ΠΑΜΕ για ΑΓΡΙΑ ΧΟΥΝΤΑ! Απόφαση ΣΟΚ στις ΗΠΑ βάζει ΜΠΟΤΑ στο στόμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου – ΒΙΝΤΕΟ

ΠΑΜΕ για ΑΓΡΙΑ ΧΟΥΝΤΑ! Απόφαση ΣΟΚ στις ΗΠΑ βάζει ΜΠΟΤΑ στο στόμα κάθε ελεύθερου ανθρώπου – ΒΙΝΤΕΟ

Άφωνη η κοινή γνώμη…

Μετά την απόφαση του Καναδά να «παγώνει» τραπεζικούς λογαριασμούς αντιφρονούντων, ακόμα μία κλωτσιά στον κεφάλι των ανθρώπων από την μπότα της χούντας δόθηκε στις ΗΠΑ.

Το Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (DHS) στις 7 Φεβρουαρίου δημοσίευσε ένα ενημερωτικό δελτίο με τίτλο «Σύνοψη της τρομοκρατικής απειλής για την πατρίδα των ΗΠΑ», το οποίο ανοίγει τον Ασκό του Αιόλου στον Δυτικό Κόσμο. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο και πολιτικό σχολιαστή Kim Iversen, το ενημερωτικό δελτίο «στην πραγματικότητα χαρακτηρίζει αυτό που συνήθως θεωρείται ελευθερία του λόγου ως τρομοκρατία».

Το δελτίο αναφέρει:

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν σε ένα περιβάλλον αυξημένης απειλής που τροφοδοτείται από διάφορους παράγοντες, συμπεριλαμβανομένου ενός διαδικτυακού περιβάλλοντος γεμάτο με ψευδείς ή παραπλανητικές αφηγήσεις και θεωρίες συνωμοσίας και άλλες μορφές παραπληροφόρησης και κακής πληροφόρησης (MDM) που εισάγονται και/ή ενισχύονται από ξένους και εγχώριους παράγοντες απειλών».

«Θυμηθείτε, αυτό είναι ένα δελτίο σχετικά με τις εγχώριες τρομοκρατικές απειλές για την πατρίδα και λένε ότι βρισκόμαστε σε ένα περιβάλλον αυξημένης απειλής εξαιτίας αυτού που χαρακτηρίζουν παραπλανητική ή παραπληροφόρηση», είπε η Iversen και συμπλήρωσε: «Λένε ότι μπορεί να διαδοθεί από Αμερικανούς πολίτες – αυτοί είμαστε εσείς και εγώ».

Θα μπορούσαμε όλοι να βρισκόμαστε στο «καυτό νερό της τρομοκρατίας», είπε ο Iversen, «είτε εν γνώσει μας είτε εν αγνοία της διάδοσης παραπληροφόρησης, παραπληροφόρησης ή κακής πληροφόρησης ( MDM ) — παρόλο που οι ορισμοί αυτών των όρων συνεχίζουν να αλλάζουν (σ.σ. ανάλογα με αυτό που θέλει να προωθήσει η εξουσία. Όποιος δεν υπακούει θα ονομάζεται ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΗΣ)»

«Καθ’ όλη την διάρκεια της πανδημίας, πολλοί άνθρωποι που κατηγορούνταν για διάδοση παραπληροφόρησης ή θεωριών συνωμοσίας αποδείχθηκαν σωστοί. Αρχικά ήταν μια θεωρία συνωμοσίας ότι θα υπήρχαν εντολές εμβολίων. Ήταν παραπληροφόρηση να πούμε ότι το εμβόλιο δεν εμποδίζει την εξάπλωση», συνέχισε η Iversen.

Σύμφωνα με το δελτίο του DHS, τα άτομα που διαδίδουν παραπληροφόρηση, «είναι πιθανώς παράγοντες απειλών που επιδιώκουν να επιδεινώσουν την κοινωνική τριβή για να σπείρουν διχόνοια και να υπονομεύσουν την εμπιστοσύνη του κοινού στους κυβερνητικούς θεσμούς για να ενθαρρύνουν αναταραχές, οι οποίες θα μπορούσαν ενδεχομένως να εμπνεύσουν πράξεις βίας».

«Λένε λοιπόν ότι αν διαδώσεις πληροφορίες που υπονομεύουν την εμπιστοσύνη του κοινού σε ένα κυβερνητικό ίδρυμα όπως τα Κέντρα Ελέγχου Νοσημάτων ή η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Φαρμάκων ή το Πεντάγωνο ή το Κογκρέσο, θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία», υπογράμμισε η Ίβερσεν.

«Με την έκδοση αυτού του δελτίου έδωσαν ουσιαστικά στους εαυτούς τους την ελευθερία να σταματήσουν κάθε διαφωνία που δεν τους αρέσει με το πρόσχημα του «θα μπορούσε να οδηγήσει σε βία», τόνισε η Αμερικανίδα δημοσιογράφος.

Το δελτίο του DHS αναφέρει επίσης: «Η κύρια απειλή που σχετίζεται με την τρομοκρατία για τις Ηνωμένες Πολιτείες συνεχίζει να πηγάζει από μοναχικούς παραβάτες ή μικρές ομάδες ατόμων που υποκινούνται από μια σειρά από εξωτερικά και/ή εγχώρια παράπονα που συχνά καλλιεργούνται μέσω της κατανάλωσης ορισμένου διαδικτυακού περιεχομένου».

 «Δεν χρειάζεται να είστε συνδεδεμένοι με μια γνωστή νεοναζιστική ομάδα ή κάποια άλλη οργάνωση με σημαία. Εάν ενεργείτε μόνοι σας για να εκφράσετε παράπονα εναντίον της κυβέρνησης που θεωρούν ότι είναι δυνητικά απειλητικά, θα μπορούσατε να χαρακτηριστείτε ως εγχώριος τρομοκράτης», εξηγεί η Iversen.

Δείτε το βίντεο:

ΦΩΤΟ pixabay

el.gr

Share this post