Πώς η προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε επί πανδημίας για την «διαμόρφωση» και «εκμετάλλευση» πληροφοριών – Το πείραμα του Καναδά

Πώς η προπαγάνδα χρησιμοποιήθηκε επί πανδημίας για την «διαμόρφωση» και «εκμετάλλευση» πληροφοριών – Το πείραμα του Καναδά

Η πανδημία υπήρξε μια μοναδική ευκαιρία για να δοκιμαστούν τακτικές προπαγάνδας που χρησιμοποιήθηκαν και στον πόλεμο του Αφγανιστάν

Η επιστήμη της προπαγάνδας αναπτύσσεται και προωθείται με ρυθμούς γρηγορότερους της εποχής, που στην διάρκεια της πανδημίας κατέστησε σαφές πως ζούμε σε μια πολύ λιγότερο ελεύθερη κοινωνία από όσο πιστεύουμε οι περισσότεροι.
Φαίνεται ότι είμαστε ελεύθεροι γιατί δεν μπαίνουμε στη φυλακή επειδή επικρίνουμε τους κυβερνητικούς αξιωματούχους μας.
Μπορούμε να ψηφίσουμε όποιον θέλουμε.
Μπορούμε να συνδεθούμε στο διαδίκτυο και να αναζητήσουμε πληροφορίες για οποιοδήποτε θέμα μας ενδιαφέρει.
Εάν θέλουμε να αγοράσουμε ένα προϊόν, έχουμε πολλές μάρκες από τις οποίες είμαστε ελεύθεροι να επιλέξουμε, αλλά…

… δεν είμαστε ελεύθεροι.

Τα πολιτικά συστήματα έχουν στηθεί για να στιβάξουν τους ανθρώπους σε ένα δικομματικό σύστημα που ελέγχεται και από τις δύο πλευρές από πλουτοκράτες.
Τα ΜΜΕ στα οποία βασίζονται οι άνθρωποι για να σχηματίσουν ιδέες για το τι συμβαίνει και πώς πρέπει να ψηφίσουν, ελέγχονται από την πλουτοκρατική τάξη και επηρεάζονται σε μεγάλο βαθμό από μυστικές κυβερνητικές υπηρεσίες.
Οι αλγόριθμοι του Διαδικτύου χειρίζονται επιθετικά για να δείξουν στους ανθρώπους πληροφορίες που ευνοούν το status quo.
Ακόμη και η ψυχαγωγία είναι γεμάτη από το Πεντάγωνο και την επιρροή της CIA.
Πόσο δωρεάν είναι αυτό;
Πόσο ελεύθερη είναι η ομιλία ενός ανθρώπου εάν υπάρχουν μυριάδες θεσμικές εγγυήσεις για να εμποδίσουν την ομιλία να επιφέρει την παραμικρή πολιτική αλλαγή;
Δεν έχει σημασία τι επιτρέπεται να ειπωθεί αν η βαρύτητα αυτού που λέγεται χάνεται.
Δεν έχει σημασία αν επιτρέπεται να αποκαλέσετε την ολιγαρχική μαριονέτα που τέθηκε στο αξίωμα από τις τελευταίες «ψεύτικες» εκλογές, ως «αηδία».
Δεν έχει σημασία αν σας επιτρέπεται να Googlάρετε οποιαδήποτε πληροφορία θέλετε μόνο για να βρείτε όποιες πληροφορίες θέλει η Google να βρείτε.
Ποια είναι η λειτουργική διαφορά μεταξύ ενός καθεστώτος που λογοκρίνει άμεσα το Διαδίκτυο για να αποτρέψει τη διαφωνία και ενός καθεστώτος που συνεργάζεται με τους πλουτοκράτες της Silicon Valley για τον έλεγχο των πληροφοριών μέσω αλγορίθμων και έχει ένα σύστημα που εμποδίζει τη διαφωνία να έχει ουσιαστική επίδραση;

