«Παγώνουν» τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!

«Παγώνουν» τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων!

Έχει διαλυθεί το σύστημα Υγείας της χώρας με αποκλειστική

ευθύνη της κυβέρνησης

Μετατίθενται για αργότερα τα τακτικά χειρουργεία στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία, καθώς το νοσηλευτικό ίδρυμα έχει μείνει χωρίς τον απαραίτητο αριθμό αναισθησιολόγων δημιουργώντας την αίσθηση ότι έχει διαλυθεί το σύστημα Υγείας της χώρας με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης.

Κι όλα αυτά ενώ η κυβέρνηση συνεχίζει να εκβιάζει τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς κβιάζοντας ακόμα και τώρα επιστήμονες και υγειονομικούς, για να τους υποχρεώσει να εμβολιαστούν από την στιγμή μάλιστα που όλος ο πληθυσμός της χώρας είναι ουσιαστικά ανεμβολίαστος (αφού έχουν λήξει τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους).

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου έδωσε εντολή να «παγώσουν» τα προγραμματισμένα χειρουργεία στο Νοσοκομείο, καθώς πλέον διαθέσιμοι είναι μόλις 8 αναισθησιολόγοι για εκατοντάδες επεμβάσεις, μετά και την απουσία ενός ακόμη γιατρού λόγω αναρρωτικής άδειας.

 Σύμφωνα με όσα μεταδίδονται, οι οργανικές θέσεις για αναισθησιολόγους στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία ήταν 17, ενώ πλέον έχουν μειωθεί σε 9.

Όπως είναι φυσικό, οι γιατροί του νοσοκομείου αδυνατούν να καλύψουν όλα τα περιστατικά καθώς η έλλειψη αναισθησιολόγων κάνει απαγορευτικά τα χειρουργεία.

Ως εκ τούτου και  μέχρι να βρεθούν οι αναισθησιολόγοι θα πραγματοποιούνται μόνο τα έκτακτα και επείγοντα χειρουργεία!

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις αναισθησιολόγων αφορά στο σύνολο της χώρας και όλα τα νοσοκομεία. Πρόσφατα στη Θεσσαλονίκη είχε ακυρωθεί μεταμόσχευση οργάνου λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, προκαλώντας την παρέμβαση εισαγγελέα.

pronews.gr

Share this post