Παγκόσμια Πολιτεία Εποπτείας: Έρχεται νέο οργουελικού τύπου δίκτυο παρακολούθησης

Παγκόσμια Πολιτεία Εποπτείας: Έρχεται νέο οργουελικού τύπου δίκτυο παρακολούθησης

Σχέδια για τη Νέα Διατλαντική Βάση Δεδομένων Αναγνώρισης Προσώπου ΕΕ-ΗΠΑ

Πολλά πράγματα γράφονται στα δυτικά μέσα μαζικής ενημέρωσης για τη φρίκη του κινεζικού κράτους επιτήρησης. Αυτός είναι ένας βολικός αποδιοπομπαίος τράγος για το δυτικό κατεστημένο να ξεγλιστρήσουν από αυτό που επί του παρόντος λαμβάνει διαστάσεις στη Βόρεια Αμερική και την Ευρώπη.

Αποκαλύψεις ήρθαν στο φως περί της αύξησης της εξουσίας και της επιρροής του δικτύου ανταλλαγής πληροφοριών Five Eyes, το οποίο μπορεί πάντα να επεκταθεί για να προσθέσει την ΕΕ στους κόλπους του. Αυτό το νέο σύστημα θα διευθύνεται από εκτεταμένες υπηρεσίες cloud της Silicon Valley και μια σειρά από κόμβους επεξεργασίας τεχνητής νοημοσύνης, τις οποίες η Carnegie Endowment περιέγραψε πρόσφατα ως:

“Ένας αυξανόμενος αριθμός κρατών αναπτύσσει προηγμένα εργαλεία επιτήρησης για την παρακολούθηση, τον εντοπισμό και την επιτήρηση των πολιτών για να επιτύχει μια σειρά πολιτικών στόχων – ορισμένες νόμιμες, άλλες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα και πολλές από αυτές βρίσκοντι σε ένα σκοτεινό μεσαίο σημείο”. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ακόμη θεσπίσει νέα νομοθεσία για αυτό το νέο παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης, αλλά έχει ήδη διαθέσει εκατομμύρια ευρώ για διερευνητική εξέταση σχετικά με την υλικοτεχνική υποδομή και την αρχιτεκτονική αυτού του νέου οργουελικού δικτύου Orwellian.

Και ακολουθεί ένα παράδειγμα:

Ένας αστυνομικός ανακριτής στην Ισπανία προσπαθεί να λύσει ένα έγκλημα, αλλά έχει μόνο εικόνα του προσώπου ενός ύποπτου, που αλιεύεται από μια κοντινή κάμερα ασφαλείας. Η ευρωπαϊκή αστυνομία έχει εδώ και καιρό πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων δακτυλικών αποτυπωμάτων και DNA σε όλες τις 27 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και, σε ορισμένες περιπτώσεις, στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όμως, σύντομα, αυτός ο ερευνητής μπορεί να είναι σε θέση να αναζητήσει επίσης ένα δίκτυο βάσεων δεδομένων της αστυνομίας που καλύπτουν όλη την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με αποκαλύψεις από εσωτερικά έγγραφα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η ΕΕ θα μπορούσε σύντομα να δημιουργήσει ένα δίκτυο εθνικών βάσεων δεδομένων για την αναγνώριση προσώπου εκ της αστυνομίας. Μια έκθεση που εκπονήθηκε από τις εθνικές αστυνομικές δυνάμεις 10 κρατών μελών της ΕΕ, υπό την ηγεσία της Αυστρίας, απαιτεί την εισαγωγή της νομοθεσίας της ΕΕ για την εισαγωγή και τη διασύνδεση τέτοιων βάσεων δεδομένων σε κάθε κράτος μέλος. Η έκθεση κυκλοφόρησε στους Ευρωπαίους και εθνικούς αξιωματούχους τον Νοέμβριο του 2019. Εάν οι προηγούμενες συμφωνίες ανταλλαγής δεδομένων είναι ένας οδηγός, το νέο δίκτυο αναγνώρισης προσώπου πιθανότατα να συνδέεται με παρόμοιες βάσεις δεδομένων στις ΗΠΑ, δημιουργώντας ό,τι οι ερευνητές της ιδιωτικής ζωής αποκαλούν μια τεράστια διατλαντική ενοποίηση των βιομετρικών δεδομένων.

pentapostagma.gr

Share this post