ΠΑΛΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

ΠΑΛΙ ΧΑΡΤΕΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝ ΤΡΕΛΑΙΝΟΥΝ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης.

Ένας επίσημος χάρτης που δείχνει το Κουρδιστάν ανεξάρτητο και που περιλαμβάνει πολλές ανατολικές επαρχίες της Τουρκίας στο κρατικό γερμανικό τηλεοπτικό κανάλι, ZDF, έχει προκαλέσει μεγάλη οργή στην Τουρκία και τουρκικά ΜΜΕ μιλούν για προκλητική στήριξη στην τρομοκρατία του ΡΚΚ από το γερμανικό κανάλι.

Όπως αναφέρεται, εκατομμύρια τηλεθεατές που παρακολούθησαν το ρεπορτάζ του ZDF είδαν ίσως για πρώτη φορά ότι υπάρχει η προοπτική ίδρυσης ενός ανεξάρτητου κουρδικού κράτους, το οποίο καλύπτει σχεδόν όλη την νοτιοανατολική Τουρκία όπου κατοικεί πυκνός κουρδικός πληθυσμός.

Όπως ήταν επόμενο η εκπομπή αυτή ενθουσίασε τους Κούρδους που κατοικούν στην Γερμανία και υπολογίζονταν σε 700 χιλιάδες, ενώ εκνεύρισε τις τουρκικές διπλωματικές αρχές που διαμαρτυρήθηκαν έντονα.

Ιδιαίτερα εκνεύρισε τους Τούρκους το ρεπορτάζ που ανέφερε ότι ένας λαός, ο κουρδικός, πολεμά για την ελευθερία του που καταπιέζεται από τις χώρες που κατοικεί και ο αγώνας του είναι απελευθερωτικός, ενώ οι Τούρκοι τον χαρακτηρίζουν σαν σκέτο τρομοκρατία.

Όπως και να το κάνουμε, το κουρδικό παραμένει η φτέρνα του Αχιλλέα για την Του                           ρκία το παραδέχεται δεν το παραδέχεται.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr

Share this post