Προς παγκόσμιο όλεθρο: Εμπλοκή ΝΑΤΟ στο πόλεμο της Ουκρανίας – Ελληνικό Embraer στη Μαύρη Θάλασσα

Προς παγκόσμιο όλεθρο: Εμπλοκή ΝΑΤΟ στο πόλεμο της Ουκρανίας – Ελληνικό Embraer στη Μαύρη Θάλασσα

Νέες εξελίξεις έχουμε στο ζήτημα της Ουκρανίας, οι οποίες προμηνύουν μεγάλη κόντρα Μόσχας και Ουάσιγκτον στην διαφαινόμενη πολεμική αναμέτρηση στο Ντονένσκ. Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων του ΝΑΤΟ, υποστράτηγος  Ρότζερ Κλούτιερ, έφτασε στο Ντονένσκ τέσσερις ημέρες πριν από την έναρξη της πιθανής επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο πλαίσιο της αντιπροσωπείας της Βόρειας Ατλαντικής Συμμαχίας.

Το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ κατέχουν τρομερές πληροφορίες από δορυφόρους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα επιτήρησης. Είναι πιθανό όλες αυτές οι πληροφορίες να αποτελέσουν τη βάση σχεδίου χρήσης συμμαχικών αεροσκαφών για την υποστήριξη της επίθεσης των Ένοπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας από τον αέρα. 

Το ΝΑΤΟ είναι πιθανό να παρέχει υποστήριξη στο Κίεβο και στην θάλασσα. Η Κριμαία μπορεί να γίνει ο επόμενος στόχος  μετά το Ντονένσκ. Τις προάλλες, τα μέσα ενημέρωσης ανέφεραν την άφιξη πολεμικών πλοίων τουρκικών, ισπανικών και ρουμανικών ναυτικών στο λιμάνι της Οδησσού. Η Άγκυρα έστειλε αμέσως μια ομάδα τεσσάρων πολεμικών πλοίων στην περιοχή υπό την κάλυψη του ΝΑΤΟ”, δήλωσε η Ρωσίδα ειδική αμυντική αναλύτρια Λιουτμίλα Κορσούν.

Για το θέμα Α.Ουκρανίας-Κριμαίας, Ρώσοι εδικοί έχουν αναφέρει ότι το Κίεβο θα επιχειρήσει να διεθνοποιήσει τα ζητήματα αυτά, ενώ η χώρα έχει έρθει πολύ κοντά με την Τουρκία που έχει τα δικά της σχέδια. Η Μόσχα αντιδρώντας σε όλα αυτά τα σενάρια, έχει στείλει εδώ και μήνες 32.000 στρατιώτες, πολεμικά πλοία, πυραύλους με πυρηνικές κεφαλές, στην Χερσόνησο αυτή.

Το επόμενο σενάριο  θα ήταν η δημιουργία επεισοδίων στην Μ.Θάλασσα μεταξύ Ουκρανίας, Τουρκίας, ΝΑΤΟ με την ρωσική πλευρά, τα οποία εύκολα θα μπορούσαν να εκτραχυνθούν πιθανόν σε κάτι πιο επικίνδυνο ανά πάσα ώρα και στιγμή.    

Tαυτόχρονα, σύμφωνα με ρωσικό ΜΜΕ, έχουμε πλοίο που ανήκει στο ΝΑΤΟ να μπαίνει στη Μ. Θάλασσα. Και κάπου εδώ εμπλέκται και η Ελλάδα. Σύμφωνα με το ItaMilRadar, Eλληνικό Embraer, πραγματοποιεί αποστολή στη Μ. Θάλασσα, χωρίς να παρέχονται περισσότερες πληροφορίες. 

Το ελληνικό αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης έχει δυνατότητα παρακολούθησης στόχων σε απόσταση 480-520 χλμ.

pentapostagma.gr

Share this post