Προς γενίκευση του πολέμου: Ο Β.Πούτιν θα κηρύξει στρατιωτικό Νόμο στην Ρωσία – Έρχεται εμπλοκή με ΝΑΤΟ

Προς γενίκευση του πολέμου: Ο Β.Πούτιν θα κηρύξει στρατιωτικό Νόμο στην Ρωσία – Έρχεται εμπλοκή με ΝΑΤΟ

Η ρωσική κοινωνία σε πολεμική ετοιμότητα

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Β. Πούτιν, ετοιμάζεται να επιβάλλει στρατιωτικό νόμο στην χώρα την Παρασκευή.

Αυτό σημαίνει ότι όχι μόνο δεν θα υπάρξει αποκλιμάκωση όπως εύχονται Δύση και Ουκρανία αλλά θα έχουμε γενίκευση του πολέμου.

Αν ο Β.Πούτιν κηρύξει στρατιωτικό νόμο, Αμερικανοί και Βρετανοί εμφανίζονται βέβαιοι 100%, τότε αυτό θα συμβεί σε ένα πολύ κομβικό σημείο του ρωσο-ουκρανικού πολέμου:

Θα κηρυχθεί στρατιωτικός Νόμος λίγο πριν την επίθεση στην Οδησσό και στον δρόμο για την Υπερδνειστερία.

Αυτό σημαίνει ότι ο Ρώσος πρόεδρος περιμένει πολλές απώλειες και θέλει να ετοιμάσει την ρωσική κοινωνία για μεγάλη κρίση με το ΝΑΤΟ.

Γιατί κανείς δεν ξέρει ακόμη τι θα συμβεί αν βομβαρδιστεί πχ ένα κονβόι που μεταφέρει όπλα στην Ουκρανία.

Η ρωσική κοινωνία τίθεται σε πολεμική ετοιμότητα

Παράλληλα, η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου θα επιτρέψει στις ρωσικές αρχές να εισαγάγουν στρατιωτική λογοκρισία, να αυξήσουν το απόρρητο των δραστηριοτήτων του κράτους και τις ενέργειες των τοπικών φορέων.

Θα απαγορευτούν όλες οι συγκεντρώσεις και συναντήσεις, οι κινήσεις δημόσιων, διεθνών και ξένων οργανισμών που υπονομεύουν την ασφάλεια της Ρωσίας.

Ο πρωταρχικός λόγος είναι η ανάγκη απόκτησης απόλυτου ελέγχου του χώρου των πληροφοριών και η αποτροπή εξάπλωσης ενός «αντιπολεμικού κινήματος».

Η ρωσική κοινωνία θα τεθεί σε πολεμική ετοιμότητα.

Τί αποκαλύπτουν οι βρετανοί

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Συμβούλιο της Ρωσικής Ομοσπονδίας πρόκειται να πραγματοποιήσει μια έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή προκειμένου να επιβάλει στρατιωτικό νόμο.

Η εισαγωγή του στρατιωτικού νόμου θα έδινε στις ρωσικές αρχές σαρωτικές εξουσίες για να περιορίσουν την ελευθερία κινήσεων και την ελευθερία του λόγου. Ο στρατιωτικός νόμος έχει εισαχθεί ξανά στη σύγχρονη Ρωσία.

«Η κήρυξη του στρατιωτικού νόμου θα επιτρέψει στις αρχές να εισαγάγουν στρατιωτική λογοκρισία, να αυξήσουν το απόρρητο των δραστηριοτήτων του κράτους και τις ενέργειες των τοπικών φορέων».

Με την καθιέρωση του στρατιωτικού νόμου επεκτείνονται αυτόματα οι εξουσίες των αιρετών οργάνων, των τοπικών αρχών και των υπαλλήλων.

Την τελευταία φορά που συγκλήθηκε μια μη προγραμματισμένη συνεδρίαση του Ομοσπονδιακού Συμβουλίου, το όργανο ενέκρινε την άδεια του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν να χρησιμοποιήσει στρατιωτική δύναμη εκτός της χώρας, δύο ημέρες πριν από την εισβολή της χώρας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Η Δούμα πρόκειται επίσης να συνεδριάσει την Παρασκευή για να συζητήσει έναν νέο νόμο που θα τιμωρεί τη «διάδοση παραπληροφόρησης σχετικά με τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας σε τυχόν στρατιωτικές συγκρούσεις» με φυλάκιση έως και 15 ετών.

Επιβεβαιώνει και η Ουκρανία

“Στις 4 Μαρτίου, η Ρωσία θα επιβάλει στρατιωτικό νόμο” ανέφερε ο γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας της Ουκρανίας,Oleksiy Danilov.

Ο Danilov επιβεβαίωσε τις πληροφορίες ότι από τις 4 Μαρτίου, η Ρωσική Ομοσπονδία σκοπεύει να επιβάλει στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρη τη χώρα.

Η δήλωση έγινε την ώρα που ο Danilov μιλούσε στον αέρα του Ουκρανικού “τηλεοπτικού σταθμού 24”, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με την πιθανή εφαρμογή στρατιωτικού νόμου στη Ρωσία.

“Πρώτον, αυτά είναι τα δεδομένα που διαθέτει η υπηρεσία πληροφοριών μας ότι από τις 4 Μαρτίου, η Ρωσική Ομοσπονδία πρόκειται να επιβάλει πράγματι στρατιωτικό νόμο στη χώρα.

Θα ήθελα να δω πώς η Μόσχα και η Αγία Πετρούπολη, όπου υπάρχει πολλή διανόηση, θα αντιδράσουν σε αυτό, καθώς καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Σήμερα, αν ο Πούτιν έχει ελλείψεις, μπορεί να πάρει τα παιδιά που κάνουν την θητεία τους στο στρατό για να τα στείλει εδώ, στην κρεατομηχανή μας. Δεν καταλαβαίνω γιατί το κάνει αυτό», τόνισε ο Danilov.

Σημείωσε επίσης ότι πολλοί Ρώσοι που κατέχουν θέσεις στην κυβέρνηση δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει στο κεφάλι του Πούτιν.

Υπενθύμισε επίσης τη δήλωση του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ για την πρόθεση απομάκρυνσης των εθνικιστών από την Ουκρανία.

«Τότε πρέπει να πω ότι το 95% των πολιτών της χώρας μας πρέπει να σκοτωθούν», είπε ο Ντανίλοφ.

Share this post