«Προσφορά» Πούτιν σε Τραμπ: «Εάν θέλετε μπορούμε να σας πουλήσουμε δικά μας πολυηχητικά όπλα»!

«Προσφορά» Πούτιν σε Τραμπ: «Εάν θέλετε μπορούμε να σας πουλήσουμε δικά μας πολυηχητικά όπλα»!

Με σκωπτική διάθεση  ο Ρώσος πρόεδρος Βλάντιμιρ Πούτιν προσφέρθηκε να πουλήσει στις ΗΠΑ πολυηχητικούς πυραύλους κρούσης τους οποίους αναπτύσσει η χώρα του.

Είπε ο Πούτιν:«Εάν οι ΗΠΑ το θέλουν μπορούμε να τους πουλήσουμε ορισμένα πολυηχητικά όπλα που κατασκευάζουμε και έτσι με αυτρό τον τρόπο να επέλθει η ισορροπία ανάμεσα στις δύο χώρες.

Αλλά η αλήθεια είναι ότι σύντομα θα κατασκευάζουν τα δικά τους τέτοια όπλα».

EHA News@eha_news

|n President offered President Trump the opportunity to purchase hypersonic weapons from Russia

“if you want, we can sell you some and this way we will balance everything out. But truth be told, they are saying that they will soon produce it themselves”

Προβολή εικόνας στο Twitter

Πιο συγκεκριμένα ο Πούτιν είπε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση που είχε στην Οζάκα της Ιαπωνίας (όπου είχε πραγματοποιηθεί η σύνοδος κορυφής της G20) με τον Αμερικανό πρόεδρο τέθηκε το ζήτημα του πώς και με ποιο τρόπο μπορεί να αξιολογήσει κανείς τα σύγχρονα ρωσικά όπλα, μεταξύ των οποίων και τα υπερηχητικά πυραυλικά συστήματα, ώστε να τα συμπεριλάβει στις διεθνείς συμφωνίες, δεδομένου ότι προς το παρόν καμία χώρα στον κόσμο, ούτε και οι ΗΠΑ δεν διαθέτουν τέτοια όπλα.

«Είπα στον Ντόναλντ: αν θέλεις, σου πουλάμε (τέτοια όπλα) και κατ’ αυτόν τον τρόπο θα εξισορροπήσουμε αμέσως τα πάντα. Είναι γεγονός, ότι οι ίδιοι λένε ότι σύντομα θα παράγουν τέτοια όπλα.

Ασφαλώς και θα παράγουν, αλλά γιατί να ξοδεύουν χρήματα, όταν εμείς ήδη έχουν ξοδέψει γι αυτά και με αυτά μπορούμε να εξασφαλίσουμε κάτι, όχι φυσικά σε βάρος της ασφάλειας μας, αλλά με στόχο να δημιουργήσουμε μια κατάσταση ισορροπίας», δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος προσέθεσε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να κάνει διάλογο για το «πώς και τι μπορεί να αξιολογηθεί, έχοντας υπ’ όψιν τον αριθμό των εκτοξευτήρων και τον αριθμό των κεφαλών»

«Πρόκειται για ένα ειδικό ζήτημα και εν πάση περιπτώσει η Ρωσία είναι έτοιμη για έναν τέτοιο διάλογο, για μια τέτοια συζήτηση. Όμως προς το παρόν δεν έχουμε πάρει σαφή απάντηση από τους Αμερικανούς» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι οι ΗΠΑ προς το παρόν σιωπούν και δεν έχουν απαντήσει στις προτάσεις της Ρωσίας για τον ανταγωνισμό των εξοπλισμών. Ανέφερε δε, ότι οι ΗΠΑ δεν επικύρωσαν την Συνθήκη για την απαγόρευση των πυρηνικών δοκιμών, ενώ ταυτόχρονα μιλάνε για σχέδια εγκατάστασης όπλων στο διάστημα.

«Πρόκειται για πολύ σοβαρές προκλήσεις, με τις οποίες μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη η ανθρωπότητα. Φανταστείτε ότι πάνω από τα κεφάλια μας και πάνω από τα κεφάλια τους, θα βρίσκεται διαρκώς σε τροχιά κάποιο είδος όπλου, ενδεχομένως και πυρηνικού.

Κάτι τέτοιο μπορεί να αλλάξει γενικά την κατάσταση στον κόσμο στον τομέα της ασφάλειας. Όμως προς το παρόν οι Αμερικανοί μας εταίροι, σε όλες μας τις προτάσεις που αφορούν τον αφοπλισμό και τον περιορισμό του ανταγωνισμού των εξοπλισμών τηρούν σιωπή και στην περίπτωση αυτή δεν υπάρχει τίποτα το νέο» δήλωσε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος δήλωσε ότι η Ρωσία θα παράγει όπλα που είχαν απαγορευθεί από την συμφωνία που υπεγράφη μετά την λήξη του ψυχρού πολέμου, η ισχύς της οποίας έληξε τον περασμένο μήνα, αλλά η Μόσχα θα τα αναπτύξει πριν τα αναπτύξουν πρώτες οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρώσος πρόεδρος μιλώντας κατά την διάρκεια του οικονομικού φόρουμ της Ανατολής, εξέφρασε την ανησυχία του για τα πυραυλικά συστήματα που αναπτύσσουν οι ΗΠΑ στην Ιαπωνία και την Νότιο Κορέα, καθώς μπορούν να πλήξουν τμήματα της ρωσικής επικράτειας.

Share this post