Προκλητικό μανιφέστο από τον Σύλλογο ”Τούρκων Δυτικής Θράκης”! – Κατηγορίες κατά της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την ” Τουρκική Ένωση Ξάνθης”!

Προκλητικό μανιφέστο από τον Σύλλογο ”Τούρκων Δυτικής Θράκης”! – Κατηγορίες κατά της Ελλάδας στο Συμβούλιο της Ευρώπης από την ” Τουρκική Ένωση Ξάνθης”!

Toυ Ανδρέα Μουντζουρούλια

Μανιφέστο κατά της Ελλάδας είχαμε εντός Τουρκίας, από τον Συλλόγου Αλληλεγγύης ”Τούρκων Δυτικής Θράκης”, όπου εξαπέλυσαν πυρά κατά της Ελλάδας, όπως θα σας μεταφέρει το αποκλειστικό ρεπορτάζ του Directus.gr.

Μάλιστα ανέφεραν: «Θα είμαστε η δυνατή φωνή της Δυτικής Θράκης»!

Η Άγκυρα έχει σχέδιο και χρειάζεται προσοχή!

Τι αναφέρουν τουρκικά ΜΜΕ:

”Η 56η Τακτική Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Αλληλεγγύης ”Τούρκων Δυτικής Θράκης” πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 27 Μαρτίου στο Κέντρο Όπερας και Τέχνης Bakırköy Leyla Gencer.

Ο Hasan Küçük, ο οποίος έλαβε τις ψήφους 722 μελών που ψήφισαν στο τέλος του συνεδρίου, εξελέγη Πρόεδρος της 56ης Τακτικής Γενικής Συνέλευσης με δύο υποψηφίους, όπου περισσότεροι από 2.000 συμπολίτες μας της Δυτικής Θράκης πήγαν στην Κωνσταντινούπολη από τα 13 υποκαταστήματά μας και 7 αντιπροσωπείες απλωμένες σε όλη την Τουρκία. Ο Αλί Εμίν Λατίφ έλαβε 536 ψήφους.

Με τα έργα που θα επιτελέσει ο Hasan Küçük και η ομάδα του για την ενότητα και την αλληλεγγύη της ”Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης”, αποδείχθηκε ξεκάθαρα σε όλη την κοινότητα την ημέρα του συνεδρίου ότι ο μόνος νικητής του 56ου Τακτικού Συνεδρίου μας θα είναι κοινότητα Δυτικής Θράκης.

Κάνοντας την εναρκτήρια ομιλία του συνεδρίου, ο Γενικός ΠρόεδροςNecmettin Hüseyin είπε: «Εδώ και 7 χρόνια αγωνιζόμαστε μόνο για τα δικαιώματα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης που σφετερίστηκαν στη Δυτική Θράκη και για τη λύση των χρόνιων προβλημάτων των συμπατριωτών μας που ζουν στην πατρίδα.

Είμαι βέβαιος ότι ο νέος μας Πρόεδρος, ο οποίος θα εκλεγεί σε αυτό το συνέδριο, θα επιλύσει επίσης όλα αυτά τα προβλήματα που απομένουν.

Έκανα ό,τι ήταν απαραίτητο και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε για την ενότητα αυτής της κοινότητας».

Στη συνέχεια του συνεδρίου, η ετήσια έκθεση, η τελική έκθεση λογαριασμού, ο εκτιμώμενος προϋπολογισμός και η έκθεση ελέγχου έγιναν δεκτές κατά πλειοψηφία και δόθηκε στη δημοσιότητα το 55ο Διοικητικό Συμβούλιο.

Όταν πέρασαν οι ομιλίες των υποψηφίων προέδρων, ο Hasan Küçük, ο οποίος εξελέγη Πρόεδρος, είπε: «Αγαπητοί Δυτικοθρακιώτες,

Σας χαιρετώ όλους με σεβασμό και αγάπη.

Ο ριζωμένος πλάτανος της Κοινότητας Δυτικής Θράκης παρευρέθηκε στη γενική συνέλευση του συλλόγου μας.

Καλώς ήλθατε, έχετε την τιμή.

Είναι ξεκάθαρο ότι ζούμε σε μια δύσκολη περίοδο.

Παρά την πανδημία που προσπαθούμε να αφήσουμε πίσω, εμείς οι ”Τούρκοι της Δυτικής Θράκης” είμαστε και πάλι μαζί σήμερα, δόξα τω Θεώ.

Από την πολιτική στην οικονομία, από την κοινωνική ζωή στις ανθρώπινες σχέσεις, βλέπουμε τη ραγδαία αλλαγή σε κάθε πτυχή της ζωής.

Η αποστολή, το όραμα και οι στόχοι του Συλλόγου Αλληλεγγύης ”Τούρκων Δυτικής Θράκης” είναι ξεκάθαροι.

Ωστόσο, για να επιτύχουμε αυτούς τους στόχους, πρέπει να δομήσουμε τις στρατηγικές εργασίας μας σύμφωνα με τις σημερινές απαιτήσεις.

Είμαστε έτοιμοι για μια νέα εποχή, με νέους ορίζοντες, νέα όνειρα και τον ενθουσιασμό της πρώτης μέρας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα βελτιώσουμε τα ποιοτικά μας πρότυπα στα διοικητικά μας επίπεδα. Θα εφαρμόσουμε το μοντέλο εργασίας στα πλαίσια των ποιοτικών προδιαγραφών που θα καθιερώσουμε υποστηρίζοντας όλα τα υποκαταστήματα και τις αντιπροσωπείες μας κάτω από τη στέγη των Κεντρικών Γραφείων.

