Πούτιν: Ο πόλεμος του μέλλοντος θα ξεκινήσει στο διάστημα – “Peresvetov”, “Avangards” και Zircon υπερόπλα της Ρωσίας

Πούτιν: Ο πόλεμος του μέλλοντος θα ξεκινήσει στο διάστημα – “Peresvetov”, “Avangards” και Zircon υπερόπλα της Ρωσίας

Ηπαγκόσμια κοινότητα εισέρχεται σε μια περίοδο δυνητικά αυξημένης αστάθειας, με τρεις πόλους ισχύος να αναδύονται: τη Ρωσία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Κίνα, όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατηγού, στρατηγός Μαρκ Μίλι.

Η Ρωσία έχει ένα ατελείωτο πυρηνικό οπλοστάσιο, αν και έχει προβλήματα στο δημογραφικό επίπεδο, καθώς και μια μη διαφοροποιημένη οικονομία με έντονο προσανατολισμό στους πόρους. Έτσι, το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να αγνοήσει τη Ρωσία.

Από την άλλη μεριά, η αποτροπή της κυριαρχίας των αντιπάλων στην ευρασιατική ξηρά είναι στρατηγική επιταγή για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Αν και η Ουάσιγκτον έχει πρόσφατα αφυπνίσει τους κινδύνους που εγκυμονεί η αυξανόμενη κινεζική ισχύς από αυτή την άποψη, μια άλλη απειλή έχει λάβει σχετικά μικρή προσοχή: η εμφάνιση μιας ολοένα και πιο αντιαμερικανικής εταιρικής σχέσης μεταξύ Κίνας και Ρωσίας. Ο συνδυασμός του οικονομικού και τεχνολογικού βάρους της Κίνας με τους άφθονους πόρους και τον ισχυρό στρατό της Ρωσίας, θα μπορούσε να παράγει δυνατότητες πολύ μεγαλύτερες από το άθροισμα των ατομικών δυνάμεων κάθε χώρας.

Και σαν να μην φθάνουν αυτά τα προβλήματα για τις ΗΠΑ, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, δήλωσε ότι από το επόμενο έτος οι πύραυλοι Zircon θα αρχίσουν να εισέρχονται στο ρωσικό ναυτικό.

Μάλιστα τόνισε ότι οι δοκιμές που πραγματοποιήθηκαν, επιβεβαίωσαν πειστικά τα μοναδικά χαρακτηριστικά των συστημάτων λέιζερ Peresvet και των συμπλεγμάτων Avangard και Dagger. Πρόσθεσε δε, ότι  οι δοκιμές του θαλάσσιου υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Zircon, πλησιάζουν στην ολοκλήρωση. Έκανε γνωστό, πως κατά τη διάρκεια των δοκιμών ο πύραυλος χτύπησε με ακρίβεια σε πλήρη συμφωνία με την αποστολή, τόσο χερσαίους όσο και θαλάσσιους στόχους, από βυθισμένη θέση και από πλοία επιφανείας συμπληρώνοντας ότι «από το επόμενο έτος, αυτοί οι πύραυλοι θα αρχίσουν να προμηθεύονται για τον εξοπλισμό του ρωσικού ναυτικού».

Ο Πούτιν, είπε ότι η ανάπτυξη ενός ενοποιημένου συστήματος αρχικών δεδομένων για την εφαρμογή της στρατηγικής των όπλων, πηγαίνει στο Υπουργείο Άμυνας πιστεύοντας ότι ένας πόλεμος του μέλλοντος, μπορεί να ξεκινήσει από το διάστημα και η Ρωσία προετοιμάζεται για αυτό με όπλα και πυραύλους στρατηγικής σημασίας. Πρόσθεσε, ότι η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να προσφέρει μια ποιοτική ανακάλυψη στα όπλα υψηλής τεχνολογίας.

Σε μια  πρόσφατη συνέντευξή του, ο επικεφαλής της κρατικής εταιρείας «Roscosmos» Ντμίτρι Ρογκόζιν, είπε ότι «ο πόλεμος του μέλλοντος», εάν συμβεί, θα ξεκινήσει στο διάστημα. Πράγματι, πρώτα ο επιτιθέμενος θα πρέπει να απενεργοποιήσει τη δορυφορική ομάδα του εχθρού για να «τυφλώσει και να ζαλίσει» τα στρατεύματά του.

