Ποιοι Είναι οι «Πειρατές του Διαστήματος» που Περιμένει Γερουσιαστής για τη Δημιουργία της Space Force;

Ποιοι Είναι οι «Πειρατές του Διαστήματος» που Περιμένει Γερουσιαστής για τη Δημιουργία της Space Force;

Ποιοι Είναι οι «Πειρατές του Διαστήματος» που Περιμένει Γερουσιαστής για τη Δημιουργία της Space Force;

Γράφει ο Σπύρος Μακρής

Στις 14 Μαΐου 2019, ο γερουσιαστής Ted Cruz (R-TX) έδωσε μια ομιλία υπέρ του Κογκρέσου σχετικά με τη δημιουργία της Διαστημικής Δύναμης (Space Force) ως νέο τμήμα του αμερικανικού στρατού.

Το απίστευτο είναι ότι ο Κρουζ έδωσε μια ενδιαφέρουσα προοπτική για τους λόγους που προτείνεται το νέο αυτό στρατιωτικό τμήμα που θα προστατεύει τη χώρα και ενδεχομένως ολόκληρο τον πλανήτη από… Πειρατές του Διαστήματος!

Ο κ. Cruz δήλωσε τα εξής στην ομιλία του σχετικά με τη Space Force, σε ακρόαση της υποεπιτροπής αεροπορίας και διαστήματος της Γερουσίας, στην οποία προεδρεύει:

Από τότε που οι αρχαίοι Έλληνες μπήκαν στη θάλασσα, τα έθνη έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα των ναυτικών δυνάμεων και τη διατήρηση μιας ανώτερης ικανότητας να προστατεύουν τα θαλάσσια ταξίδια και το εμπόριο από κακούς «ηθοποιούς». Οι πειρατές απειλούν τις ανοιχτές θάλασσες και το ίδιο είναι δυνατό να συμβεί στο διάστημα. Με τον ίδιο τρόπο, πιστεύω ότι και εμείς πρέπει τώρα να αναγνωρίσουμε την αναγκαιότητα μιας διαστημικής δύναμης για την υπεράσπιση του έθνους και την προστασία του διαστημικού εμπορίου και της εξερεύνησης του αστικού διαστήματος.

Η σιωπηρή αναφορά του Cruz στους «διαστημικούς πειρατές» απέκτησε γρήγορα μεγάλη προσοχή στο διαδίκτυο, ιδίως στο νήμα ειδήσεων του Twitter , όπου εμφανίστηκαν tweets από πολλούς χρήστες να τον χλευάζουν.

Η προτεινόμενη διαστημική δύναμη του Αμερικανού Προέδρου Donald Trump συζητείται επί του παρόντος στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, η οποία εξετάζει τη νομοθεσία που την δημιούργησε επίσημα ως νέο στρατιωτικό τμήμα υπό την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ.

Το Πεντάγωνο στηρίζει τη δημιουργία της Διαστημικής Δύναμης, παρά την αρχική αντίθεση της Γραμματέως της Πολεμικής Αεροπορίας Heather Wilson και του Αρχηγού του Προσωπικού της, του David Goldfein.

Μετά από μία σειρά διαδικασιών, στις 27 Μαρτίου 2019 ο Πρόεδρος Trump πρότεινε τον John William «Jay» Raymond, έναν γενικό τετράστερο στρατηγό για να είναι ο επικεφαλής της Διαστημικής Διοίκησης της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε τον γερουσιαστή Ted Cruz να αναφέρεται στους «Πειρατές του Διαστήματος»

Ted Cruz Says America Needs A Space Force For Protection Against Space Pirates

diadrastika.com

Share this post