Πολεμική ομιλία Ερντογάν στους Τούρκους Αξιωματικούς υπό τους ήχους ομοβροντιών: “Μάχη μέχρι τέλους – Toυρκική λίμνη η Μεσόγειος”

Πολεμική ομιλία Ερντογάν στους Τούρκους Αξιωματικούς υπό τους ήχους ομοβροντιών: “Μάχη μέχρι τέλους – Toυρκική λίμνη η Μεσόγειος”

Πολεμική ομιλία εναντίον Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και Αιγύπτου (χωρίς να τις κατονομάζει) έβγαλε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρ.Τ.Ερντογάν, προς τους αξιωματικούς που μετέχουν στην άσκηση “Mavi Vatan” 

Πρόκειται για την πλέον αποκαλυπτική ομιλία Τούρκου ηγέτη. Mάλιστα την ώρα που μιλούσε , εμφανίζονταν πλάνα αρχείου που έδειχναν πολεμικά πλοία να ανοίγουν πυρ!

Να σημειωθεί πως η ομιλία Ερντογάν έρχεται λίγες ώρες μετά την επικοινωνία του με την Άγκελα Μέρκελ.

Εδώ το βίντεο

“Θέλουν να σφετεριστούν τα δικαιώματα μας”

«Έχουν γίνει προσπάθειες να σφετεριστούν τα δικαιώματα του τουρκικού έθνους, και των Τουρκοκυπρίων, στην Ανατολική Μεσόγειο» ισχυρίστηκε ο Ερντογάν, προσθέτοντας:

«Η Τουρκία δεν έχει βάλει στο μάτι, τη θάλασσα ή την κυριαρχία οποιασδήποτε χώρας, στοχεύει μόνο στην προστασία της επικράτειάς της, των δικαιωμάτων της».

Το Ναυτικό μας μας κάνει περήφανους με την εμπειρία, την πειθαρχία, το εξειδικευμένο προσωπικό και την επιτυχία που έχουν επιτύχει στα καθήκοντα που αναλαμβάνουν”, είπε.

Θα κυριαρχήσουμε

«Είμαστε αποφασισμένοι να μπούμε στην ελίτ του κόσμου. Όποιος κυριαρχεί στη θάλασσα θα κυριαρχήσει και στον κόσμο».

«Με αυτήν την πεποίθηση, δίνουμε μεγάλη σημασία στο Ναυτικό μας. Είμαστε ανάμεσα στις 10 χώρες που μπορούν να σχεδιάζουν, να κατασκευάσουν και συντηρήσουν τα δικά τους πολεμικά πλοία», κατέληξε.

Αναφερόμενος στις αμυντικές εξαγωγές της Τουρκίας, είπε ότι αυξήθηκαν από 248 εκατομμύρια σε 3 δισεκατομμύρια δολάρια.

“Η ικανότητα της στρατιωτικής μας ναυπηγικής βιομηχανίας είναι πλέον γνωστή σε όλο τον κόσμο”.

Κάστρο από ατσάλι ο στόλος μας

Κεραυνός που χτυπά τις θάλασσες

Μαύρη Θάλασσα, Μεσόγειος, Αιγαίο, είναι η Γαλάζια Πατρίδα σε εμάς¨

 

Η Μεσόγειος είναι τουρκική “λίμνη”

“Ως Τουρκία Είμαστε μία χώρα περιτριγυρισμένη από τρεις θάλασσες

Κατά μήκος της ιστορίας, για την προστασία της επιβίωσης του έθνους μας σε αυτή την δύσκολη περιοχή , βλέπουμε πως δόθηκε σημασία στην ναυτική ισχύ

Με τη νίκη μας στην ναυμαχία της Πρέβεζας, πέρα από το ότι κατέστη Μεσόγειος μια τουρκική λίμνη, στήσαμε επί αιώνες ένα κλίμα γαλήνης, ειρήνης και σταθερότητας

Βαλκάνια-Μέση Ανατολή – Βόρεια Αφρική έζησαν χρυσή εποχή

Στις εποχές που ο στόλος μας ήταν ισχυρός, μαζί με την λεκάνη της Μεσογείου, τα Βαλκάνια η Μέση Ανατολή και η βόρεια Αφρική έζησαν την χρυσή τους εποχή

Η ναυτική δύναμη μας, όπως μας μετέφερε στην κορυφή της παγκόσμιας πολιτικής, έτσι και η αιμορραγία που είχαμε στις θάλασσες, έφερε πολύ μεγάλη απώλεια εδαφών.

Καθώς αδυνάτιζε η σκιά του λαβάρου της Οθωμανικής Δικαιοσύνης, στην περιοχή της καρδιάς μας, κυριάρχησαν η αποικιοκρατία και η τυραννία.

Η στήριξη από την πλευρά της χώρας μας ενός ισχυρού στόλου πέρα από επιλογή είναι μία αναγκαιότητα. Και όχι μόνο από οικονομική και πολιτική σκοπιά.

Πρέπει να είμαστε ισχυροί στο στρατιωτικό και στο αμυντικό πεδίο.

Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτό για να προστατέψουμε τα δικαιώματα καταρχήν των πολιτών μας και των Τουρκοκυπρίων, αλλά και των φίλων μας σε κάθε γωνιά της περιοχής μας.

Με κάθε τίμημα θα υπερασπιστούμε τα κοιτάσματα

Η εμπειρία των περιστατικών που αποκτήσαμε το τελευταίο διάστημα στο πλαίσιο των Συρία, Ιράκ, Αιγαίου και Αν. Μεσογειου, μας υπενθύμισε για μία ακόμη φορά αυτή την αλήθεια

Είπαμε ξεκάθαρα πώς με οποιαδήποτε τίμημα θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματα μας πάνω στα κοιτάσματα υδρογονανθράκων στην Αν. Μεσόγειο

Θέλουν να μας φυλακίσουν στην Ανατολία

Προκαλέσαμε αποτυχία σε σε όλες τις παράνομες προσπάθειες που είχαν ως στόχο να φυλακίσουν την χώρα μας στις ακτές της Αττάλειας.

Με επιτυχία ολοκληρώσαμε κάθε πρωτοβουλία που αναλάβαμε ιδιαίτερα για τον τερματισμό της κατοχής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Όταν κάνουμε αυτά τα βήματα σίγουρα δεν ενεργούμε και δεν ενεργήσαμε με επεκτατική και επεμβατική λογική.

Σήμερα στα ΜΕΑ είμαστε στις 3-4 καλύτερες χώρες του κόσμου

 

Ελληνοτουρκικά

Share this post