ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ: ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ

ΠΡΟΒΛΕΨΗ-ΣΟΚ ΑΠΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟ: «Η ΚΑΤΟΧΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ, ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΝ. ΤΟ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΘΑ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΕΙ Ή ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΥΣ ΜΗΝΕΣ»

 Συγκλονιστικά τα όσα λέει με συνέντευξή του ο ναύαρχος εα και νομικός Αντώνης Παπαντωνίου. Και μην βιαστούν ορισμένοι να πουν ότι η “ανατροπή” στην οποία αναφέρεται, υπονοεί αντιδημοκρατική εκδήλωση ανατροπής της κυβέρνησης. Τα λέει με το “νι και με το σιγμα” παραπέμποντας σε ιδεώδες τύπου Μαχάτμα Γκάντι ή στην κατάρρευση του ίδιου του πολιτικού-πολιτειακού συστήματιος ως…ώριμου φρούτου: “Δεν μακιγιάρεται άλλο αυτό το σύστημα, δεν ωραιοποιείται, δεν φτιασιδώνεται. Αυτά που θα έρθουν τους επόμενους μήνες θα κάνουν το παρόν σύστημα να καταρρεύσει μόνο του”, επισημαίνει ο κ. Παπαντωνίου.

Ακούστε με προσοχή τα όσα λέει στον Μάκη Βραχιολίδη στο ηχητικό και συγκεκριμένα από το 11.30” ως το 37.00” κάνοντας κλικ εδώ στα κόκκινα γράμματα

προβλεψη σοκ απο ανωτατο Συγκεντρώσαμε συνοπτικά όσα είπε ο κ. Παπαντωνίου, στα παρακάτω.

Παπαντωνίου: Σκόπιμα έχουν οδηγήσει στην εξαθλίωση τον λαό μέσω του κορωνοϊού, ώστε να του εξαφανίσουν κάθε ενδεχόμενη αντίδραση. Στοχεύουν να τον καθυποτάξουν πλήρως ώστε να μην αντιδράσει καθόλου σε οτιδήποτε του επιβάλλουν. Ακόμη και να του γκρεμίσουν και την Ιστορία του, τον πολιτισμό του, το σπίτι του, το οτιδήποτε, ώστε ουσιαστικά να πάψει να υπάρχει. Αυτή τη στιγμή καταργούν την Ελλάδα κύριε Βραχιολίδη, ο σκοπός και ο στόχος τους είναι αυτός: η κατάργηση στην πράξη του ελληνικού κράτους.

 

—Του ελληνικού κράτους, και μήπως και του ελληνικού φρονήματος;;
Παπαντωνίου: Ναι, βεβαίως. Αυτά πάνε μαζί διότι αν δεν έχεις φρόνημα δεν έχεις κράτος.

—Κατά κάποιον τρόπο φαίνεται να το αποδέχεται ο ελληνικός λαός.
Παπαντωνίου: Δεν το αποδέχεται, εξαναγκάζεται. Το έχουν οδηγήσει σε τέτοιο τέλμα, του έχουν δημιουργήσει τεράστιες φοβίες.

—Και ποιος μπορεί να είναι ο στόχος πλέον του λαού;
Παπαντωνίου: Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από την ανατροπή του πολιτειακού συστήματος. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί παρά μόνο με δύο διαδικασίες: με την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων και τη συνέχεια-πρέπει να υπάρχει συνέχεια. Με το να πας μια φορά στο τόσο να διαμαρτυρηθείς το πρόβλημα δεν μπορείς να το λύσεις. Εκεί όπου πηγαίνει ο λαός στο Σύνταγμα και στα γύρω στενά είναι βέβαιον ότι θα φάει δακρυγόνα και η προσπάθειά του θα σταματήσει εκεί. Πρέπει να βρεθούν άλλοι, έξυπνοι τρόποι οργάνωσης, κλιμάκωσης και συνέχειας. Αυτά δεν μπορούν να επιτευχθούν με αυτού του είδους τις κινητοποιήσεις. Μπορεί να είναι χρήσιμες, γιατί σου δίνουν την αίσθηση ότι κάτι κινείται. Εδώ πας να ανατρέψεις μια κατοχή και η κατοχή δεν ανατρέπεται με αυτό τον τρόπο.

–Αυτή την κατοχή κύριε Παπαντωνίου την αποδέχεται και η ελληνική δικαιοσύνη. Κατά συνέπεια πώς μπορεί να βρει ο λαός το δίκιο του, όταν σε οτιδήποτε κάνει βρίσκει απέναντί του στη Δικαιοσύνη.
Παπαντωνίου: Η κατοχή σημαίνει ότι ελέγχει όλο το σύστημα. Όλο το σύστημα σημαίνει όλο τον Δημόσιο τομέα, που περιλαμβάνει δικαιοσύνη, ένοπλες δυνάμεις, περιλαμβάνει τα πάντα.

