«ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΚΚΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

«ΠΕΡΙΕΡΓΗ» ΕΚΡΗΞΗ ΣΤΟ ΑΤΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΑΚΚΟΓΙΟΥ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Στο κέντρο ατομικής ενέργειας της Τουρκίας που βρίσκεται στην Μερσίνα, απέναντι από την Κύπρο, έγινε το απόγευμα της Τρίτης 19 Ιανουαρίου μια περίεργη έκρηξη όπως αποκάλυψε ο βουλευτής τους Λαϊκού κόμματος της αντιπολίτευσης, Ali Mahir Başarır.

Σύμφωνα με τις πληροφορΊες, την Τρίτη 19/1 το απόγευμα και γύρω στις 6 και μισή ώρα Τουρκίας σημειώθηκε μια δυνατή έκρηξη στο κέντρο πυρηνικής ενέργειας του Ακ κογιού, που έγινε αισθητή στην γύρω περιοχή καθώς έσπασαν τζάμια ενώ ράγισαν ακόμα και πόρτες σπιτιών.

Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν γίνει γνωστά, αλλά έχουν προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής και της πόλης της Μερσίνας.

Εδώ και καιρό οι κάτοικοι της περιοχής έχουν ξεσηκωθεί κατά της. λειτουργίας του κέντρου υποστηρίζοντας ότι η περιοχή είναι σεισμογενής και υπάρχει ο άμεσος κίνδυνος να μετατραπεί σε νέο Τσερνομπίλ.

Το θέμα του Κέντρου αυτού που σημειωτέον το κατασκεύασαν οι Ρώσοι είναι ένα θέμα που αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή και την ανατολική Μεσόγειο και σημειωτέον σχετίζεται άμεσα με τις επιδιώξεις εδώ και χρόνια της Άγκυρας να αποκτήσει πυρηνικό οπλοστάσιο

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος.

nikosxeiladakis.gr

Share this post