Προετοιμάζετε για το Ιράν; Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στην Ινδία.

Προετοιμάζετε για το Ιράν; Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία στην Ινδία.

Η άσκηση της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ινδία υποδηλώνει ότι η IDF προετοιμάζεται για επιχειρήσεις σε άγνωστες απομακρυσμένες τοποθεσίες όπως το Ιράν.

Η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία συμμετείχε σε μια στρατιωτική άσκηση στην Ινδία αυτή την εβδομάδα,ανέφερε το Ισραήλ Hayom την Παρασκευή. Είναι η πρώτη φορά που ο λογοκριτής IDF διαγράφει αναφορές σχετικά με την εκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ινδικό έδαφος. 

Στο πλαίσιο της ασκήσεως, ένα αεροσκάφος μεταφοράς IDF πέταξε σε ασυνήθιστα υψόμετρα και πραγματοποίησε δύσκολους ελιγμούς, ανέφερε η έκθεση. Δεν δόθηκαν περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με τη φύση και τον σκοπό της άσκησης.

Προετοιμαστείτε για το Ιράν;  Τρένα Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας στην Ινδία 1
Αεροπλάνα μεταφοράς Ηρακλή (Αρχείο: Pixabay)

Τα ισραηλινά αεροσκάφη πραγματοποίησαν επίσης πολλές πτήσεις μαζί με ινδικά αεροπλάνα μεταφοράς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η 103 η Μοίρα της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας λειτουργεί επτά προηγμένα C-130J Hercules Σούπερ αεροπλάνα. Το αεροσκάφος μπορεί να χρησιμοποιηθεί για διάφορες αποστολές, συμπεριλαμβανομένων των αναθέσεων εφοδιασμού μεγάλης εμβέλειας και των επιχειρήσεων διάσωσης.

Γιατί εκπαιδεύεται η IDF στην Ινδία;

Η σπάνια άσκηση εγείρει ερωτήματα σχετικά με τους λόγους που ωθούν τους IDF να εκπαιδεύονται σε απομακρυσμένη τοποθεσία όπως η Ινδία. Ενώ η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύεται σε άλλες χώρες και προετοιμάζεται για αποστολές μεγάλων αποστάσεων , αυτές οι συνεδρίες πραγματοποιούνται συνήθως πιο κοντά στο σπίτι.

Μια επιλογή είναι ότι ο στρατός χρειάστηκε να προσομοιώσει τις επιχειρήσεις σε ένα συγκεκριμένο είδος εδάφους που δεν είναι διαθέσιμο στο Ισραήλ. Ωστόσο, η Πολεμική Αεροπορία εκπαιδεύτηκε στην κοντινή Κύπρο για να προσομοιώσει σενάρια σχετικά με έναν πόλεμο στο Λίβανο.

Αυτό υποδηλώνει ότι η Ινδία επιλέχθηκε πιθανώς για να μιμηθεί ένα διαφορετικό είδος τοπίου. Δεδομένου του απειλητικού περιβάλλοντος του Ισραήλ, η εκπαίδευση σε περιοχές που μοιάζουν με το ιρανικό έδαφος αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα.

Μια άλλη επιλογή είναι ότι η Πολεμική Αεροπορία ήθελε να ασκήσει επιχειρήσεις μεγάλων αποστάσεων. Το τεράστιο μέγεθος της Ινδίας το καθιστά επίσης ιδανικό για αυτό το είδος εκπαίδευσης. Σε αυτήν την περίπτωση, επίσης, μια σύνδεση στο Ιράν θα ήταν μια πολύ σχετική δυνατότητα.

Μια ισραηλινή επίθεση στους πυρηνικούς χώρους του Ιράν θα στηριζόταν σε μεγάλο βαθμό στα μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας και στα αεροσκάφη αναγνώρισης. Ωστόσο, τα αεροπλάνα μεταφοράς μπορούν να χρησιμοποιηθούν για συγκεκριμένες αποστολές, όπως η ανάπτυξη ειδικών δυνάμεων στο έδαφος ή μια επιχείρηση διάσωσης μεγάλης κλίμακας.

israelradar.com

ΑΠΟΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ISRAEL RADAR : Corfiatiko.blogspot.com

Share this post