Παρακολουθήστε το όλο υπάρχει λόγος και ύστερα κάνετε τά σχόλια σας…

Παρακολουθήστε το όλο υπάρχει λόγος και ύστερα κάνετε τά σχόλια σας…

Παρακολουθήστε το όλο υπάρχει λόγος και ύστερα κάνετε τά σχόλια σας…

[άκου δυνατά, δεν γίνεται αλλιώς τη μουσική πιο κάτω και διά.βαζε ]

Θα πώ τά δικά μού…

Δεν μπορεί η τζιάζ να είναι Νέα Τάξη… Παίζεται από ανθρώπους δεξιοστέχνες, ταξιμιστές, σολίστες… όλα το ίδιο σημαίνουν… Ό άνθρωπος που τήν παιανίζει μπορεί νά συμβεί νά είναι Νεοεποχίτης αλλά η Μουσική αυτή όχι, όχι δέν είναι Σέρν-Κέρνη]… !

Είναι πρωτόγονη, διαχρονική, κλασική και συνάμα πάντοτε ένα βήμα μετά το μέλλον !

Όποιο μέλλον και αν μας φέρουν αυτοί που παιανίζουν τζιάζ έχουν ήχους από διάστημα, αρχαία Ελλάδα, Αφρική, τώρα, 1821, εχθές, πολύ σήμερα και έναν βήμα μετά το μέλλον και οιονδήποτε μεταμέλλον ή μεταμεταμέλλον ! Πρέπει να τους βλέπετε και ταυτόχρονα να τους ακούετε για να καταλαβαίνετε, και το πάθος και το τι δείχνει η εικονοληπτική μηχανή που κάνουν!

Κυττάξετε το παίχτη του κόντρα μπάσο, βγαίνει το λάδι του για να κάνει αυτό το τέρας να παίξει, είναι Δεξιοτεχνία, κυττάξετε το ταξίμι του τυμπανίστα, πού σε ποία εποχή ανάγεται ό ήχος ;….

Για τους άλλους τά ίδια έχω να πώ, σάλπιγγα, από κεί που βγαίνει η ζωή, που χαλούνται τύχη Ιεριχώ, το σαξόφωνο που γλυκαίνει τά στομάχια από τά βαρετά λόγια και τις αδικίες ‘!

Σας έγραψα σ’ άλλο άρθρο στην Ελλάδα δεν γίνεται, δεν είναι δικαίωμα το Νέο… Αλλά τό προ+υποδεδειγμένο “νέο”, νέο, παλαιό, στό κλωβό. Το Νέο Καλό, τό Νέο Πρώτο Καλό !

Χρόνια φωνάζω, γιατί δεν κάνετε μουσική; Όχι λόγια, όχι μουσική με τραγούδι, μουσική με όργανα να παίζουν για ώρες εκτός από νέα και παλειά που τά συναντάς στα ορεινά κυρίως και σε χωριά της θάλασσας σε νησιά, σε κάτι Ζαγοροχώρια και κάτι γνήσιες Πελοπόννησες !…

Γιατί φοβάστε να παίξετε Νέα Μουσική πέντε ώρες ; Δεν μπορείτε; Δεν είσαστε άξιοι; Δεν το πιστεύω! Είστε σκλάβοι όπως ήταν αυτοί που τόλμησαν τά κλαρίνα και του ζουρνάδες των μεταναστών Ελλήνων να τά κάνουν τζιάζ, just like that = just like the Greeks play και να ελευθερωθούν, ναι η τζιάζ ελευθέρωσε όσο ελευθέρωσε τον Μαύρο της Αμερικής στην ψυχή, ενώ ό Εγγλέζος Μαύρος είναι άλλο πράμμ,,α, άλλο πράμα ό Γαλλόμαυρός, άλλο ό φοβισμένος Γερμανόμαυρος, άλλο ό Ελληνόμαυρος και δή Μωαμεθανός που του λέν αν δεν είσαι λύπος έμπα άλεσε θα σε φάμ’ εμείς οί πισωγλέντηδες λέοντες, όχι τίγρεις, ό τίγρης είναι άλλο πράμα, είναι μόνος κι’ όχι αγέλη επειδή είναι άλλη πάστα !

Μπορείτε να παίξετε Νέα Μουσική αλλά είστε Μουσικοί, λέτε από μέσα σας αφώναχτα και χωρίς φωνή με υποσυνείδητη πειθαρχία: μά είμαι Έλληνας ποίος θα μ’ ακούσει και ποίος είμαι εγώ; Είμαι κατώτερος !

Δεν μπορείς να είσαι Νέος σού το κόψαν, όλα μας τά έκοψαν, μην κόψουν και την Παράδοση στον Θεό διότι δεν ξέρω πώς να μας αποκαλέσω πλέον, ένα τσούρμο αγέλη μάζα σωρός κρέας χωρίς όστα θα είμαστε…

Κυττάξετε το κλειδοκυμβαλιστή, τον πιανίστα που κλυδώνει με λέξεις ασυνείδητες των Χρωμάτων Εποχές από καμμία περίοδο και με όλες τις περιόδους στις υποπεριόδες του Συρμού πάνω κάτω κόκκινο και άλλο κόκκινο και χαμογελαστό λικνιζόμενο με Χάρι μπλέ και … και και Καίεεεεεεεεε !!!!!

Διαβάζετε και ξανά διαβάζετε ενώ ακούετε, παίζουν ανθρώποι όχι μηχανές όχι μετάνθρωποι, ,,,,

Όταν ακούς τζιάζ οί παιανίζοντες δεν έχουν χρώμα ούτε ταπέλλα ούτε εποχή και οπωσδήποτε όχι νέα εποχή αλλά Αιώνια Νεότητα χωρίς εξαρτήσεις, διότι τά Χαράγματα ακόμη και της γλώσσας είναι εξ’ αρτήσεις του στρατού της νέας αταξίας πειθαρχίας στον βαάλ… !

Τά λόγια χαλάνε τά λόγια των οργάνων, τά λόγια της μουσικής, έχει παράπονο η μουσική, ειδικά όταν είναι σπουδαία, ωραία, θελκτική και αθώα ,,,  και την ντύνουν με φωνές ανθρώπων που λένε α[από σκοπιές ανάρμοστα… Είσαι λουμένος και φορείς ζουρωμένα ; … !

Οί τόνοι δεν χρειάζοντε τόνους ανθρώπου τά καταφέρνουν και μόνοι τους, αλλά τι γίνεται, στην μουσική ενώνονται οί σάρκες δύο είς μία, ό ο οργανο παίχτης με το Όργαν ον ! Του Αριστοτέλη; Χαχαχα!… [βιβλίο είναι διότι κάποιοι παρεξηγούν επειδή δεν γνωρίζουν, μπορεί και με το δίκαιο τους αλλά όχι πάντοτε ]/….

Φυσά, κτυπά κλειδιά χορδών και τις λικνίζει, λικνίζει απ ευθείας τις χορρδές, κτυπά σειώμενους δίσκους και τύμπανα ! δέρματα ζώων !…

Μουσική , απ’ εκεί που βγαίνει και γίνεται ίαση ό Πόνος και ό έρωτας ψυχοκαρδιακός Λόγος !…

Τι παίζουν αυτοί; Ό,τι παίζουν πειάνει άλλη χροιά… αλλάζει προς το γνησιότερο της ταπεινής έκστασης στο χώμα χορός !…

Μία ώρα διαλογισμού άλλου χώρου, χωρίς πανουργίες του ακάθαρτου λόγου !

Παναγιώτης Δίας

Share this post