Προειδοποιεί τα μονοπώλια των social media ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ: «Ή θα συμμορφωθείτε με το νόμο ή θα σας κλείσω»!

Προειδοποιεί τα μονοπώλια των social media ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ: «Ή θα συμμορφωθείτε με το νόμο ή θα σας κλείσω»!

Μετά την πρόσφατη λογοκρισία που δέχθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, από το Twitter, προειδοποίησε ξεκάθαρα πως είτε θα σταματήσουν τα μέσα κοινωνική δικτύωσης να «φιμώνουν» τις συντηρητικές φωνές, είτε αλλιώς θα υπάρξουν αυστηρές ρυθμίσεις που θα φτάσουν μέχρι και το κλείσιμο ορισμένων μέσων!

«Οι ρεπουμπλικάνοι αισθάνονται πως οι Πλατφόρμες των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης αποσιωπούν πλήρως τις συντηρητικές φωνές.

Θα επιβάλουμε αυστηρές κανονιστικές ρυθμίσεις ή θα τους κλείσουμε.

Είδαμε τι επιχείρησαν το 2016 και απέτυχαν.

Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξανασυμβεί αυτό.

Ξεκαθαρίστε τη θέση σας, ΤΩΡΑ!!!!»έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ.

Donald J. Trump

@realDonaldTrump

Republicans feel that Social Media Platforms totally silence conservatives voices. We will strongly regulate, or close them down, before we can ever allow this to happen. We saw what they attempted to do, and failed, in 2016. We can’t let a more sophisticated version of that….

Εκπρόσωποι του Twitter και του Facebook δεν ήταν άμεσα σε… θέση να σχολιάσουν φυσικά τις αναρτήσεις του Τραμπ αφού έχουν αποδοθεί σε ένα άνευ προηγουμένου κύμα λογοκρισίας.

Οι μετοχές των εταιρειών αυτών σημείωναν πτώση στις συναλλαγές μετά τις αναρτήσεις του.

Η αλήθεια είναι πως στις ΗΠΑ όλο ένα και πληθαίνουν οι φωνές που ζητούν οι κολοσσοί των social media είτε να διασπαστούν σε πολλές μικρότερες εταιρίες είτε να το δημόσιο να αυξήσει σημαντικά τον έλεγχο πάνω τους, αφού πλέον ελέγχουν τα προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο ενώ ταυτόχρονα καθορίζουν και τη δημόσια συζήτηση με βάση τι επιτρέπουν να δημοσιεύεται και τι όχι.

Επειδή οι εταιρίες είναι ιδιωτικές δεν χρειάζεται να ακολουθούν την πρώτη παράγραφο του αμερικανικού συντάγματος περί ελευθερίας του λόγου έχοντας την δυνατότητα να λογοκρίνουν όποιον θέλουν.

Τι ανάρτησε ο Ντόναλντ Τραμπ

Στις ΗΠΑ πάνω απ΄όλα είναι το δικαίωμα της ελευθερίας του λόγου. Μπορείς να πεις ότι θέλεις και ο κόσμος θα κρίνει αν είναι αλήθεια ή όχι βάση των γεγονότων και των αποτελεσμάτων και έτσι πρέπει να γίνεται σε μια πραγματική δημοκρατία.

Συγκεκριμένα, η διεύθυνση του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης Twitter τοποθέτησε μια ειδοποίηση που καλεί τους χρήστες να «ενημερωθούν για τα γεγονότα» σε μια ανάρτηση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με τις επιστολικές ψήφους, στην οποία ο ένοικος του Λευκού Οίκου διατείνεται πως οι ψήφοι αυτές είναι «ουσιαστικά χαλκευμένες» και θα έχουν ως αποτέλεσμα την «εκλογική νοθεία».

Η ειδοποίηση αυτή, με σύμβολο ένα θαυμαστικό μέσα σε κύκλο, με μπλε χρώμα, καλεί τους αναγνώστες της ανάρτησης να «ενημερωθούν για τα γεγονότα σχετικά με τις επιστολικές ψήφους» και τους οδηγεί σε μια σελίδα όπου η συντακτική ομάδα του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έχει συγκεντρώσει άρθρα και πληροφορίες που αντιτίθενται στην προεδρική δήλωση.

Το πρωτοφανές εδώ δεν είναι μόνο ότι το Twitter αμφισβητεί (χωρίς να έχει το δικαίωμα) τον πρόεδρο Ν.Τραμπ αλλά επίσης και ότι η συντακτικές του ομάδες έσπευσαν να βρουν «επιχειρηματολογία» εναντίον του.

Δηλαδή το Twitter προχώρησε σε λογοκρισία και «δημοσιογραφική» έρευνα, πράγματα που δεν είναι αντικείμενα των εργασιών του.

Ο ένοικος του Λευκού Οίκου κατήγγειλε με δύο νέες αναρτήσεις του στο Twitter ότι η διεύθυνση του ιστότοπου απειλεί την «ελευθερία του λόγου», κάτι που «εγώ, ως πρόεδρος, δεν θα επιτρέψω να γίνει!».

«Το Twitter παρεμβαίνει στις προεδρικές εκλογές του 2020». «Το Twitter καταπνίγει εντελώς την ελευθερία του λόγου», πρόσθεσε.

Share this post