Προκλητική σιωπή από Οικουμενικό Πατριαρχείο και Εκκλησία της Ελλάδος για το βέβηλο πάρτυ στην Παναγία Σουμελά

Προκλητική σιωπή από Οικουμενικό Πατριαρχείο και Εκκλησία της Ελλάδος για το βέβηλο πάρτυ στην Παναγία Σουμελά

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών αντέδρασε. Ο Έλληνας υπουργός Τουρισμου΄το ίδιο.

Οι εκκλησιαστικοί ταγοί που ακριβώς βρίσκονται;

Ο λόγος για το βέβηλο πάρτυ στην Παναγία Σουμελά.

Και πάμε στις συγκυρίες…

28.07.2020 : Ο Βαρθολομαίος ευχαρίστησε τον Ερντογάν για το άνοιγμα της Παναγίας Σουμελά

15.08.2021 : Tέλεσε τη Θεία Λειτουργία στην Παναγία Σουμελά μετά από 6 χρόνια

Ήταν τότε που προκάλεσε σάλο λέγοντας: ”Η έντιμος Τουρκική Κυβέρνησις ακολουθεί το φιλειρηνικόν και ενωτικόν παράδειγμα των Σουλτάνων”!

Και έλεγε τότε:

“Μας υποδέχεται σήμερον η Θεοτόκος εις ευωχίαν πνευματικήν, ενούσα την γην μετά του ουρανού, διά να ακούση τον ευσεβή αυτής λαόν να τραγουδά εν σκιρτώση καρδία: Η Παναία λειτουργά, τα σήμαντρα χτυπούνε, βροντούνε τας καμπάνας, τ’ ορμάνια αντιδονούνε, σου κοσπιδί καλόερος, σην Λιβεράν τσοπάνος, σην Παναΐαν Σουμελάν, ψάλτες και τραγωδιάνος.

Σκιρτούν σήμερον εκ της χαράς και αι ψυχαί των μακαρίων και αοιδίμων Κομνηνών, Ιωάννου του Β´, Αλεξίου του Β´ και ομωνύμου αυτού Αλεξίου του Γ´, Βασιλείου του Α´ και Μανουήλ του Γ´, ομού μετά των αγγέλων και αρχαγγέλων, των οσίων και μαρτύρων της πίστεως, των ιεραρχών και πάντων των δικαίων, οίτινες αγάλλονται συμπροσευχόμεναι διά την δόξαν της Θεομήτορος. Νοερώς συμπαρίστανται και αι ψυχαί των Οθωμανών Σουλτάνων, οι οποίοι κατά καιρούς ευηργέτησαν την Ιεράν ταύτην Μονήν, μεταξύ των οποίων ο Βαγιαζήτ ο Β´, ο Σελήμ ο Α´, ο Μουράτ ο Γ´, ο Ιμπραήμ ο Α´, ο Μεχμέτ ο Δ´, ο Σουλεϊμάν ο Β’, ο Μουσταφά ο Β´ και ο Αχμέτ ο Γ´. Ούτοι, επειδή ήσαν αφοσιωμένοι εις το Κοράνιον, το οποίον αναγνωρίζει και τιμά την Παναγίαν ως Προφήτιδα, ηγάπησαν και υπεστήριξαν, ενίσχυσαν και ετίμησαν ποικιλοτρόπως την Ιεράν Μονήν και τους μοναχούς αυτής, ανανεούντες προνόμια και θέσμια υπέρ αυτής και των εν αυτή ενασκουμένων πατέρων”.

Και σήμερα που οι Τούρκοι έκαναν την Παναγία Σουμελά ντισκοτέκ ούτε φωνή ούτε ακρόαση…

Αλλά και η Εκκλησία της Ελλάδος μια από τα ίδια. Συνεδρίασε σήμερα η ΔΙΣ. Και ασχολήθηκε με οτιδήποτε άλλο, μέχρι με τους παλαιοημερολογίτες στην Ουκρανία, παρά με το ζήτημα της Παναγιάς Σουμελά.

Τα σχόλια περιττεύουν…

pentapostagma.gr

Share this post