Παγκόσμια ανησυχία για σαρκοφάγο βακτήριο που εξαπλώνεται ραγδαία./Παγκόσμια ανησυχία: Οι 8 ασθένειες που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα.

Παγκόσμια ανησυχία για σαρκοφάγο βακτήριο που εξαπλώνεται ραγδαία./Παγκόσμια ανησυχία: Οι 8 ασθένειες που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα.

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα για την ανθρωπότητα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να έχει ήδη κλιμάκιο στην περιοχή όπου παρουσιάστηκαν τα κρούσματα.

Μπροστά σε μια νέα, απίστευτη λοίμωξη ήρθαν γιατροί στην Αυστραλία καθώς εμφανίστηκαν κρούσματα από σαρκοβόρο βακτήριο σε ανθρώπους!

Η λοίμωξη ονομάζεται Buruli και προκαλεί έλκη σε όλο το σώμα, χωρίς ωστόσο να προκαλεί πόνο στον ασθενή, με αποτέλεσμα τεράστιες πληγές. Η λοίμωξη προκαλείται από βακτήριο το οποίο με τις τοξίνες του, προκαλεί παράλυση στο δέρμα και για αυτό οι ασθενείς δεν καταλαβαίνουν το πρόβλημα άμεσα.

Τα πρώτα κρούσματα στην Αυστραλία έχουν εντοπιστεί σε περιοχές της Μελβούρνης και πρόκειται για τα πρώτα καταγεγραμμένα σε μη παραθαλάσσια περιοχή.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε σχετικά: «Παρά την εμφάνιση της λοίμωξης Buruli, η οποία προκαλείται από περιβαλλοντικό βακτήριο, είναι άγνωστη η συχνότητα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο. Η πρώιμη διάγνωση και η αντιμετώπιση φέρνει άμεσα αποτελέσματα, αλλιώς μπορεί να επιφέρει θάνατο και μακροχρόνια αναπηρία».

Παγκόσμια ανησυχία: Οι 8 ασθένειες που απειλούν

με αφανισμό την ανθρωπότητα.

Παγκόσμια ανησυχία: Οι 8 ασθένειες που απειλούν με αφανισμό την ανθρωπότητα

Φαίνεται πως ο κορονοϊός είναι ο πρόδρομος μιας σειράς σοβαρών ασθενειών που θα φέρουν την ανθρωπότητα σε θέση άμυνας.

Ο πλανήτης δίνει μάχη με την πανδημία του κορονοϊού, ωστόσο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας φοβάται ήδη την επόμενη πανδημία που μπορεί να φέρει το τέλος της ανθρωπότητας.

Ο κορονοϊός έχει σκοτώσει μέχρι στιγμής 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στον πλανήτη ενώ έχει μολύνει άλλα 112 εκατομμύρια ωστόσο οι πιθανότητες εμφάνισης μιας νέας πανδημίας, πολύ πιο θανάσιμης από την τωρινή είναι πάρα πολλές.

Δεν έχουν περάσει παρά λίγες εβδομάδες από την ημέρα που ο Π.Ο.Υ. πήρε επίσημη θέση σχετικά με το ενδεχόμενο της εμφάνισης της «Ασθένειας Χ», η οποία θα φέρει εκατομμύρια θανάτους.

Εκτός όμως από την άγνωστη ασθένεια που περιμένει (;) ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, υπάρχουν άλλες 8 γνωστές ασθένειες που αποτελούν άμεση απειλή για την ανθρωπότητα.

Ο ιός Νίπα είναι ένας από τους ιούς που έχουν πιθανότητα να φέρουν τη Γη σε δύσκολη θέση και την ανθρωπότητα σε κατάσταση να μετράει εκατόμβες νεκρών. Εμφανίστηκε στην Μαλαισία το 1998 και η θνησιμότητά της φτάνει το 75%.

Στη λίστα είναι και ο ιός Ζίκα, ο οποίος εμφανίστηκε στη Νότια Αμερική το 2015 και υπάρχει σε… αφθονία στα δάση της Ουγκάντα.

Φυσικά ο Έμπολα είναι ένας διαρκής φόβος για την ανθρωπότητα, ένας ιός για τον οποίο δεν έχει εμφανιστεί καμία θεραπεία και ένα ενδεχόμενο πανδημίας θα φέρει καταστροφικά αποτελέσματα.

Οι… πρόγονοι του covid-19, MERS και SARS έχουν μεγάλη πιθανότητα επανεμφάνισης με μεταλλαγμένα στελέχη ενώ και εκείνοι έχουν ξεκινήσει από την Ασία, προερχόμενοι από καμήλες και νυχτερίδες.

Τέλος, ο Π.Ο.Υ. έχει στην λίστα του και άλλους ιού πιο σπάνιους αλλά εξίσου επικίνδυνους, όπως τον «Πυρετό Rift Valley», τον «Πυρετό της Λάσα» και τον αιμορραγικό πυρετό του Κονγκό, που μεταδίδεται από τα τσιμπούρια.

newsbomb.gr

Share this post