Τα πειράματα του Καναδικού Στρατού

Ζούμε σε μια βαθιά ανελεύθερη κοινωνία που μεταμφιέζεται ως ελεύθερη κοινωνία.
Η δυτική φιλελεύθερη δημοκρατία είναι απλώς ένας μεταμφιεσμένος ολοκληρωτισμός.
Και χειροτερεύει.
Η προπαγάνδα είναι μια ακόμη αναπτυσσόμενη επιστήμη.
Τον περασμένο μήνα το περιοδικό Ottawa Citizen ανέφερε ότι ο καναδικός στρατός χρησιμοποίησε το ξέσπασμα Covid ως δικαιολογία για να δοκιμάσει τις πραγματικές στρατιωτικές ψυχοδραστικές τεχνικές στον δικό του άμαχο πληθυσμό υπό την δικαιολογία της διασφάλισης της συμμόρφωσης με τους περιορισμούς της πανδημίας.
Όπως έγραψε:
«Οι Καναδοί στρατιωτικοί ηγέτες είδαν την πανδημία ως μια μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουν τις τεχνικές προπαγάνδας σε ένα ανυποψίαστο κοινό, καταλήγει μια νέα έκθεση των Καναδικών Δυνάμεων».
«Το σχέδιο που επινόησε η Καναδική Κοινή Διοίκηση Επιχειρήσεων, επίσης γνωστή ως CJOC, βασίστηκε σε τεχνικές προπαγάνδας παρόμοιες με αυτές που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου στο Αφγανιστάν.
Η καμπάνια ζήτησε «διαμόρφωση» και «εκμετάλλευση» πληροφοριών.
Το CJOC ισχυρίστηκε ότι το σχέδιο επιχειρήσεων πληροφόρησης ήταν απαραίτητο για να αποτρέψει την πολιτική ανυπακοή από τους Καναδούς κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού και να ενισχύσει τα κυβερνητικά μηνύματα για την πανδημία».
«Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία, που δεν συνδέεται με το σχέδιο CJOC, αλλά εποπτεύεται από αξιωματικούς των υπηρεσιών των Καναδικών Δυνάμεων, κατέστρεψε πληροφορίες από δημόσιους λογαριασμούς κοινωνικών μέσων στο Οντάριο.
Τα δεδομένα συλλέχθηκαν επίσης για ειρηνικές συγκεντρώσεις Black Lives Matter και ηγέτες της BLM ».
«Αυτή είναι πραγματικά μια ευκαιρία μάθησης για όλους μας και μια ευκαιρία να αρχίσουμε να χρησιμοποιούμε τις λειτουργίες πληροφοριών στη ρουτίνα μας (CAF-DND) », δήλωσε Καναδός ναύαρχος.
«Ακόμη μια ανασκόπηση επικεντρώθηκε στον κλάδο δημόσιων υποθέσεων των Καναδικών Δυνάμεων και στις δραστηριότητές του.
Πέρυσι, ξεκίνησε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο που θα επέτρεπε στους στρατιωτικούς αξιωματικούς να χρησιμοποιούν την προπαγάνδα για να αλλάξουν στάσεις και συμπεριφορές των Καναδών καθώς και να συλλέξουν και να αναλύσουν πληροφορίες από δημόσιους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ».

«Το σχέδιο θα είχε ως αποτέλεσμα το προσωπικό να μετακινηθεί από τις παραδοσιακές κυβερνητικές μεθόδους επικοινωνίας με το κοινό, σε μια πιο επιθετική στρατηγική χρήσης του πολέμου πληροφοριών και της τακτικής επιρροής στους Καναδούς».

Έτσι, δεν χρησιμοποιούν απλώς μαζικές ψυχολογικές πράξεις στο κοινό, τις δοκιμάζουν και μαθαίνουν από αυτούς.
Και πιθανώς μπορούμε να υποθέσουμε ότι οτιδήποτε μπορεί να έχει μαθευτεί ως πληροφορία μοιραζόταν επίσης με τις κυβερνητικές υπηρεσίες άλλων μελών του ΝΑΤΟ.
Σε ένα νέο άρθρο με τίτλο «Πίσω από τον «γνωστικό πόλεμο» του ΝΑΤΟ: Οι δυτικοί στρατιωτικοί διεξάγουν μια «μάχη για τον εγκέφαλό σας»», ο Ben Norton της The Grayzone αναφέρει πώς οι πρόσφατες συζητήσεις που χρηματοδοτούνται από το ΝΑΤΟ έχουν υποστηρίξει ρητά την ανάγκη προώθησης της επιστήμης του γνωστικού πολέμου για επιθετικούς αλλά και αμυντικούς σκοπούς.
«Το ΝΑΤΟ ξεκινά ένα εντελώς νέο είδος μάχης που έχει χαρακτηρίσει ως γνωστικό πόλεμο.
Η νέα μέθοδος που περιγράφεται ως «οπλοποίηση των επιστημών του εγκεφάλου» περιλαμβάνει το «χακάρισμα του ατόμου» με την εκμετάλλευση «των τρωτών σημείων του ανθρώπινου εγκεφάλου» προκειμένου να εφαρμοστεί πιο εξελιγμένη «κοινωνική μηχανική».
«Ενώ η μελέτη που υποστηρίζεται από το ΝΑΤΟ επέμενε ότι μεγάλο μέρος της έρευνας για γνωστικούς πολέμους έχει σχεδιαστεί για αμυντικούς σκοπούς, παραδέχθηκε επίσης ότι η στρατιωτική συμμαχία αναπτύσσει επιθετικές τακτικές, δηλώνοντας: «Ο άνθρωπος είναι πολύ συχνά η κύρια ευπάθεια και πρέπει να αναγνωριστεί προκειμένου να προστατεύσουμε το ανθρώπινο κεφάλαιο του ΝΑΤΟ αλλά και να μπορέσουμε να επωφεληθούμε από τα τρωτά σημεία των αντιπάλων μας ».
«Σε μια ανατριχιαστική αποκάλυψη, η έκθεση ανέφερε ρητά ότι «ο στόχος του Γνωστικού Πολέμου είναι να βλάψει τις κοινωνίες και όχι μόνο τον στρατό ».

