Πρόγραμμα υποστήριξης για τα ραντάρ Longbow των ελληνικών AH-64D Longbow Apache

Πρόγραμμα υποστήριξης για τα ραντάρ Longbow των ελληνικών AH-64D Longbow Apache

Ευθύμιος Λάζος

Η αμερικανική Longbow LLC, μια κοινοπραξία της Lockheed Martin και της Northrup Grumman, ανακοίνωσε ότι απέσπασε συμβόλαιο συνολικού ύψους $ 235,8 εκατομμυρίων για την παροχή υλικών και υπηρεσιών υποστήριξης των ραντάρ ελέγχου πυρός Longbow των επιθετικών ελικοπτέρων AH-64D Apache του ΕΣ (Ελληνικός Στρατός) και άλλων 10 κρατών (Νότιος Κορέα, Ινδία, Ινδονησία, Κουβέιτ, Ολλανδία, Κατάρ, Σαουδική Αραβία, Ταιβάν, ΗΑΕ και Μεγάλη Βρετανία).

Το πρόγραμμα αφορά στα δύο εν υπηρεσία (2) AH-64D Longbow Apache του ΕΣ. Υπενθυμίζουμε ότι τον Αύγουστο του 2003 η Ελλάδα προχώρησε στην προμήθεια 12 AH-64 Apache, εκ των οποίων εννέα (9) της έκδοσης AH-64D Apache και τριών (3) της έκδοσης AH-64D Longbow Apache.

Η σύμβαση προέβλεπε και δικαίωμα προαίρεσης για την προμήθεια τεσσάρων (4) επιπλέον ελικοπτέρων, εκ των οποίων τριών (3) της έκδοσης AH-64D Apache και ενός (1) της έκδοσης AH-64D Longbow Apache, αλλά δεν ενεργοποιήθηκε ποτέ. Από τα 12 AH-64D Apache και Longbow Apache σε υπηρεσία παραμένουν εννέα (9), εκ των οποίων επτά (7) AH-64D Apache και δύο (2) AH-64D Longbow Apache, μετά την απώλεια δύο (2) και ενός (1) αντίστοιχα.

defencereview.gr

Share this post