ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ.

ΠΟΤΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΗΠΑ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΟ ΙΡΑΝ.
Greek Spirit

28 Νοεμβρίου 2020

Πριν την πρωτοχρονιά οι ΗΠΑ θα χτυπήσουν το Ιράν.

Το χτύπημα θα γίνει με πυρηνικά μικρής ισχύος και θα έχουν ως στόχο τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν.

Παράλληλα θα χτυπήσουν και μερικούς απο τους μουλάδες του Ιράν για να ωθήσουν τον κόσμο να επαναστατήσει εναντίον τους εφόσον οι μουλάδες τους έχουν ρημάξει στην πείνα την ίδα ώρα που μέσω των τραπεζών της Τουρκίας βγάζουν κρυφά χρυσό στο εξωτερικό .

Ο Τραμπ προτού παραδώσει την εξουσία στον Μπάιντεν θα εξυπηρετήσει το Ισραήλ το οποίο φοβάται το Ιράν και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου όπως το ποντίκι την γάτα.

Ο Ομπάμα κατήργησε το εμπάργκο στο Ιράν, επέτρεψε στους μουλάδες να πωλούν ναρκωτικά στις ΗΠΑ και οι Εβραίοι ένιωσαν να κινδυνεύουν περισσότερο εφόσον έχασαν την συνηθισμένη η προστασία απο τις ΗΠΑ

Ο Μπάιτεν είναι κι αυτός του κόμματος του Ομπάμα , Δημοκρατικός ,κι οι Εβραίοι φοβούνται μην αρχίσει πάλι η επίθεση φιλίας προς το Ιράν γιαυτό και πιέζουν το Τραμπ να χτυπήσει πριν παραδώσει.

Ο Τραμπ διστάζει διότι δεν θέλει ο πόλεμος αυτός να κλείσει τον Περσικό κόλπο και να κόψει την ροή πετρελαίου στην Κίνα.

Εάν η Κίνα μείνει απο πετρέλαιο λόγω πολέμου στον Περσικό τότε θα επαναλάβει ότι έκανε και η Ιαπωνία στον ΒΠΠ ,όταν χτύπησε το Περλ Χάρμπορ λόγω του εμπάργκο πετρελαίου που της επέβαλε η Αμερική.Η Κίνα θα χτυπήσει επίσης το Βιετνάμ και τις Φιλιππίνες ακριβώς λόγω των κοιτασμάτων τους στις θάλασσες τους, ότι είχε κάνει και η Ιαπωνία πριν το Περλ Χάρμπορ.

Οι ΗΠΑ είναι ανέτοιμες , κυρίως οικονομικά, να αντιπαρατεθούν πολεμικά με την Κίνα.

Γιαυτό και πρέπει μείνει ανοιχτός ο Περσικός . Γι αυτό και πρέπει τα χτυπήματα εναντίον του Ιράν να είναι χειρουργικά .Αλλά και πάλι κανείς δεν εγγυάται ότι οι μουλάδες δεν θα κλείσουν τον Περσικό.

Η Σαουδική Αραβία που αποτελεί στενό σύμμαχο των ΗΠΑ , έχει εισβάλει στην Υεμένη ακριβώς για να καταλάβει τα υεμενίτικα λιμάνια τα οποία βρίσκονται εκτός Περσικού και να φτιάξει αγωγούς οι οποίοι θα ξεκινάνε απο την Σαουδική Αραβία και θα καταλήγουν στην Υεμένη και έτσι να παρακάμπτουν τον Περσικό αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο για πόλεμο εναντίον του Ιράν.

Το δε Ιράν  βοήθησε την Υεμένη να αντισταθεί στην εισβολή της Σαουδικής Αραβίας για να εμποδίσει τα σχέδια σύνδεσης των σαουδαραβικών πετρελαιοπηγών με τα υεμενίτκα λιμάνια και την απομείωση της σημασίας του Περσικού και την απόδοση του στις φλόγες του πολέμου.

Η εισβολή της Σαουδικής Αραβίας δεν πέτυχε και τα σχεδία για την εξαγωγή πετρελαίου απο την Υεμένη απέτυχαν.

‘Ετσι μένει στις ΗΠΑ, Ισραήλ , Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να πλήξουν το Ιράν με σταδιακή κλιμάκωση και με στοχευμένες ενέργειες όπως η δολοφονία του διευθυντή του πυρηνικού προγράμματος του Ιράν.

Αλλά είμαι σίγουρο ότι αμερικανικά αεροπλάνα θα χτυπήσου τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και μερικά κυβερνητικά κτήρια.

Ισραήλ και Σαουδική Αραβία έχουν συνάψει κοινό αμυντικό σύμφωνο εδώ και έξι χρόνια τουλάχιστον και τα ισραηλινά αεροπλάνα έχουν το ελεύθερο να χρησιμοποιούν τον σαουδαραβικό εναέριο χώρο.

Ωστόσο ακόμα κι αν ο Περσικός μείνει ανοικτός η τιμή του πετρελαίου θα ανέβει στα ουράνια εφόσον οι χρηματιστές του πετρελαίου και αερίου θα ισχυρίζονται ότι λόγω κινδύνων κι αστάθειας είναι δικαιολογημένη η αύξηση .Απο κοντά και η Ρωσία η οποία θα δει τα έσοδα της να ανεβαίνουν και θα σφυρίζει αδιάφορα προς τις εκκλήσεις του Ιράν με το οποίο οι ρώσοι πολέμησαν μαζί στη Συρία.

Η αύξηση της τιμής των καυσίμων θα φέρει παγκόσμια επισιτιστική κρίση εφόσον όλη η αλυσίδα παραγωγής τροφίμων απο τον πρωτογενή τομές , την μεταποίηση και την διακίνηση τους εξαρτάται απο το πετρέλαιο.

Επισιτιστική κρίση σημαίνει πείνα.

Ο Τραμπ έχει πέσει θύμα εκλογικής νοθείας και με το χτύπημα στο Ιράν θέλει να ευχαριστήσει το εβραϊκό λόμπι και να παραδώσει το χάος στον Μπάιντεν .

hellenicsunrise2.blogspot.com

Share this post