Πεθανε ο Στρατηγος Γιωργος Αυφαντης

Πεθανε ο Στρατηγος Γιωργος Αυφαντης

Πατέρα μπορεί να λείπω τόσα χρόνια από κοντά σου αλλά ήμασταν πάντα πολύ κοντά ο ένας στον άλλο. Πάντα μου άρεσε να σε ακούω να μιλάς, να διηγείσαι καταστάσεις, να αναλύεις τα γεγονότα, να θες να πας την σκέψη και λίγο παρακάτω. Μέσα από τα βιβλία σου, τις ομιλίες σου, τις συζητήσεις ήθελες να κανείς τον κόσμο να σκεφθεί.

Πάντα ελεύθερος στην σκέψη και τις πράξεις. Τελείως ξένος με το χρήμα και τον πλούτο, πάντα απλός έχοντας μόνο τα απαραίτητα. Ότι είχες ανάγκη στην ζωή ήταν το μυαλό σου κι η μνήμη σου. Σου άρεσε να δίνεις χωρίς να περιμένεις κάποιο αντάλλαγμα. Ήσουνα πάντα τριγυρισμένος από κόσμο και πάντα έτοιμος για ένα ποτήρι κρασί η ένα τσιπουράκι. Σου άρεσε να πίνεις τον καφέ σου απολαμβάνοντας τα δένδρα. Την φύση την αγάπησες και την είχες σαν γιατρικό.

Αρχές Απριλίου έκανες την τελευταία σου live εκπομπή στο Facebook και εξέδωσες το τελευταίο σου βιβλίο. Ο αιώνιος νέος. Αλλά στις 21 Απριλίου ότι δεν κατάφερε να σου κάνει ο Παπαδόπουλος στο έκανε ένας άλλος ποιο ύπουλος εχθρός ο κορονο-ιος. Μετά από 13 ημέρες σκληρής μάχης, δεν βγήκες αυτή την φορά νικητης. Πέρασες 96 χρόνια γεμάτα ζωή και 13 δύσκολες μέρες. Άρα μπορούμε να πούμε ότι ο απολογισμός είναι ικανοποιητικός. Έφυγες με το κεφάλι ψηλά. Αφήνεις πίσω σου ένα τεράστιο έργο. Είμαι πολύ υπερήφανος να είμαι ο γιος σου. Καλό ταξίδι πατέρα. Αργά η γρήγορα θα τα ξαναπούμε. Σ’ αγαπω πολυ.

ΠΗΓΗ

Share this post