ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ: Το διάστημα είναι πλέον πεδίο μάχης – όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής της RAF.

ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ: Το διάστημα είναι πλέον πεδίο μάχης – όπως προειδοποιεί ο επικεφαλής της RAF.

Το διάστημα είναι πλέον πεδίο μάχης, προειδοποίησε ο επικεφαλής της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Το τελικό σύνορο ταξινομείται ως «τομέας μάχης», όπου η Βρετανία και οι σύμμαχοί της δεν απολαμβάνουν πλέον τον έλεγχο που κάποτε είχαν.

Το διάστημα έχει πλέον χαρακτηριστεί ως «πεδίο μάχης», δήλωσε ο επικεφαλής της Βασιλικής Πολεμικής ΑεροπορίαςΠίστωση: Getty – Συντελεστής

Ο αρχηγός των αερομεταφορέων Mike Wigston δήλωσε ότι τα αντι-δορυφορικά όπλα, που κατασκευάστηκαν από κράτη όπως η Ρωσία και η Κίνα, απείλησαν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας.

«Είμαστε κριτικά εξαρτημένοι από το διάστημα», είπε. “Οποιαδήποτε απώλεια ή διακοπή στις δορυφορικές υπηρεσίες μας θα έχει καταστροφικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή των ανθρώπων.”

Οι δορυφόροι είναι το κλειδί για εφαρμογές πλοήγησης για κινητά όπως οι Χάρτες Google.

Είναι επίσης ζωτικής σημασίας για επικοινωνίες και στρατιωτική παρακολούθηση.

Μιλώντας στο RAF Waddington, Lincs, την 80η επέτειο της Μάχης της Βρετανίας, είπε ότι η Βρετανία αντιμετωπίζει ένα «νέο είδος πολέμου» όπως έκανε το 1940, όταν ο Winston Churchill αποτίει φόρο τιμής στους «λίγους» του RAF που νίκησαν τη Luftwaffe του Χίτλερ. .

Η κυριαρχία του αέρα και του διαστήματος έδωσε στις δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου ένα «πλεονέκτημα νίκης» στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, δήλωσε ο αρχηγός των αερομεταφορέων Wigson.

«Θα ήταν εύκολο να το θεωρήσουμε δεδομένο», προειδοποίησε.

“Αλλά οι πιθανοί αντίπαλοί μας μας έχουν παρακολουθήσει και έχουν μάθει … Ο χώρος είναι τώρα ένας αμφισβητούμενος τομέας μάχης.”

thesun.co.uk

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ THE SUN : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post