Πολωνία & Βουλγαρία αρνήθηκαν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε αυτή τη σύρραξη»

Πολωνία & Βουλγαρία αρνήθηκαν να στείλουν μαχητικά αεροσκάφη στην Ουκρανία: «Το ΝΑΤΟ δεν έχει θέση σε αυτή τη σύρραξη»

«Ρήγμα» σε ΝΑΤΟ και ΕΕ – Βαρσοβία: Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια – Μεγαλοπρεπές «άδειασμα» στον «Ύπατο» Ζοζέπ που είχε προαναγγείλει την αποστολή αεροσκαφών

Ο πρόεδρος της Πολωνίας, Αντρέι Ντούντα επεσήμανε πως η Πολωνία και το ΝΑΤΟ δεν συμμετέχουν στη σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και ως εκ τούτου δεν μπορούν να στείλουν πολεμικά αεροσκάφη.

 

«Δεν στέλνουμε κανένα μαχητικό αεροσκάφος στην Ουκρανία γιατί αυτό θα ανοίξει μια στρατιωτική παρέμβαση στην ουκρανική σύγκρουση. Δεν συμμετέχουμε σε αυτή τη σύγκρουση. Το ΝΑΤΟ δεν είναι μέρος σε αυτή τη σύγκρουση», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο Πολωνός Πρόεδρος στη συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντησή του με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι «υποστηρίζουμε τους Ουκρανούς με ανθρωπιστική βοήθεια», διαψεύδοντας με αυτόν τον τρόπο τον  «Ύπατο» Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης Ζοζέπ Μπορέλ ο οποίος είχε προεξοφλήσει την αποστολή μαχητικών αεροσκαφών.

 

Νωρίτερα την Τρίτη, η ουκρανική  Αεροπορία ανακοίνωσε επίσημα στη σελίδα της στο Facebook ότι τρεις χώρες του ΝΑΤΟ –Πολωνία, Σλοβακία και Βουλγαρία– θα παραδώσουν περισσότερα από 70 πολεμικά αεροσκάφη για τον ουκρανικό Στρατό.

Παράλληλα και το βουλγαρικό Υπουργείο Άμυνας δεν έχει εξετάσει το ενδεχόμενο παροχής μαχητικού αεροσκάφους στην Ουκρανία.

Ωστόσο, το Λονδίνο ψήφισε νόμο που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση εισόδου σε βρετανικά λιμάνια για πλοία με οποιαδήποτε σχέση με τη Ρωσία.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Μόλις γίναμε το πρώτο έθνος που ψηφίζει νόμο που προβλέπει την πλήρη απαγόρευση όλων των πλοίων με οποιαδήποτε ρωσική σύνδεση σε βρετανικά λιμάνια», ανέφερε ο Γκραντ Σαπς, Υπουργός Μεταφορών του Ηνωμένου Βασιλείου και «ενθαρρύνει όλες τις χώρες να κάνουν το ίδιο για να υποστηρίξουν τον λαό της Ουκρανίας».

https://www.pronews.gr/

 

Share this post