Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό ενισχύονται: Μετά τα Mirage, έπεσαν οι υπογραφές για αναβάθμιση και των υποβρυχίων μας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)

Πολεμική Αεροπορία και Ναυτικό ενισχύονται: Μετά τα Mirage, έπεσαν οι υπογραφές για αναβάθμιση και των υποβρυχίων μας (ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ)
Μία καθοριστικής σημασία κίνηση από την στρατιωτική και πολιτική ηγεσία,

εν μέσω όξυνσης στα ελληνοτουρκικά.

Με στόχο την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη ενίσχυση των ελληνικών υποβρυχίων, ανακοινώθηκαν σήμερα οι πρώτες συμφωνίες μεταξύ του ελληνικού κράτους και μερικών εταιρειών-κολοσσών.

Πιο συγκεκριμένα και σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ:

H συμφωνία διευθέτησης διαφοράς μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και των εταιρειών ThyssenKrupp Marine Systems (TKMS) και ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ Α.Ε. (ΕΝΑΕ), υπογράφηκε χθες, όπως ανακοινώθηκε από τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων(ΓΔΑΕΕ).

Η υπογραφή της συμφωνίας έγινε σε υλοποίηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που ψηφίσθηκε πρόσφατα από τη Βουλή και αφορά στα επιπλέον υλικά (Excess Materials) των υποβρυχίων του Πολεμικού Ναυτικού.

.

(eurokinissi)

Αξίζει να σημειωθεί πως μόλις χθες ανακοινώθηκε άλλη μία σύναψη συμφωνίας, αυτή τη φορά για την αναβάθμιση των αεροσακφών Mirage που διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία.

Οι εν λόγω υπογραφές έχουν να κάνουν με την υλοποίηση του υποπρογράμματος «Εν Συνεχεία Υποστήριξη (FOS) Ο/Σ Μirage 2000/-5».

Και οι δύο κινήσεις σε Πολεμικό Ναυτικό και Αεροπορία δεν είναι τίποτα άλλο από την ταχύτατη υλοποίηση του πρόσφατα ψηφισθέντος νομοσχεδίου (ν. 4650/2019) από τη Βουλή για τα εξοπλιστικά.

Οι αναβαθμίσεις αυτές έρχονται σε μία περίοδο αυξημένης τουρκικής επιθετικότητας, με την Άγκυρα να εγείρουν όχι απλά μερικά θαλάσσια οικόπεδα, αλλά να απειλούν ευθέως τον ελληνισμό μέσω του…οράματος Ερντογάν για την «Γαλάζια Πατρίδα».

Για την ώρα η Ελλάδα, έστω και με αργά και καθυστερημένα βήματα, προετοιμάζεται απέναντι σε μία άκρως επιθετική τουρκική πολιτική διατρανώνοντας το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, Νίκου Παναγιωτόπουλου, πως:

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις είναι έτοιμες για όλα».

(φωτο:eurokinissi)

Share this post