλευσε από το 267 ή 268 μέχρι το 272 μ.Χ.

Οι χαμηλές θερμοκρασίες δεν πτόησαν μικρούς και μεγάλους που πήγαν στην Πάρνηθα

Πολύ ψυχρές αέριες μάζες αρκτικής προέλευσης θα κινηθούν προς τη χώρα μας από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής, προκαλώντας σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και κακοκαιρία με αμιγώς χειμερινά χαρακτηριστικά από το Σάββατο 28/12 έως τη Δευτέρα 30/12

.https://www.pronews.gr/

Share this post