Πυραυλικά συστήματα αεράμυνας εμφανίστηκαν στις ταράτσες της Ουάσινγκτον

Πυραυλικά συστήματα αεράμυνας εμφανίστηκαν στις ταράτσες της Ουάσινγκτον

Ένα μυστηριώδες πυραυλικό σύστημα αεράμυνας έκανε την εμφάνιση σε ταράτσα της Ουάσινγκτον όταν ένα άγνωστης ταυτότητας αεροσκάφος πέταξε πάνω από την πρωτεύουσα προκαλώντας τον πανικό.

Συναγερμός σήμανε στις ΗΠΑ πριν από μερικές μέρες, με τις σειρήνες να ηχούν στην «καρδιά» της Ουάσινγκτον, έπειτα από την παραβίαση του εναέριο χώρου από άγνωστο αεροσκάφος, η οποία είχε ως αποτέλεσμα το «κλείσιμο» του Λευκού Οίκου και του Καπιτωλίου.

Την ώρα που η USAF σήκωνε τα μαχητικά της για να προσεγγίσουν και να αναγνωρίσουν την πιθανή απειλή, ο στρατός τον ΗΠΑ αποκάλυψε το «μυστικό» του όπλο για την άμυνα της πρωτεύουσας. Κατά τη διάρκεια του συναγερμού λοιπόν, ο οποίος κράτησε περίπου 45 λεπτά, η δημοσιογράφος του CBS News, Σάρα Κούκ, παρατήρησε κάτι ασυνήθιστο σε ένα κτίριο απέναντι από το Λευκό Οίκο: έναν εκτοξευτή πυραύλων.

Sara Cook

@saraecook

.@SecretService statement on this morning’s lockdown at the White House:

“The White House was locked down this morning due to a potential violation of the restricted airspace in the National Capital Region. The lockdown has been lifted at this time.”

Sara Cook

@saraecook

Spotted during the lockdown: a missile battery in position atop a building across the street from the White House

Προβολή εικόνας στο Twitter
418 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό
Οι αναβαθμισμένοι «Εκδικητές»

Πρόκειται για το σύστημα αεράμυνας Avenger. Το σύστημα Avenger συνδυάζει τα οχήματα HMMWV με βλήματα FIM-92 Stinger και αισθητήρες, όπως αποστασιόμετρο και σύστημα FLIR.

Μια από τις αναβαθμίσεις του προγράμματος είναι η ενσωμάτωση των συστημάτων ATC (Avenger Targeting Console), το οποίο επιτρέπει στον πύργο να στρέφει αυτόματα και να εγκλωβίζει το στόχο. Ορισμένα Avenger έχουν ήδη προμηθευτεί στο σύστημα ATC. Πλέον θα εφοδιαστούν όλα τα συστήματα μέχρι το Σεπτέμβριο του 2020.

Οι θέση του πυραυλικού συστήματος είναι διακριτή και μέσω Google Maps.

Με κόκκινο στον παρακάτω χάρτη φαίνεται η πολυκατοικία με τη θέση του πυραυλικού συστήματος Avenger.

Με πληροφορίες από Popular Mechanics

pentapostagma.gr

Share this post