Περίεργη πτήση από τις ΗΠΑ προς τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Περίεργη πτήση από τις ΗΠΑ προς τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Ιταλικός στρατιωτικός ιστότοπος ανέφερε ότι ένα αμερικανικό αεροσκάφος Boeing C-17A – Globemaster (διακριτικό RCH223, κωδ. 09-9205) έκανε μια ασυνήθιστη πτήση από τις ΗΠΑ (Andrews AFB) προς τη Βεγγάζη της Λιβύης.

Ο ιστότοπος παρακολούθησης της αεροπορίας ανέφερε την Πέμπτη ότι διαφορετικοί λογαριασμοί στο Twitter, που ασχολούνται με στρατιωτικά ζητήματα, ανάρτησαν την Τετάρτη το απόγευμα τον εναέριο ανεφοδιασμό μεταξύ ενός USAF KC-135R και ενός C-17A πάνω από το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Globemaster συνέχισε την πτήση του και εξαφανίστηκε από όλες τις περιοχές παρακολούθησης γύρω στις 21:41 CEST, πάνω από τη νότια Τυρρηνική θάλασσα όταν πετούσε νότια» αναφέρει η ιταλική ιστοσελίδα.

Μετά από λιγότερο από δύο ώρες, το Globemaster εμφανίστηκε ξανά, αλλά αυτή τη φορά στην αντίθετη κατεύθυνση καθώς το αεροσκάφος, είχε πτήση από τη Λιβύη προς τη Γερμανία.

Όπως σημειώνεται είναι η πρώτη φορά που πραγματοποιείται απευθείας πτήση από τις ΗΠΑ στη Βεγγάζη, και το ερώτημα είναι «τι επείγουσες προμήθειες μετέφερε το αεροσκάφος», σημειώνει η Libyan Express.

echedoros-a.gr

Μεγάλη τουρκική εναέρια αποστολή στη Λιβύη.

Τις τελευταίες ώρες διαφορετικοί λογαριασμοί στο Twitter, ανέφεραν σχετικά με την νέα εντατική εναέρια δραστηριότητα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στην Ανατολική Μεσόγειο- δυτικά της Κύπρου και νότια της Κρήτης.

Ο Τούρκος μιλά για 3 βυτιοφόρα αεροπλάνα και ένα άβαξ νότια της  Κύπρου.

Τουλάχιστον 3 Boeing KC-135R (62-6567, 57-2609, 60-2306), ένα Boeing E-7T (13-001) και ένα Lockheed C-130E (63-13188) . Αυτό είναι το μόνο που μπορεί να εντοπιστεί και φαίνεται κατά την πτήση τους προς τη δυτική Λιβύη.

Türkiye’den Libya sınırında tatbikat – Türk C-130’u, Mısrata’ya 250 kilometreye kadar yaklaştı! savunmasanayist.com/turkiyeden-lib

Εικόνα

Ο Τούρκος μιλά για τα τουρκικά αεροσκάφη που έφθασαν κοντά στη Λιβύη (Μισράτα)

Μπορούμε να υποθέσουμε ότι κατά την πτήση υπάρχουν επίσης διαφορετικά μαχητικά αεροπλάνα που δεν ανιχνεύονται.

το αραβο-γερμανικό νήμα στο Twitter αναφέρεται στην τουρκική άσκηση στη Μεσόγειο μαζί με ναυτικές δυνάμεις

Η ιταλική ιστοσελίδα  ‘στρατιωτικό ραντάρ’, αναφέρει ότι δεν είναι γνωστό αν όλες οι πτήσεις αυτές σχετίζονται μεταξύ τους, αλλά θυμίζουν την ιταλική αποστολή στη Μισράτα που έγινε παλαιότερα, γράφει η Libyan Express.

echedoros-a.gr

Share this post