Προς σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ: Αντιαρματικό βλήμα Kornet κατέστρεψε τεθωρακισμένο του ισραηλινού Στρατού!

Προς σύγκρουση Ισραήλ-Χεζμπολάχ: Αντιαρματικό βλήμα Kornet κατέστρεψε τεθωρακισμένο του ισραηλινού Στρατού!

Ένας αντιαρματικός πύραυλος εκτοξεύτηκε από τον Λίβανο προς τη μεθοριακή κοινότητα Αβιβίμ του Ισραήλ, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός.

Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα, ωστόσο ο στρατός του Ισραήλ διέταξε τους κατοίκους κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν μέσα στα σπίτια τους αλλά και να ανοίξουν καταφύγια στην περιοχή, μετέδωσε η ισραηλινή τηλεόραση.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε κατάσταση ύψιστης ετοιμότητας τις τελευταίες ημέρες, για μια ενδεχόμενη αντιπαράθεση με την ένοπλη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου υποστηρίζει ότι κατέστρεψε ένα ισραηλινό στρατιωτικό όχημα κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, με τα ισραηλινά  ΜΜΕ να αναφέρουν ότι το πληρώμά του κατάφερε να το εγκαταλείψει πριν το πλήξει ο πύραυλος.

Aurora Intel@AuroraIntel

https://twitter.com/ignis_fatum/status/1168168368676978688 

parallel_universe@ignis_fatum

All roads near Betzet , Liman and Rosh HaNikra are being blocked (Mate Asher regional council) #Israel #Lebanon https://twitter.com/newsisrael13/status/1168167980821336065 

23 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Press TV

@PressTV

?LIVE:‘s Hezbollah says destroyed an Israeli military vehicle near border https://www.pscp.tv/w/cDvFnzF6dkVOV0RMQVd5UWV8MU1uR25FUk1ZWllLT4PVVdp8mAFRl0E9a38eNT3inRWH6DHOO2yaKUIQ7Jp2 

Press TV @PressTV

?LIVE:#Lebanon’s Hezbollah says destroyed an Israeli military vehicle near border

pscp.tv

156 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Michael A. Horowitz

@michaelh992

Israeli media says anti-tank missile hit a military vehicle, but the soldiers manager to get out before the missile hit https://twitter.com/kann_news/status/1168165153772322816 

כאן חדשות

@kann_news

Απάντηση στον χρήστη @kann_news

ירי הנ”ט מלבנון | מדיווח ראשוני עולה כי טיל נ”ט פגע בכלי רכב צבאי, אך ככל הנראה הלוחמים הספיקו לצאת מהרכב לפני הפגיעה@roysharon11

Ενσωματωμένο βίντεο

22 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Σύμφωνα όμως με την ανακοίνωση, που μεταδόθηκε από το τηλεοπτικό κανάλι Al Mayadeen TV, από το πλήγμα αυτό «σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν εκείνοι που βρίσκονταν» μέσα στο ισραηλινό άρμα.

Ακόμη δεν έχει διευκρινιστεί πάντως εάν επρόκειτο για άρμα μάχης ή τεθωρακισμένο όχημα.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ιρανικό PressTV το όχημα που καταστράφηκε μετέφερε ισραηλινούς στρατιώτες  επομένως επρόκειτο για κάποιο ΤΟΜΠ.

32 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ, από την άλλη πλευρά, ανέφεραν ότι «απάντησαν στα πυρά» μετά την εκτόξευση «πολλών αντιαρματικών πυραύλων» από τον Λίβανο, οι οποίοι στόχευαν μια στρατιωτική βάση και οχήματα του στρατού.

Israel Defense Forces

@IDF

Moments ago, an anti-tank missile was fired from Lebanon towards a community in northern Israel. Details to follow.

Ενσωματωμένο βίντεο

Israel Defense Forces

@IDF

Anti-tank missiles fired from Lebanon hit IDF military positions in northern Israel. We returned fire toward the source of the attack in southern Lebanon.

We will continue to update as the situation develops.

530 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Στην αρχική ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός δεν έκανε λόγο για τραυματίες, ζήτησε όμως από όσους ζουν σε ακτίνα 4 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τον Λίβανο να παραμείνουν στα σπίτια τους και να ανοίξουν τα καταφύγια για να προστατευθούν.

Aldin ??@aldin_ww

Transfer of wounded IDF personel after Hezbollah ATGM strike near Avivim. https://twitter.com/qudsn/status/1168181497804800000 

شبكة قدس الإخبارية

@qudsn

مصادر تتداول فيديو لنقل جنود الاحتلال المصابين باستهداف مستوطنة “أفيفيم”.#لبنان

Ενσωματωμένο βίντεο

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Aldin ??

Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτόξευσαν πολλά βλήματα εναντίον της μεθοριακής κοινότητας Μαρούν αλ Ρας, στο νότιο Λίβανο, μετέδωσε το τηλεοπτικό κανάλι al Manar που πρόσκειται στη λιβανέζικη σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ.

Σε ζωντανή μετάδοση από το χωριό, το κανάλι έδειξε πυκνούς καπνούς να υψώνονται από τους αγρούς, κοντά στα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο.

parallel_universe@ignis_fatum

Some kind of a new rocket impact/IDF strike right near Avivim

Προβολή εικόνας στο TwitterΠροβολή εικόνας στο Twitter
17 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

 

Share this post