Προειδοποίηση Lavrov (Ρωσία) σε ΗΠΑ: Μην εμπλακείτε άλλο στην Ουκρανία

Προειδοποίηση Lavrov (Ρωσία) σε ΗΠΑ: Μην εμπλακείτε άλλο στην Ουκρανία

Ο Zelensky με το αίτημα για προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα κατά της Ρωσίας επιβεβαίωσε τις απειλές του Κιέβου είπε ο Lavrov

Σαφή προειδοποίηση στις ΗΠΑ να μην εμπλακούν περισσότερο στην σύγκρουση στην Ουκρανία απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Sergei Lavrov, ο οποίος επισήμανε πως η τοποθέτηση του Ουκρανού προέδρου Volodymyr Zelensky για προληπτικά πυρηνικά χτυπήματα κατά της Ρωσίας, αποδεικνύουν την απειλή που συνιστά το καθεστώς του Κιέβου αλλά και δικαιολογούν την απόφαση για την «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» της Ρωσίας.
«Χθες ο Zelensky κάλεσε τους Δυτικούς ηγέτες να εξαπολύσουν μια προληπτική πυρηνική επίθεση κατά της Ρωσίας.

Με αυτή τη δήλωση, αυτός ο τύπος ουσιαστικά απέδειξε σε όλο τον κόσμο τις απειλές που έρχονται από το καθεστώς του Κιέβου αλλά και για την ανάγκη της ουδετερότητας για την οποία εξαπολύθηκε η ειδική στρατιωτική επιχείρηση» υποστήριξε ο Lavrov, ο οποίος αναφέρθηκε σε προηγούμενες δηλώσεις του Zelensky για την επιθυμία του να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

Όπλα μαζικής καταστροφής

Όπως είπε ο Lavrov, «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τις απερίσκεπτες ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, οι οποίες αποσκοπούν στη δημιουργία κινδύνων μέσω της χρήσης διαφόρων όπλων μαζικής καταστροφής».
Επιπλέον, ο Ρώσος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η στρατιωτική επιχείρηση της Ρωσίας αποκάλυψε διάφορα ανησυχητικά γεγονότα, όπως την ύπαρξη παράνομων στρατιωτικών – βιολογικών προγραμμάτων σε εργαστήρια που δημιουργήθηκαν από το αμερικανικό Πεντάγωνο.
«Οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοι τους προσπαθούν να σύρουν τη διεθνή κοινότητα ώστε να στηρίξει χωρίς όρους το Κίεβο.
Η Ρωσία προειδοποιεί τις ΗΠΑ να μην εμπλακούν περισσότερο ως μέρος της σύγκρουσης στην Ουκρανία» είπε ο Lavrov, επαναλαμβάνοντας πως το πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας παραμένει αμετάβλητο.
«Οι προσπάθειες των ΗΠΑ και των συμμάχων τους να διαστρεβλώσουν αυτήν την πραγματικότητα και τις θέσεις μας έχουν ως στόχο να εκφοβίσουν τη διεθνή κοινότητα» υπογράμμισε ο Lavrov.

www.bankingnews.gr

Share this post