Πυραυλική επίθεση Χ.Χαφτάρ στην Τρίπολη: Καταστράφηκαν τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα!

Πυραυλική επίθεση Χ.Χαφτάρ στην Τρίπολη: Καταστράφηκαν τουρκικά αντιαεροπορικά συστήματα!

Πολλοί πύραυλοι έπληξαν σήμερα διαφόρους τομείς της Τρίπολης, συμπεριλαμβανομένου και του μοναδικού εν λειτουργία αεροδρομίου της λιβυκής πρωτεύουσας, με τον “Εθνικό Στρατό της Λιβύης” να αναφέρει την καταστροφή τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων!

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, ενώ προκλήθηκαν και υλικές ζημιές, όπως έγινε γνωστό από καλά ενημερωμένες πηγές.

«Μια γυναίκα τραυματίστηκε όταν το σπίτι της χτυπήθηκε από ρουκέτα», ανέφεραν σε ανακοίνωσή τους  οι δυνάμεις που πρόσκεινται στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, που εδρεύει στην Τρίπολη.

M.LNA@LNA2019M

29 strikes on occupied Matiga airbase .
Targets
1) 2 air difference systems
2) army barracks ( Turkish)
3) missiles Depo
4) TB2 hanger
Let @GhassanSalame condemn that.

Ενσωματωμένο βίντεο

Ρουκέτες έπεσαν επίσης στις συνοικίες αλ Χαντάμπα αλ Χάντρα, Σουκ ελ Τζουμάα και Άμπου Σλιμ, στα νοτιοανατολικά προάστια της Τρίπολης, όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στην περιοχή. Το κοινοτικό συμβούλιο της Άμπου Σλιμ ανήρτησε στο Facebook φωτογραφίες κατεστραμμένων σπιτιών, σημειώνοντας ότι εκτός από τη γυναίκα τραυματίστηκε και ένα παιδί.

Για τα πλήγματα αυτά η ΚΕΕ επιρρίπτει την ευθύνη στις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ, του ισχυρού άνδρα της ανατολικής Λιβύης που προσπαθεί να καταλάβει την Τρίπολη.

Mohammed Ali@M_abdusa

القصف المدفعي والصاروخي الأعنف تستيقظ عليه اليوم منذ بدء الهدنة في يناير، في تصعيد جديد يهدد سير وقف إطلاق النار.

أكثر من 60 صاروخ غراد استهدف معيتيقة فيما تسمع المدفعية الثقيلة ومنصات الغراد في عدة مواقع ضمن مناطق سيطرة حكومة الوفاق و التي يبدو أنها تحاول الرد.

Mohammed Ali@M_abdusa

يُظهر مقطع فيديو جانبا من القصف العنيف الذي استهدف مقر حديقة الحيوان في منطقة أبوسليم وسط .

بينما سقط صاروخين غراد على عمارة سكنية مجاورة للحديقة، وسجلت حتى الان إصابة امرأة بشظايا جراء القصف.

Ενσωματωμένο βίντεο

«Οι παραστρατιωτικοί του εγκληματία πολέμου Χάφταρ στοχοθέτησαν το αεροδρόμιο Μιτίγκα, την περίμετρό του και πολλά κατοικημένα προάστια της Τρίπολης, με περισσότερες από 60 ρουκέτες τύπου Γκραντ», ανέφερε η ΚΕΕ στην ίδια ανακοίνωση.

Η διεύθυνση του αεροδρομίου επιβεβαίωσε ότι οι εγκαταστάσεις στοχοθετήθηκαν από πολλές ρουκέτες και ανακοίνωσαν ότι διακόπτονται οι πτήσεις. Μάρτυρες ανέφεραν ότι έχει χτυπηθεί ο διάδρομος προσγείωσης και ότι το αεροδρόμιο εκκενώθηκε.

Από την πλευρά τους οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ ανακοίνωσαν μέσω Twitter ότι έπληξαν τουρκικά αντιεροπορικά συστήματα που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο Μιτίγκα.

Την Πέμπτη το αεροδρόμιο είχε κλείσει και πάλι για αρκετές χώρες λόγω των «συνεχιζόμενων βομβαρδισμών».

Κάτοικοι της περιοχής είπαν ότι οι σημερινοί βομβαρδισμοί ήταν από τους χειρότερους που έχουν σημειωθεί αφότου οι δύο αντιμαχόμενες πλευρές συμφώνησαν σε μια εκεχειρία, στις αρχές Ιανουαρίου. Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, λόγω της κατάστασης απομακρύνθηκαν ορισμένοι ασθενείς από ένα νοσοκομείο που βρίσκεται κοντά στο αεροδρόμιο.

Στις 4 Απριλίου 2019 οι δυνάμεις που στηρίζουν τον Χάφταρ εξαπέλυσαν ευρείας κλίμακας επιχείρηση για να καταλάβουν την Τρίπολη. Έκτοτε έχουν επιτεθεί πολλές φορές στο αεροδρόμιο Μιτίγκα, κατηγορώντας την ΚΕΕ ότι το χρησιμοποιεί για στρατιωτικούς σκοπούς.

M.LNA@LNA2019M

air defense still burning in occupied Matiga airport.

Ενσωματωμένο βίντεο

https://www.pronews.gr/

Share this post