Θα υπάρξει ταχεία μετάβαση σε μια εξειδικευμένη, σύγχρονη και καινοτόμο διαχείριση που θα μετρά πιο στενά και συνεχώς τις ανάγκες της κοινωνίας μας, θα ενημερώνει ανάλογα τα στρατηγικά μας σχέδια και θα τα μοιράζεται με το κοινό και εσάς, αξιότιμα ​​μέλη μας, σύμφωνα με αρχή της διαφάνειας.

Θα καθορίσουμε τις προτεραιότητες της διοίκησης αυτής της ένωσης με τα σχόλια που λαμβάνουμε από εσάς.

Τα μέλη μιας ένωσης είναι εσωτερικά ενδιαφερόμενα μέρη αυτού του ιδρύματος.

Είμαστε όλοι εσωτερικοί φορείς αυτής της ένωσης και οι απόψεις όλων μας θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στις δραστηριότητες αυτής της ένωσης.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, θα πραγματοποιήσουμε δραστηριότητες που θα παρέχουν άμεσα τις απόψεις, τα αιτήματα, την ικανοποίηση και τα παράπονα των μελών μας τουλάχιστον μία φορά το χρόνο.

Οι μελέτες αυτές θα είναι υψηλής ποιότητας και με διεθνή πρότυπα.

Έτσι, θα είμαστε σε θέση να εντοπίσουμε τις αδυναμίες μας και να δομήσουμε τους τομείς μας που είναι ανοιχτοί σε βελτίωση με κατάλληλο τρόπο.

Αλλά δεν θα δώσουμε ποτέ τη θέση μας σε αυτούς που θέλουν να μας αποδυναμώσουν.

Θα αυξήσουμε τη στενή επαφή με τα μειονοτικά μας ιδρύματα και οργανισμούς στη Δυτική Θράκη και θα αναπτύξουμε τη συνεργασία μας και το δυναμικό κοινού έργου.

ΤΟ ΠΙΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΟΛΑ..

ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΔΥΤΙΚΗ Θράκη. Θα ξεκινήσουμε τη δουλειά μας προς αυτό με ένα συνέδριο μεγάλης συμμετοχής. Στόχος μας είναι να πραγματοποιήσουμε αυτή τη συνάντηση, αν κριθεί σκόπιμο, ακούγοντας την πτώση μας

”Η Ελλάδα δεν έχει εφαρμόσει τις αποφάσεις της ΕΣΔΑ εδώ και 14 χρόνια”

Την ίδια στιγμή, ”Η Τουρκική Ένωση Ξάνθης” πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης στο Στρασβούργο της Γαλλίας!

”Τα μέλη της αντιπροσωπείας, υπό την προεδρία του προέδρου της ITB Ozan Ahmetoğlu, μετέφεραν το παράπονο που προκλήθηκε από τη 14ετή μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ για τις ”τουρκικές ενώσεις στη Δυτική Θράκη” από την Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Η αντιπροσωπεία που αποτελείται από τον Πρόεδρο της ”Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” Ozan Ahmetoğlu, τον Νομικό Σύμβουλο ITB İlker Çavuşoğlu, τον Υπάλληλο του Παραρτήματος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Ένωσης Αποφοίτων Δυτικής Θράκης Pervin Hayrullah και τον Ειδικό Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Kerem Abdurahimoğlu πραγματοποίησαν συνομιλίες στο Στρασβούργο μεταξύ 27 και 30 Μαρτίου.

Πραγματοποιήθηκαν συζητήσεις με τις μόνιμες αντιπροσωπείες του Συμβουλίου της Ευρώπης, του Γραφείου Επιβολής του ΕΣΔΑ και των κρατών μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης σχετικά με τις αποφάσεις που κέρδισε η Τουρκική Ένωση Ξάνθης και άλλες ενώσεις τουρκικής μειονότητας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑ), αλλά δεν εφαρμόζεται από την Ελλάδα εδώ και 14 χρόνια.

Κατά τις συναντήσεις, τα μέλη της αντιπροσωπείας μετέφεραν το παράπονο που προκάλεσε η 14ετής μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ για τις ”τουρκικές ενώσεις στη Δυτική Θράκη” από την Ελλάδα και τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα αυτό.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, δόθηκαν επίσης πληροφορίες για την έρευνα που ξεκίνησε 7 μήνες αργότερα από το ITB σχετικά με τη διαδήλωση που έγινε στις 10 Ιουλίου 2021, μετά την απόρριψη από το Ελληνικό Ακυρωτικό Δικαστήριο της εφαρμογής της απόφασης του ΕΔΔΑ της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης και την αποκατάσταση του συλλόγου. νομική υπόσταση.

Η αντιπροσωπεία τόνισε για άλλη μια φορά το αίτημα για πλήρη και πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σχετικά με τις υποθέσεις της τουρκικής μειονότητας της Δυτικής Θράκης, που ονομάζεται «Ομάδα Υποθέσεων Μπεκιρούστα». Εκφράστηκε η σημασία και η αναγκαιότητα παρακολούθησης των αποφάσεων της «Ομάδας Υπόθεσης Μπεκιρούστα» από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Ozan Ahmetoğlu συναντήθηκε επίσης με τον μόνιμο αντιπρόσωπο της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης Πρέσβη Kaan Esener κατά την επίσκεψή τους στο Στρασβούργο. Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Ali Gedikoğlu, Πρόεδρο της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης Cojep International με έδρα το Στρασβούργο.

directus.gr

Share this post