Ραγδαίες εξελίξεις: Κάλεσμα Πούτιν από τα Ιεροσόλυμα για «παγκόσμια ειρήνη» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ραγδαίες εξελίξεις: Κάλεσμα Πούτιν από τα Ιεροσόλυμα για «παγκόσμια ειρήνη» (ΒΙΝΤΕΟ)
Οι εξελίξεις παγκόσμια τρέχουν με μεγάλη ταχύτητα.

Λίγες ώρες μετά την…γαλλο-ρωσική συμμαχία , την οποία και μεταδώσαμε μέσα από το el.gr, ο Βλαντιμίρ Πούτιν είναι εκείνος που βάζει την δική του σφραγίδα στα όσα έρχονται παγκόσμια.

Πιο συγκεκριμένα ο Ρώσος πρόεδρος βρίσκεται εδώ και μερικές ώρες στο Ισραήλ όντας ένας από τους κεντρικούς ομιλητές του Διεθνούς Συνεδρίου Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος.

Σε ένα παγκόσμιο μήνυμά του, ο «Τσαρ Βλαντ» μίλησε μπροστά σε υψηλόβαθμους αξιωματούχους 43 κρατών για την ανάγκη συνεργασίας των μεγάλων δυνάμεων πάνω στον πλανήτη.

Ο ίδιος μάλιστα προανήγγειλε πολύ σύντομα μία Σύνοδο των Ηνωμένων Εθνών με αφορμή την 75η επέτειο της Διάσκεψης Κορυφής των Εθνών.

Μέλημα του Πούτιν στο νέο του μήνυμα από τα Ιεροσόλυμα είναι πως ο πλανήτης δεν πρέπει να ξαναζήσει τα εγκλήματα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα θύματα του Ολοκαυτώματος.

« Να διασφαλίσουμε ότι οι τρομακτικές τραγωδίες του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου δεν θα επαναληφθούν ποτέ και ότι οι μελλοντικές γενιές θα θυμούνται τη φρίκη του Ολοκαυτώματος και των στρατοπέδων θανάτου.

Μια σύνοδος κορυφής για τα κράτη που “έχουν ειδική ευθύνη για τη διάσωση του πολιτισμού” θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αναζήτηση συλλογικών απαντήσεων στις σύγχρονες προκλήσεις και απειλές», είπε χαρακτηριστικά.

Αξίζει να σημειωθεί πως μεταξύ των παρευρισκομένων είναι ο Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Μάικ Πενς, με τον οποίο ο Β.Πούτιν αντάλλαξε μία θερμή χειραψία.

Από την πλευρά της Μ.Βρετανίας το παρόν δίνει ο Πρίγκιπας Κάρολος, ενώ από την πλευρά της Γαλλίας ο ίδιος ο Εμανουέλ Μακρόν.

(φωτο:eurokinissi)

https://www.el.gr/

Share this post