–Στους τελευταίους 11-12 μήνες που υπάρχει ο κορωνοϊός έχουν περισταλεί τα δικαιώματα του ανθρώπου σε πολύ μεγάλο βαθμό: ο κάθε πολίτης για να βγει έξω από το σπίτι του χρειάζεται να συμπληρώνει ειδικό χαρτάκι ή να στέλνει sms για οπουδήποτε θέλει να πάει. Από το πρωί ως τις 9.00 ή τα Σαββατοκύριακα ως τις 6.00 μμ γιατί μετά πρέπει να μείνει υποχρεωτικά μέσα στο σπίτι του. Τις εκκλησίες μια τις ανοίγουν μια τις κλείνουν, τα καταστήματα τα έχουν κλείσει βιαίως, αθλητισμός και πολιτισμός δεν υφίστανται. Μέχρι πότε θα κρατήσει αυτό το μαρτύριο; Μπορείτε να προβλέψετε;
Παπαντωνίου: Καταρχήν τα δικαιώματα δεν έχουν περισταλεί, έχουν βιαστεί. Υπάρχει πλήρης κατάλυση όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και αυτός ήταν ο στόχος από την αρχή, με κάποιο εφαλτήριο για να δώσει τη δυνατότητα, που το εφαλτήριο αυτό ήταν ο φόβος. Ο φόβος του θανάτου του δικού μου, της γυναίκας μου, των παιδιών μου, των φίλων μου, των συγγενών μου. Χρησιμοποίησαν τον φόβο για να επιτεθούν κατά των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, όπως αυτά διαμορφώθηκαν από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τη διακήρυξη του ΟΗΕ από την οποία προκύψανε τα Συντάγματα όλων των κρατών. Ο στόχος τους λοιπόν ήταν η κατάργηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι η περιστολή. Δεν σου επιτρέπεται να κάνεις τίποτε. Δεν σου επιτρέπεται να ζεις ελεύθερα για να…μην πεθάνεις! Αυτό είναι πρωτάκουστο, είναι πρωτοφανές. Είναι γεγονός πρωτοφανώς παγκόσμιο.

—Ο κ. Μητσοτάκης προλείανε με συνέντευξή του ως πότε θα κρατήσει αυτό μαρτύριο του λαού, με συνέντευξή του. Είπε ότι στο μέλλον μετά το 2022 , ίσως υπάρξουν κάποιες συνθήκες κανονικότητας.
Παπαντωνίου: Κατ’αρχήν δεν αναγνωρίσω στον κ. Μητσοτάκη τον τίτλο του πρωθυπουργού. Για να είναι κάποιος πρωθυπουργός πρέπει να υπάρχει μια νομιμότητα στην άσκηση των αρμοδιοτήτων του. Όλοι αυτοί οι κύριοι έχουν καταπατήσει τη νομιμότητα από το 2010. Αμφιβάλλω αν ο κόσμος θα επιτρέψει να υπάρχει αυτό το σύστημα έστω και για ακόμη 3-4 μήνες. Γιατί αυτά που πρόκειται να αντιμετωπίσει στη συνέχεια ο πολίτης θα είναι καθοριστικά όχι μόνο για την προσωπική του ζωή αλλά και γενικότερα για την κοινωνική του παρουσία. Για να μην πάω σε άλλες φωτιές που σιγοκαίνε, η οικονομία έχει πάρει ένα προβάδισμα και μάλιστα με τον πτωχευτικό κώδικα. Θα υπάρξει κοινωνική έκρηξη. Έχοντας ψάξει και βρει οικονομικά στοιχεία, η κατάσταση είναι τέτοια που αμφιβάλλω αν θα υπάρχει ως πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης τους επόμενους μήνες.

—Προβλέπετε ότι θα πέσει η κυβέρνησή του;
Παπαντωνίου: Προβλέπω ότι θα ανατραπεί το πολιτειακό σύστημα.

–Θα αλλάξει άρδην το πολιτειακό σύστημα;
Παπαντωνίου: Ναι, γιατί αυτό το σύστημα που υπάρχει δεν ωραιοποιείται άλλο. Δεν μακιγιάρεται, δεν φτιασιδώνεται. Θα υπάρξει ανατροπή και η ανατροπή δεν γίνεται ούτε με μηνύσεις ούτε με εκλογές. Όσο και αν έχω ψάξει στην ιστορία για το πώς επέρχεται η ανατροπή, δεν βρήκα να επήλθε με εκλογές ή μηνύσεις. Πάντα τα καθεστώτα της δικτατορίας ή της κατοχής ή ανατρέπονταν ή κατέρρεαν . Μην βαυκαλιζόμαστε ότι θα πάμε σε εκλογές και θα αλλάξει κάτι. Τι θα αλλάξει;

—Άρα θα πέσει ως ώριμο φρούτο το πολιτειακό σύστημα…
Παπαντωνίου: Δεν έχει άλλη ζωή αυτό το πολιτειακό σύστημα. Το ζήτημα είναι κατά πόσον ο λαός είναι έτοιμος να αντικρύσει την επόμενη μέρα της κατάρρευσης ή της ανατροπής για να μην πέσει σε έναν καινούργιο απατεώνα. Γιατί οι απατεώνες πάνε ένα βήμα μπροστά. Στην εγκληματολογία και στην επιστήμη διδάσκονται τα χαρακτηριστικά του απατεώνα. Εκτιμώ ιδιαίτερα τον Μαχάτμα Γκάντι ο οποίος κατάφερε να απελευθερώσει την πατρίδα του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για τον λαό του.

indobserver.gr

Share this post