«Πώς να γίνετε άτρωτοι»: Η Ελληνοαμερικανίδα πρώην Secret Service που προστάτεψε 4 Αμερικανούς προέδρους

«Πώς να γίνετε άτρωτοι»: Η Ελληνοαμερικανίδα πρώην Secret Service που προστάτεψε 4 Αμερικανούς προέδρους

Η Ελληνοαμερικανίδα, Εύη Πούμπουρα, υπηρέτησε στη Μυστική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τη διάρκεια της κυβέρνησης του Κλίντον, του Ομπάμα και των δύο Μπους, και σήμερα, είναι μια περιζήτητη ειδική στην ανάλυση συμπεριφοράς, την εθνική ασφάλεια και την προσωπική προστασία

Η Εύη Πούμπουρα-Evy Poumpouras-μεγαλωμένη στο προάστιο του Κουίνς της Νέας Υόρκης από μικρή ήξερε ότι θέλει να είναι δυνατή: να γίνει σαν τους Αρχαίους Έλληνες θεούς που τόσο θαύμαζε, να μπορεί να αντιμετωπίζει το μπούλινγκ στο σχολείο.

​Έτσι εκτός από τα μαθήματα αυτοάμυνας, άρχιζε να αντιμετωπίζει κατάματα ο,τι ακριβώς τη φόβιζε μαθαίνοντας να τα βγάζει πέρα ακόμα και με τα επικίνδυνα περιστατικά της μεγάλης πόλης.

Παράλληλα ως μελετηρό κορίτσι δεν σταμάτησε να διαβάζει Αρχαία Ελληνική Φιλοσοφία και να διδάσκεται στρατηγική, τακτική, μαθηματικά και αποκωδικοποιήσεις.

​Τελικά κατάφερε να αναδειχθεί επικεφαλής προστασίας των Αμερικανών Προέδρων-του Μπους, της Χίλαρι Κλίντον αλλά και του Μπαράκ Ομπάμα-καταστρώνοντας σχέδια εξόδου από τον Λευκό Οίκο σε περίοδο επίθεσης, σε τρομοκρατικά χτυπήματα, απαγωγές και ο,τι ακραίο (δεν) μπορεί να βάλει ο νους ανθρώπου.

Κάπως έτσι βρέθηκε αντιμέτωπη με κάθε λογής περιστατικά που την έκαναν διάσημη για την άμεση ανταπόκριση της ως αρχηγού των μυστικών σχεδίων σε δύσκολες καταστάσεις και που την έχουν φέρει δίπλα σε γεγονότα που έχουν γράψει ιστορία.

Ήταν παρούσα ακόμα και στην 11η Σεπτεμβρίου, όπου με κίνδυνο την ίδια της τη ζωή συντόνιζε την έξοδο των ανθρώπων από τους δίδυμους πύργους, το τεράστιο έργο των ειδικών δυνάμεων και των πυροσβεστών.

Έκτοτε έγινε διάσημη και μια φωνή που οι Αμερικανοί θεωρούν συνώνυμη με την εξυπνάδα και τη ψυχραιμία καθώς εκτός από θεωρία και μαθηματικά η Εύη Πούμπουρα ξέρει καλά και ψυχολογία.

​Γι αυτό και εμφανίζεται συχνά στην τηλεόραση μέχρι σήμερα δίνοντας συμβουλές σε κρίσιμους καιρούς: εξαίρεση δεν θα μπορούσε φυσικά να αποτελέσει και η παρούσα κατάσταση του κορωνοϊου, όπου η Ελληνοαμερικανίδα εμφανίζεται συχνά για να δείξει στους Αμερικανούς πως να αντιμετωπίζουν τον πανικό και τον φόβο σε μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα όπως NBC, το CNN και το MSNBC.

Επίσης φρόντισε να βγάλει βιβλίο με τον τίτλο «Becoming Bulletproof»- δηλαδή «Πώς να γίνετε άτρωτοι», ουσιαστικά αλεξίσφαιροι, μια ελληνική λέξη που η ίδια αγαπάει πολύ- το οποίο έχει προλάβει ήδη να γίνει εκδοτική επιτυχία.

Όπως γράφει χαρακτηριστικά και το οπισθόφυλλο του βιβλίου: «όταν καταφέρνεις και γίνεσαι ουσιαστικά άτρωτος-αλεξίσφαιρος, νιώθει ότι έρχεσαι σε επαφή με την καλύτερη, την πιο δυνατή και την πιο θαρραλέα εκδοχή του εαυτού σου. Γι αυτό και η αληθινή δύναμη βρίσκεται στο μυαλό και όχι στο σώμα. Το να έχεις κουράγιο σημαίνει ότι έρχεσαι αντιμέτωπος με τους πραγματικούς σου φόβους αλλά ότι παράλληλα καταφέρνεις και είσαι αποφασιστικός, ότι μπορείς και εντοπίζεις ποια είναι η πηγή της κάθε εστίας πανικού και φόβου».

Φυσικά, όπως η ίδια λέει αυτό είναι κάτι που έχει μάθει από τα κείμενα της ελληνικής γραμματείας που διάβαζε από μικρή ομολογώντας σε μια από τις συνεντεύξεις ότι είναι πολύ περήφανη που είναι Ελληνίδα.

«Εννοείται ότι γαλουχήθηκα και εγώ με την ίδια πεποίθηση ότι καθετί στον κόσμο έχει ελληνική προέλευση» γι αυτό και φροντίζει να συνοδεύει συχνά τα αποσπάσματα του βιβλίου της με αρχαιοελληνικά ρητά ή με απόψεις των Αρχαίων φιλοσόφων που θαυμάζει όπως τον Πλάτωνα.

«Θάρρος σημαίνει το να ξέρεις να μην φοβάσαι» θυμίζει τους αναγνώστες της παραπέμποντας στον Πλάτωνα και λέγοντας πως όσα δεν της έμαθαν χρόνια εμπειρίας στον Λευκό Οίκο της τα έμαθαν οι αρχαίοι Φιλόσοφοι και η Ελλάδα.

Share this post