Πανηγυρίζουν οι Ρώσοι που συνδικαλιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνούνται την μεταφορά αμερικανικών αρμάτων

Πανηγυρίζουν οι Ρώσοι που συνδικαλιστές της ΤΡΑΙΝΟΣΕ αρνούνται την μεταφορά αμερικανικών αρμάτων

ΗΑρχή Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΤΡΑΙΝΟΣΕ απειλεί με σοβαρές κυρώσεις σιδηροδρομικούς εργάτες στη Θεσσαλονίκη, οι οποίοι “αρνήθηκαν να υλοποήσοιυν τα καθήκοντα τους, για την αποστολή τρένου που αφορούσε την μεταφορά αμερικανικών αρμάτων μάχης στην Αλεξανδρούπολη”, αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα το οποίο πανηγυρίζει για την εξέλιξη αυτή.

Συγκεκριμένα “εδώ και περίπου δύο εβδομάδες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητά από συγκεκριμένους εργαζόμενους του σιδηροδρομικού σταθμού Θεσσαλονίκης να στείλουν τρένο στην Αλεξανδρούπολη για την μεταφορά αμερικανικών δυνάμεων σε Βουλγαρία και Ρουμανία.

Η εντολή που δόθηκε από την εταιρεία, φέρεται να μην βρήκε ευήκοα ώτα σε κάποιους συνδικαλιστές εργαζομένους οι οποίοι αρνήθηκαν να υλοποιήσουν την εντολή.

Στην συνέχεια αναζητήθηκαν άλλοι στην θέση τους για να αποσταλεί η αμαξοστοιχία, αλλά κανείς δεν δέχτηκε να πάει «οικειοθελώς».

Τότε η ΤΡΑΙΝΟΣΕ απαίτησε εκπλήρωση των καθηκόντων των συγκεκριμένων εργαζομένων, επικαλούμενη το γεγονός ότι στη σύμβαση εργασίας τους ανέφερε: «μπορεί να κινητοποιηθεί υπάλληλος ανάλογα με τις ανάγκες» της εταιρείας.

Συγκεκριμένος ηλεκτρολόγος, ο οποίος διατάχθηκε να βρίσκεται στην Αλεξανδρούπολη το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου, ξεκαθάρισε στον προϊστάμενο του ότι δεν θα πάει πουθενά, τονίζοντας ότι οι σιδηροδρομικοί υπάλληλοι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά πυρομαχικών του ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δεν ήθελε να γίνει συνένοχος σε εχθροπραξίες.

Ο επικεφαλής της εταιρείας απάντησε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να ενδιαφέρονται για το τι μεταφέρουν τα τρένα, και η δουλειά τους είναι να το κάνουν σωστά.

Μπροστά στην εξέλιξη αυτή παρενέβησαν συνδικαλιστικές οργανώσεις και  σωματεία στη Θεσσαλονίκη ζητώντας την μη συμμετοχή, μη χρήση του ελληνικού σιδηροδρόμου για μεταφορά στρατιωτικού υλικού, καθώς και τερματισμό των απειλών στους εργαζόμενους που αρνούνται να μεταφέρουν στρατιωτικό υλικό του ΝΑΤΟ.

«Καμία συμμετοχή της χώρας μας σε στρατιωτικές συγκρούσεις στην Ουκρανία, που διαπράττονται προς το συμφέρον των λίγων σε βάρος των λαών. Ειδικότερα, απαιτούμε να μην χρησιμοποιηθεί το σιδηροδρομικό τροχαίο υλικό της χώρας μας για τη μεταφορά του οπλοστασίου ΗΠΑ-ΝΑΤΟ σε γειτονικές χώρες», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Όπως έγινε γνωστό, η Αρχή Σιδηροδρόμων Ελλάδος ΤΡΑΙΝΟΣΕ βρήκε εργάτες που συμφώνησαν τελικά να στείλουν τρένο στην Αλεξανδρούπολη”.

Αυτό αναφέρει δημοσίευμα ενώ υπενθυμίζεται ότι οργανώσεις του ΚΚΕ έριξαν κόκκινη μπογιά πάνω σε αμερικανικά τεθωρακισμένα στην περιοχή της Θράκης, που κατευθύνονταν για στρατιωτικές ασκήσεις στα σύνορα του ΝΑΤΟ με τη Ρωσία.

pentapostagma.gr

Share this post