Πυραυλική δοκιμή από το Ισραήλ – Τεχεράνη: «Ήταν δοκιμή πυρηνικού πλήγματος εναντίον μας»

Πυραυλική δοκιμή από το Ισραήλ – Τεχεράνη: «Ήταν δοκιμή πυρηνικού πλήγματος εναντίον μας»

Το ρωσικό ειδησεογραφικό δίκτυο Russia Today και ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν ότρι το Ισραήλ πραγματοποίησε πυραυλική δοκιμή με την Τεχεράνη να υποστηρίζει ότι επρόκειτο για δοκιμή πυρηνικού πυραύλου που στόχο έχει το ίδιο το Ιράν…

Η ισραηλινή πλευρά δεν έχει προβεί φυσικά σε ιδιαίτερες ανακοινώσεις ως είθισται αναφορικά με τη δοκιμή που πραγματοποιήθηκε ενώ δεν υπάρχουν και ιδιαίτερες αναφορές στα μέσα ενημέρωσης.

Η μόνη αναφορά έχει να κάνει με το ότι η δοκιμή αφορούσε ένα πυραυλικό σύστημα, ε’ιναι δε χαρακτηριστικό, ότι το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας απέφυγε να κοινοποιήσει ακόμα και το ακριβές σημείο πραγματοποίησης της δοκιμής, αν και έκτοτε έχουν κυκλοφορήσει βίντεο που εμφανίζουν στήλη καπνού να βγαίνει από την αεροπορική βάση “Palmachim”, που βρίσκεται νοτίως του Τελ Αβίβ.

Στην όλη υπόθεση εμπλέκεται και… η Κρήτη, καθώς οι Ισραηλινοί απογείωσαν τουλάχιστον δύο αεροσκάφη εναέριας προειδοποίησης και ελέγχου, φορείς εξοπλισμού υψηλής τεχνολογίας, τύπου Gulfstream G550 προφανώς για να καταγράψουν δεδομένα της δοκιμής, τα οποία φέρεται να πέταξαν μέχρι και την περιοχή της Κρήτης.

Javad Zarif

@JZarif

Israel today tested a nuke-missile, aimed at Iran.

E3 & US never complain about the only nuclear arsenal in West Asia—armed with missiles actually DESIGNED to be capable of carrying nukes—but has fits of apoplexy over our conventional & defensive ones. https://www.i24news.tv/en/news/israel/diplomacy-defense/1575622953-israel-rocket-trails-over-tel-aviv-as-idf-conducts-unannounced-test 

i24NEWS – Israel: Rocket trails over Tel Aviv as IDF conducts unannounced test

The test disrupted flight patterns at Ben Gurion airport, requiring take-off and landings’ to shift north

i24news.tv

Or Heller אור הלר

@OrHeller

*דוברות משרד הביטחון*:

מערכת הביטחון ביצעה לפני מספר דקות ניסוי שיגור של מערכת הנעה רקטית מבסיס במרכז הארץ. הניסוי נקבע מראש ובוצע כמתוכנן.

Ενσωματωμένο βίντεο

Share this post