«ΡΟΜΠΑ» το ελληνικό ΥΠΕΞ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ τον Δένδια για τους νεκρούς Έλληνες στην Ουκρανία

«ΡΟΜΠΑ» το ελληνικό ΥΠΕΞ! ΔΙΑΨΕΥΔΕΙ Η ΡΩΣΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ τον Δένδια για τους νεκρούς Έλληνες στην Ουκρανία

«ΔΕΝ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΕΚΕΙ ΡΩΣΙΚΕΣ

ΔΥΝΑΜΕΙΣ», αναφέρει!!! Ποιά η πηγή

πληροφόρησης του Δένδια που εξέθεσε την

Ελλάδα;;;

Το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών, αμέσως μετά την είδηση θανάτου δύο Ελλήνων στην Ανατολική Ουκρανία, αντί να περιμένει και να εξετάσει επιμελώς το περιστατικό, έβγαλε άμεσα ανακοίνωση κατά της Ρωσίας, καλώντας τον Ρώσο Πρέσβη στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η Ρωσική Πρεσβεία, πριν από λίγο τον διέψευσε, λέγοντας πως οι ρωσικές δυνάμεις δεν επιχειρούσαν στην περιοχή και δεν επιχειρούν σε κατοικημένες περιοχές.

Το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του αναφέρει: «Η Ελλάδα εκφράζει τον αποτροπιασμό της και καταδικάζει απερίφραστα τον βομβαρδισμό αμάχων από ρωσικό αεροσκάφος στα περίχωρα του χωριού Σαρτανά νωρίτερα σήμερα, ο οποίος είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο δύο ομογενών, καθώς και τον τραυματισμό άλλων έξι, μεταξύ των οποίων και ενός παιδιού.

Με εντολή του Υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο Γενικός Γραμματέας Θεμιστοκλής Δεμίρης πραγματοποίησε τηλεφωνικά έντονο διάβημα διαμαρτυρίας στον Ρώσο Πρέσβη στην Αθήνα και τον κάλεσε αύριο στο Υπουργείο Εξωτερικών.

Υπενθυμίζεται ότι ο Υπουργός Εξωτερικών είχε θέσει μετ’ επιτάσεως στον Ρώσο ομόλογό του, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, το ζήτημα της ανάγκης προστασίας της Ελληνικής ομογένειας».

Την είδηση αναπαρήγαγε και ο υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας Αντον Γερασένκο, τονίζοντας πως ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται κι ένα παιδί.

el.gr

Share this post