Πολιορκία ελληνικών νησιών μέχρι να αποστρατικοποιηθούν και το «Ορούτς Ρέις» στο Καστελλόριζο.

Πολιορκία ελληνικών νησιών μέχρι να αποστρατικοποιηθούν και το «Ορούτς Ρέις» στο Καστελλόριζο.

Πολιορκία ελληνικών νησιών από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό, για να εξαναγκαστούν σε αποστρατικοποίηση και επιστροφή του «Ορούτς Ρέις» στο Καστελλόριζο, είναι οι νέες τουρκικές απειλές.

Όπως είχε προβλέψει το TRIBUNE, η Τουρκία εκτός από τη Ν/Α Μεσόγειο ανοίγει μέτωπο και στο Αιγαίο.

 

Επίσης, είχαμε εγκαίρως προειδοποιήσει ότι, οι Τούρκοι έχουν σενάρια αποκλεισμού ελληνικών νησιών.

Την πολεμική ρητορική συνεχίζει ο τουρκικός Τύπος με τα δημοσιεύματα να κάνουν λόγο για πολιορκία των στρατικοποιημένων ελληνικών νησιών κι επιστροφή του «Ορούτς Ρέις» στο Καστελλόριζο.

Ενδεικτικά, σύμφωνα με τον skai.gr, η φιλοκυβερνητική εφημερίδα «Yeni Safak» σημειώνει ότι ερευνητικό σκάφος «Ορούτς Ρέις», μετά τη συντήρησή του, θα ταξιδέψει νότια του Καστελλόριζου και οι έρευνες θα έχουν διάρκεια δύο μηνών.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «Βάλαμε τη Λωζάνη στο τραπέζι.

»Η Τουρκία άνοιξε την κάρτα της Λωζάνης απέναντι στην Αθήνα που αυξάνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο».

Μάλιστα, προειδοποίησε και την Ελλάδα λέγοντας ότι η Χίος πρέπει να είναι αποστρατικοποιημένη, ενώ «επιστρατεύει» παλιά φωτογραφία του πρώην υπουργού, Δημήτρη Αβραμόπουλου μαζί με τον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Μιχάλη Κωσταράκου από τη Χίο για να αποδείξει ότι το νησί είναι στρατικοποιημένο.

Αντίστοιχα, δημοσίευμα της «Turkiye» ακολουθεί ακόμα πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Ελλάδα υπογραμμίζοντας σε δημοσίευμά του «κλειδί στο Βόσπορο, πολιορκία στα νησιά.

»Έχουμε το δικαίωμα να μπλοκάρουμε τη διέλευση των ελληνικών καραβιών από τα στενά και θα πολιορκήσουμε τα νησιά, τα οποία θα αποστρατικοποιηθούν. Να κόψουμε την επαφή μας με την Αθήνα».

tribune.gr

Share this post