Η μελέτη περιέγραψε αυτό το φαινόμενο ως «στρατιωτικοποίηση της επιστήμης του εγκεφάλου».

Αλλά φαίνεται σαφές ότι η ανάπτυξη του γνωστικού πολέμου του ΝΑΤΟ θα οδηγήσει σε στρατιωτικοποίηση όλων των πτυχών της ανθρώπινης κοινωνίας και της ψυχολογίας, από τις πιο οικείες κοινωνικές σχέσεις έως το ίδιο το μυαλό .. “
«Με άλλα λόγια, αυτό το έγγραφο δείχνει ότι τα στοιχεία του στρατιωτικού καρτέλ του ΝΑΤΟ βλέπουν όλο και περισσότερο τον εσωτερικό τους πληθυσμό ως απειλή, φοβούμενοι ότι οι πολίτες θα είναι δυνητικά κινέζικα ή ρωσικά κοιμισμένα κελιά, τρομακτικά« πέμπτες στήλες »που αμφισβητούν τη σταθερότητα των« δυτικών φιλελεύθερων δημοκρατιών ». .. ”
«Φυσικά, ο ερευνητής του ΝΑΤΟ ισχυρίστηκε ότι οι ξένοι «αντίπαλοι» είναι οι υποτιθέμενοι επιτιθέμενοι που χρησιμοποιούν γνωστικό πόλεμο.
Αλλά ταυτόχρονα, κατέστησε σαφές ότι η δυτική στρατιωτική συμμαχία αναπτύσσει τη δική της τακτική ».
Σε ένα δοκίμιο του 2017 με τίτλο “The War on Sensemaking”, ο συγγραφέας Jordan Greenhall έκανε την εξής παρατήρηση: ότι η επιστήμη της σύγχρονης προπαγάνδας βρίσκεται στην έρευνα και την ανάπτυξη για περισσότερο από έναν αιώνα τώρα και αναγκαστικά έχει προχωρήσει επιστημονικά ακριβώς όπως έχουν άλλοι τομείς στον στρατό.
“Το 1917, ένας νεαρός Edward Bernays κλήθηκε να βοηθήσει την αμερικανική πολεμική προσπάθεια εφαρμόζοντας τις θεωρίες του θείου του Sigmund Freud για το ασυνείδητο σε μια νέα γερμανική τεχνική που ονομάζεται ” προπαγάνδα “, γράφει ο Greenhall.
«Η τεχνολογία του πολέμου κινείται γρήγορα.
Και περνά από τα πεδία μαχών, στο  μυαλό.

Οι πόλεμοι του πολιτισμού, του νοήματος και του σκοπού είδαν την καινοτομία σε μια «εκθετική καμπύλη τεχνολογίας»

Σκεφτείτε πόσες τεχνολογικές εξελίξεις υπήρξαν στον στρατό τον τελευταίο αιώνα και πόσο αλματωδώς περνούν σε άλλο επίπεδο.
Οι κυβερνώντες έχουν βελτιώσει τις μεθόδους χειρισμού των αισθητηριακών μας δυνατοτήτων προς όφελός τους, καθ ‘όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου και μόνο μια μικρή μειοψηφία από εμάς έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί ότι αυτή η χειραγώγηση συμβαίνει.
Μόλις μαθαίνουμε να παίζουμε με πούλια, εκείνοι μαθαίνουν τρισδιάστατο σκάκι.
Δεν υπάρχουν άλλες λύσεις σε αυτό το πρόβλημα εκτός από τη διάδοση του γεγονότος ότι συμβαίνει.
Η προπαγάνδα λειτουργεί μόνο αν δεν καταλαβαίνετε ότι συμβαίνει σε σας (Α)…
και (Β) πώς συμβαίνει και μια βασική επίγνωση του γεγονότος ότι υπάρχει μια παγκόσμια εκστρατεία χειραγώγησης της ανθρώπινης σκέψης προς όφελος της το ισχυρό είναι το πρώτο βήμα προς αυτήν την κατανόηση.
Το να έχει την ταπεινότητα και αντίληψη ο απλός άνθρωπος ότι ο ίδιος μπορεί να χειραγωγηθεί και να εξαπατηθεί είναι το δεύτερο βήμα.
Το τρίτο είναι η ελπίδα ότι η ανθρωπότητα θα ξεπεράσει την ψυχολογική της ευαισθησία στη χειραγώγηση και θα προχωρήσει σε μια υγιή σχέση με τα αφηγήματα που του πλασσάρουν.

www.bankingnews.gr

Share this post