Παίξτε το ΒΙΝΤΕΟ στο ΜΕΤΡΟ: Αριστερή πανεπιστημιακός παραδέχεται την φρικτή αλήθεια για την υπεράσπιση των εκτρώσεων

Παίξτε το ΒΙΝΤΕΟ στο ΜΕΤΡΟ: Αριστερή πανεπιστημιακός παραδέχεται την φρικτή αλήθεια για την υπεράσπιση των εκτρώσεων
Προτρέπει να σταματήσουν οι εγκυμοσύνες και ζητά «βιομηχανία παρένθετης μητρότητας»…

Η αριστερή φεμινίστρια συγγραφέας, Sophie Lewis, στο νέο της βιβλίο, «Full Surrogacy Now: Feminism Against Family –  Παρένθετη Μητρότητα Τώρα: Φεμινισμός εναντίον Οικογένειας», δεν διστάζει να παραδεχτεί πως η εκούσια έκτρωση είναι «αποδεκτή βία».

«Κατά την γνώμη μου, η έκτρωση είναι, μια μορφή δολοφονίας και ξέρω πόσο αμφιλεγόμενο είναι αυτό», δήλωσε η Lewis, η οποία διδάσκει στο Ινστιτούτο Κοινωνικών Ερευνών του Brooklyn.

«Είναι μια μορφή δολοφονίας που πρέπει να μπορούμε να την υπερασπιστούμε», είναι τα λόγια, τα οποία ταράσσουν και τον πιο μετριοπαθή.

«Λέμε πως η έκτρωση είναι δικαίωμα υγείας. Πρέπει να απομακρυνθούμε από αυτό και από επιχειρήματα σχετικά με το πότε αρχίζει η ανθρώπινη ύπαρξη και απλά να υπερασπιστούμε την άμβλωση ως δικαίωμα για να σταματήσουν οι εγκυμοσύνες», υπογραμμίζει.

«Δεν με ενδιαφέρει το πότε ξεκινά η ύπαρξη μια ανθρώπινης ζωής», προσθέτει.

Η Sophie Lewis Άγγλο-αμερικανίδα συγγραφέας και θεωρητικός (ΕΔΩ)! Η δουλειά της επικεντρώνεται στην ΕΥΓΟΝΙΚΗ, στον φεμινισμό και στην κοινωνική αναπαραγωγή των τρανς ατόμων.

Τα λόγια της προκαλούν πράγματι ανατριχίλα και αποδεικνύουν πως υπάρχουν πράγματι κάποιοι, με «σφραγίδα», μάλιστα, πανεπιστημίου, που μάχονται κατά του θεσμού της οικογένειας και στηρίζουν τις εκτρώσεις, όχι επειδή σέβονται το δήθεν «δικαίωμα της γυναίκας κοκ.», αλλά επειδή θέλουν τον πληθυσμό μειωμένο και την οικογένεια διαλυμένη.

«Οι εκτρώσεις είναι φόνοι που πρέπει να υπερασπιστούμε» λέει αδίστακτα και με περίσσιο κυνισμό. «Ο Καπιταλισμός βασίζεται στην οικογένεια. Στην ιστορία του φεμινισμού η κατάργηση της οικογένειας είναι το βασικό αίτημα», λέει σε άλλο σημείο, ενώ ζητά: «ΑΝΑΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΠΑΡΕΝΘΕΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ» ή αλλιώς «βιομηχανία παραγωγής παιδιών», προκειμένου, προφανώς, να ελέγχονται οι γεννήσεις.

Τελικά, ανάμεσά μας ζουν πολύ επικίνδυνα άτομα! Το βίντεο αυτό πρέπει να παιχτεί στο μετρό της Αθήνας, εκεί που κατέβασαν τις αφίσες κατά των εκτρώσεων, παραβιάζοντας την ελευθερία έκφρασης.

Verso Books@VersoBooks

Abortion is a form of necessary violence. We need to move away from arguments designed to placate our enemies, and defend abortion as a right to stop doing gestational work | @reproutopia

Sophie Lewis is the author of Full Surrogacy Now: Feminism Against Family

Ενσωματωμένο βίντεο

ΦΩΤΟ VIDEO SCREENSHOT

https://www.el.gr/

Share this post