ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, «ΒΡΑΖΕΙ» ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

ΡΑΓΔΑΙΑ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, «ΒΡΑΖΕΙ» ΜΕΓΑΛΗ ΟΡΓΗ ΚΑΤΑ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης

Με μια πολύ χαρακτηριστική έρευνα η γνωστή τουρκική εταιρία ερευνών, Metrropoll Araştırma, του ιδιοκτήτη κοινωνικών δικτύων, Özer Sencar, καταγράφεται η ραγδαία επιδείνωση της καθημερινότητας και του βιοτικού επίπεδου του μέσου Τούρκου, γεγονός που έχει άμεσες συνέπειες και στο πολιτικό σκηνικό ακόμα και στην ίδια την θέση του Ερντογάν, που τελευταία έχει αρχίσει και τρίζει χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την έρευνα αυτή, το 63,4 των Τούρκων δηλώνει ότι έχει χειροτερέψει σημαντικά η κατάσταση τους και η δυνατότητα επιβίωσης, ποσοστό που έχει να εμφανιστεί άδω και πολλά χρόνια και για πρώτη φορά επί καθεστώτος Ερντογάν. Στην ίδια έρευνα μόνο το 9% δηλώνει ότι καλυτέρεψε η κατάσταση του και ένα 27,4% δηλώνει πως παραμένει η ίδια.

Εντυπωσιακό είναι πως ένα σημαντικό ποσοστό, 46,2% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ του Ερντογάν, δηλώνει πως έχει χειροτερέψει η κατάσταση του. Επίσης πολύ μεγάλο ποσοστό, 81%, των ψηφοφόρων του φιλοκουρδικού κόμματος HDP, δηλώνει έντονα δυσαρεστημένο για την κατάσταση του, (υποδηλώνει και την έντονη δυσαρέσκεια του κουρδικού στοιχείου ένα πολύ ευαίσθητο σημείο), ενώ και στο εθνικιστικό κόμμα, MHP, το 55,5% των ψηφοφόρων του δηλώνει πως έχει χειροτερέψει η κατάσταση τους.

Σίγουρα τα μηνύματα αυτής της έρευνας θα πρέπει να προβληματίζουν έντονα το κυβερνητικό επιτελείο του Ερντογάν και σίγουρα δεν προμηνύουν ήρεμες καταστάσεις σε μια χώρα που θέλει να προβάλλεται σαν υπερδύναμη.

ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος
www.nikosxeiladakis.gr

Share this post