Πετροδόλαρα «τέλος»: Διέκοψαν τις πτήσεις από το Κατάρ επειδή βρήκαν Covid 19 σε Πακιστανούς επιβάτες

Πετροδόλαρα «τέλος»: Διέκοψαν τις πτήσεις από το Κατάρ επειδή βρήκαν Covid 19 σε Πακιστανούς επιβάτες

Η κυβέρνηση έσπευσε να διακόψει απότομα τις πτήσεις από Κατάρ επειδή βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα σε πτήση της Qatar Airways από την Ντόχα, 9 εκ των οποίων σε Πακιστανούς.  

Μάλιστα εκτός της διακοπής των πτήσεων από και προς το πλούσιο Εμιράτο και οι 91 επιβαίνοντας θα μεταφερθούν σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου θα διαμείνουν τουλάχιστον 7 ημέρες σε περίπτωση που τα τεστ για κορωνοϊό βγουν αρνητικά και 14 ημέρες σε περίπτωση που τα τεστ βγουν θετικά. 

Αν η κυβέρνηση ακολουθήσει αυτή την τακτική και την υπόλοιπη καλοκαιρινή σεζόν εκτός του ότι δεν θα πατήσει» τουρίστας, αφού θα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα αντί για διακοπές, να περάσει την ταλαιπωρία της ζωή του, θα εξαγριώσει και τις υπόλοιπες χώρες, όπως έχει ήδη κάνει με την Ιταλία, οι οποίες θα βλέπουν εν μία νυκτί να μπαίνουν σε «black list», επειδή βρέθηκαν μερικά κρούσματα σε μία πτήση.

Σύμφωνα με την Πολιτική Προστασία:

«Στη χθεσινή πτήση της Qatar Airlines, από την Ντόχα προς τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος», βρέθηκαν 12 θετικά δείγματα κατόπιν της διενέργειας του προβλεπόμενου ελέγχου για τη νόσο Covid-19 που πραγματοποιήθηκε στους 91 επιβαίνοντες από τα υγειονομικά κλιμάκια της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

Εννέα (9) από τους θετικούς επιβάτες είναι υπήκοοι Πακιστάν, προερχόμενοι από την πόλη Γκουχράτ, με άδεια διαμονής στην Ελλάδα, δύο (2) Έλληνες υπήκοοι προερχόμενοι από την Αυστραλία και ένα (1) άτομο ιαπωνικής υπηκοότητας, μέλος ελληνοϊαπωνικής οικογένειας.

Σύμφωνα με το ισχύον πρωτόκολλο για όσους εισέρχονται στη χώρα αεροπορικώς, όλοι οι επιβάτες είχαν μεταφερθεί μετά τον έλεγχο και μέχρι να βγουν τα αποτελέσματα των τεστ σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπου και θα παραμείνουν οι μεν θετικοί για 14 ημέρες και οι υπόλοιποι, των οποίων το τεστ ήταν αρνητικό, για 7 ημέρες ως στενές high και low risk επαφές, σύμφωνα και με τις οδηγίες του εκπροσώπου του Υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό Καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Στους αρνητικούς θα επαναληφθεί το τεστ μετά την παρέλευση του 7ημέρου.

Επίσης, ανακοινώνουμε ότι μετά τα παραπάνω επιδημιολογικά δεδομένα οι πτήσεις από και προς το Κατάρ αναστέλλονται έως και τις 15 Ιουνίου 2020»

.

Share this post