Πονοκέφαλος για τη Νέα Τάξη: Ποιος παίρνει δρακόντια μέτρα και επαναφέρει φρασεολογία …άλλης εποχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Πονοκέφαλος για τη Νέα Τάξη: Ποιος παίρνει δρακόντια μέτρα και επαναφέρει φρασεολογία …άλλης εποχής (ΒΙΝΤΕΟ)

Η επιρροή της Εθνικής Δεξιάς αυξάνεται παγκόσμια…

Ρεπορτάζ: Νεκτάριος Αρχοντίου

Μετά τους Τραμπ, Πούτιν, που ενέπνευσαν Όρμπαν και εν μέρει Σαλβίνι, ακολουθεί ο Μπολσονάρου!

Ο Βραζιλιάνος, μετά την πλήρη άρνηση και διακωμώδηση του «προβλήματος» της Κλιματικής Αλλαγής, και αφού ξεκαθάρισε ότι βάζει την οικονομία και την ευημερία της χώρας του πάνω από το περιβάλλον, στρέφει την προσοχή του στο εσωτερικό της χώρας του, όπου αλλάζει τα πάντα!

Συγκεκριμένα, φέρνει διατάξεις που θα παρέχουν νομική κάλυψη σε αστυνομικούς που θα χρησιμοποιούν ακόμη και ακραία βία αλλά και σε πολίτες που αναγκάζονται να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.

Τα ίδια μέτρα έχουν πάρει όλοι όσοι ακολουθούν τα ιδεολογικά χνάρια της Εθνικής Δεξιάς, με πρόσφατο παράδειγμα τον υπουργό Εσωτερικών της Ιταλίας Ματέο Σαλβίνι, ο οποίος είχε δηλώσει πως αν κάποιος μπει παράνομα στο σπίτι κάποιου, ο ιδιοκτήτης είναι ελεύθερος να του ρίξει «στο ψαχνό», χωρίς καμία νομική συνέπεια.

Συγκεκριμένα ο Μπολσονάρου, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που έδωσε τη Δευτέρα, ευχήθηκε αυτή τη φορά το Κογκρέσο να εγκρίνει το αμφιλεγόμενο σχέδιό του για επέκταση του λεγόμενου «excludente de ilicitude», ενός άρθρου του ποινικού κώδικα της χώρας που επιτρέπει -υπό ορισμένες συνθήκες- όσα αναφέραμε παραπάνω.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, οι αριστεροί ακτιβιστές φοβούνται πως τα μέτρα Μπολσονάρου θα προκαλέσουν ανεξέλεγκτο αιματοκύλισμα στους δρόμους. Τα ίδια λόγια είχαν πει οι αντίστοιχοι αριστερόστροφοι στην Ιταλία για τον Σαλβίνι, δείτε σύμπτωση!

Ο Μπολσονάρου από τη μεριά του λέει, πως τα εν λόγω μέτρα θα δώσουν την αναγκαία νομική κάλυψη στους αστυνομικούς για να μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους όπως πρέπει.

«Αυτοί οι τύποι (οι εγκληματίες) θα πεθάνουν στους δρόμους σαν τις κατσαρίδες κι έτσι πρέπει», τόνισε ο Βραζιλιάνος πρόεδρος, ενώ πρόσθεσε ότι οι αστυνομικοί δίνουν μια άνιση μάχη με το έγκλημα και θα έπρεπε να επιβραβεύονται, που χρησιμοποιούν τα όπλα τους κι όχι να οδηγούνται στα δικαστήρια.

Επίσης υπογράμμισε, ότι παρόμοια νομική κάλυψη χρειάζονται και οι πολίτες που αναγκάζονται να καταφεύγουν σε ακραία βία για να προστατέψουν τις ζωές και τις περιουσίες τους!

Οι δηλώσεις του αυτές, χειροκροτήθηκαν από τους ακολούθους του αλλά προκάλεσαν και πολλά αρνητικά σχόλια από τους αριστερόστροφους που επισημαίνουν ότι ο πρόεδρος χρησιμοποιεί ρητορική που διχάζει αντί να ενώνει.

el.gr

Share this post