Ρωσία: Επιστρέφουν Σε Εν Ενεργεία Παροπλισμένα Πλοία Της Σοβιετικής Εποχής! ‘Ερχεται Παγκόσμιος Πόλεμος;

Ρωσία: Επιστρέφουν Σε Εν Ενεργεία Παροπλισμένα Πλοία Της Σοβιετικής Εποχής! ‘Ερχεται Παγκόσμιος Πόλεμος;

Το Ρωσικό πολεμικό πλοίο, Admiral Levchenko, μετά από επτά χρόνια από την απόσυρση του, επιστρέφει σε υπηρεσία. Οι επισκευές στο πλοίο ξεκίνησαν στις αρχές του 2021, και πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Snezhnogorsk, στο ναυπηγείο Nerpa.

Το πλοίο θα εκσυγχρονιστεί, προκειμένου να επιστρέψει στο Ρωσικό στόλο, και να καλύψει την απώλεια του καταδρομικού Moskva. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, και άλλα αποσυρόμενα πλοία, από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, θα επανέλθουν σε λειτουργία, κατόπιν γενικού εκσυγχρονισμού, και αυτό δείχνει την αποφασιστικότητα της Ρωσίας, για ένα γενικευμένο και μακροχρόνιο Πόλεμο!

Ο Ναύαρχος Levchenko είναι ένα Ρωσικό αντιτορπιλικό της κλάσης Udaloy .Το πλοίο κατασκευάστηκε το 1982, και τέθηκε σε λειτουργία στο Σοβιετικό Ναυτικό το 1988. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, το πλοίο συνέχισε να υπηρετεί στο Ρωσικό Ναυτικό με τον Βόρειο Στόλο .

Το 2010 συμμετείχε στις Ρωσικές επιχειρήσεις για την καταπολέμηση της πειρατείας στα ανοιχτά των ακτών της Σομαλίας, μέχρι το 2020, όπου και αποσύρθηκε οριστικά, αν και ήταν ανενεργό τα τελευταία  επτά χρόνια.

Άρθρο Σπύρος Πρίφτης             email: spyros.priftis76@yahoo.gr

Share this post