Στη συνέχεια, οι πύραυλοι που θα τοποθετηθούν σε τροχιά, που εκτοξεύθηκαν εκ των προτέρων με κάποιο εύλογο πρόσχημα, όπως «τερματομορφοποίηση του Άρη», θα επιφέρουν ένα προληπτικό χτύπημα για να αιμορραγήσει την «πυρηνική τριάδα» του αμυνόμενου. Και τότε, τα διαστημικά στοιχεία του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας του επιτιθέμενου, θα πρέπει να αναχαιτίσουν τα υπολείμματα των διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων που εκτοξεύτηκαν ως μέρος  αντιποίνων.

Ο Πρόεδρος  της Ρωσίας μίλησε για τα σύγχρονα ρωσικά όπλα, σε μια συνάντηση για αμυντικά θέματα στο Σότσι, επιβεβαιώνοντας τις δοκιμές σε κρατικό επίπεδο  τα μοναδικά χαρακτηριστικά των ρωσικών συστημάτων λέιζερ Peresvet, καθώς και των υπερηχητικών συστημάτων Avangard και Dagger. 

Ο Πρόεδρος πρόσθεσε, επίσης ότι ολοκληρώνονται οι δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ Zircon και από τον επόμενο χρόνο θα τεθεί σε υπηρεσία στο Πολεμικό Ναυτικό.

Στις αρχές Οκτωβρίου το υποβρύχιο έργο 885 / 885M «Severodvinsk»,   ολοκλήρωσε με επιτυχία  την πυροδότηση  του υπερηχητικού βλήματος κρουζ «Ζιργκόν» από μια βυθισμένη θέση. Οι δοκιμές του “Zircon” από το υποβρύχιο, ολοκληρώθηκαν με την  επιβεβαίωση των υπερηχητικών χαρακτηριστικών του πυραύλου.

Υπενθυμίζεται ότι στις 19 Ιουλίου, η φρεγάτα “Admiral of the Fleet of the Sovious Union Gorshkov”   εκτόξευσε επιτυχώς έναν υπερηχητικό πύραυλο Zircon σε επίγειο στόχο, το βεληνεκές ξεπέρασε τα 350 km. Ο δημιουργός του Zirconov διαβεβαίωσε, ότι οι δοκιμές  προχωρούν   σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα.

Τον Αύγουστο, το Υπουργείο Άμυνας  υπέγραψε την πρώτη σύμβαση για την προμήθεια υπερηχητικών πυραύλων Zircon. Οι κρατικές δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon, έχουν προγραμματιστεί να  ολοκληρωθούν  το 2021. Αναμένεται ότι τα Zircons θα οπλιστούν με φρεγάτες του έργου 22350, τα νεότερα υποβρύχια πολλαπλών χρήσεων του έργου 885M Yasen-M, καθώς και το καταδρομικό πυραύλων Admiral Nakhimov, που βρίσκεται υπό αναβάθμιση, και το υποβρύχιο Irkutsk, που θα μεταφερθεί στο  επίπεδο του 949AM κατά τον εκσυγχρονισμό.

Από όλα τα προαναφερθέντα  συμπεραίνουμε, ότι τα προηγμένα όπλα που αναπτύχθηκαν από τη Ρωσία, έχουν εξασφαλίσει υψηλό επίπεδο στρατιωτικής ασφάλειας και συνέβαλε επίσης στην ενίσχυση της στρατηγικής ισοτιμίας της χώρας.

Η δημιουργία λέιζερ, υπερηχητικών, κινητικών και άλλων όπλων στην Ρωσία που είναι ασυναγώνιστα στον κόσμο, έχει δημιουργήσει μια πραγματική ανακάλυψη στον τομέα των στρατιωτικών τεχνολογιών και έχει ενισχύσει ουσιαστικά, τις δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων για πολλά χρόνια και ακόμη και για δεκαετίες.

pentapostagma.gr

Share this post