ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα νοσοκομεία των ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ υγειονομικών: «Είναι να λυπάσαι ασθενείς και προσωπικό»

ΠΟΕΔΗΝ για την κατάσταση στα νοσοκομεία των ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΩΝ υγειονομικών: «Είναι να λυπάσαι ασθενείς και προσωπικό»
Την κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης περιγράφει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννακός.

 

«Είναι να λυπάσαι ασθενείς και προσωπικό που τρέχει και δεν φτάνει» αναφέρει. […] «Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα.

Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες» προσθέτει.

«Έκλεισε την εφημερεία σήμερα πρωί το ΑΧΕΠΑ με 41 εισαγωγές ασθενών με κορωνοιο και 15 ύποπτα. Η μεθ κορονοϊου 15 κλινών γεμάτη και 4 διασωληνωμένοι εκτός μεθ στις κλινικές κορωνοιου.

Το Παπαγεωργίου ξεκίνησε τώρα εφημερεία με γεμάτες τις 25 κλίνες μεθ κορωνοιου. Εκτος μεθ σε λίστα αναμονής διασωληνωμένοι είναι 9 σε μαφ και 2 στη Στεφανιαία. Γεμάτη και η μαφ και η Στεφανιαία μονάδα. Τι θα γίνουν σήμερα οι ασθενείς που θα χρειασθούν διασωλήνωση; Νοσηλεύονται στις κλινικές ήδη 78 περιστατικά και σήμερα ανοίγουν και τέταρτη κλινική.

Στο Παπανικολάου σήμερα γίνονται αλλαγές. Ήρθαν με μετακίνηση οι εντατικολόγοι γιατροί και ανοίγουν οι 18 κλίνες μεθ της δωρεάς για περιστατικά κορωνοιου. Τώρα γίνονται οι μεταφορές των διασωληνωμένων ασθενών. Έτσι οι κλίνες μεθ κορωνοιου γίνονται 36 από 30 και η μεθ 12 κλινών που διευθύνει ο κος Καπραβέλος μετατρέπεται σε μεθ για γενικά περιστατικά. Οι 36 κλίνες μεθ θα γεμίσουν αμμέσως γιατί υπάρχουν διασωληνωμένοι ασθενείς στα χειρουργεία.

Στο Ιπποκράτειο είναι γεμάτες οι 15 κλίνες μεθ και υπάρχουν 7 διασωληνωμένοι στα χειρουργεία. Επίσης λειτουργούν 18 κλίνες για γενικά διασωληνωμένα περιστατικά που είναι γεμάτη.

Κρίμα για το προσωπικό που εργάζεται. Δεν προλαβαίνουν να πάνε ούτε τουαλέτα. Ατέλειωτες ώρες με τη στολή υψηλής προστασίας. Μένουν 8 ώρες με τη στολή χωρίς διάλειμμα. Η δουλειά αυτή δεν πληρώνεται. Έχουν μείνει μόνο στα λόγια για τους ήρωες.

Οι 106 κλίνες μεθ κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη που λειτουργούν τώρα ασφυκτικά γεμάτες.

Οι 34 κλίνες μεθ των περιφερειακών νοσοκομείων της Κεντρικής Μακεδονίας ασφυκτικά γεμάτες. Δεκάδες διασωληνωμένοι εκτός. Αρκετά βαριά περιστατικά με μηχάνημα υψηλής ροής οξυγόνου στις κλινικές στα όρια της διασωλήνωσης. Αρκετοί ηληκιωμένοι ασθενείς καταλήγουν στις κλινικές.

https://www.el.gr

Share this post