Ρωσικά ελικόπτερα προσγειώνονται σε αμερικανική βάση στην Συρία: «Αλλαγή φρουράς» στην Μέση Ανατολή

Ρωσικά ελικόπτερα προσγειώνονται σε αμερικανική βάση στην Συρία: «Αλλαγή φρουράς» στην Μέση Ανατολή

Σε μια κίνηση μεγάλης συμβολικής αξίας προχώρησαν οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις στην Συρία όπου ρωσικά στρατιωτικά ελικόπτερα πρσγειώθηκαν στο  στρατιωτικό αεροδρόμιο της Tabka στην επαρχία Ράκκα στη βόρεια Συρία, όπου προηγουμένως βρισκόταν η βάση των ΗΠΑ.

Τώρα οι εγκαταστάσεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο της Δαμασκού, αλλά αυτή αποτελεί την «βιτρίνα», τον πραγματικό έλεγχο τον έχει πλέον η Ρωσία.

Το 2014, το αεροδρόμιο Τάμπκα καταλήφθηκε από μαχητές του Ισλαμικού Κράτους, το 2017 εκδιώχθηκαν από Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι οποίες απολάμβαναν την υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών. Το SDF ήλεγχε την Τάμπκα και ολόκληρη την επαρχία της Ράκκα για περισσότερα από δύο χρόνια, κατά τη διάρκεια των οποίων δημιουργήθηκε εκεί η στρατιωτική βάση των ΗΠΑ.

Όπως διαπίστωσε ένας από τους Σύρους αξιωματικούς, οι τρομοκράτες κατέστρεψαν τον διάδρομο απογείωσης-προσγείωσης και οι Αμερικανοί που ήλθαν στη συνέχεια δεν έκαναν καμία αποκατάσταση. Τώρα ο στρατός ξανακτίζει τα ερείπια.

Babak Taghvaee@BabakTaghvaee

: Videos recorded today & yesterday show that, Air Force has deployed Mi-8AMTSh utility helicopters of its 412 AvB to military airfield in to use them in support of Arab Army during any possible operations against Army from tomorrow

Ενσωματωμένο βίντεο

70 άτομα συζητούν σχετικά με αυτό

Conflict Intelligence Network 🌐@ConflictTeam

: aerospace forces helicopters landed at airfield in the province of in northern , where the base was previously located.

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Conflict Intelligence Network 🌐

Η τουρκική επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης», που ξεκίνησε στις 9 Οκτωβρίου, προκάλεσε την υποχώρηση μαχητών αλλά και συμμάχων των ΗΠΑ από την περιοχή.

Οι μετατοπίσεις αυτές επέτρεψαν στον συριακό στρατό να διεκδικήσει αρκετές πόλεις μετά από συμφωνία με τις δυνάμεις των Κούρδων.

Η Άγκυρα ανέστειλε την επίθεσή της στη Βόρεια Συρία για πέντε ημέρες, αλλά υποσχέθηκε να συνεχίσει τη μάχη παρά τις κυρώσεις των ΗΠΑ και τους περιορισμούς της ΕΕ όσον αφορά τις πωλήσεις όπλων.

Tην ίδια στιγμή ο Σύρος προεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ αποκάλεσε «κλέφτη» τον Ρ.Τ.Ερντογάν και ότι «έχει κλέψει τα εργοστάσια, το σιτάρι και τα εδάφη του συριακού λαού»

 

Kevork Almassian@KevorkAlmassian

So yes. President Assad was on the frontline in , namely in Habit.

Προβολή εικόνας στο Twitter

Kevork Almassian@KevorkAlmassian

1/‘s : is a thief. He stole the factories, the wheat and oil .. Today he’s stealing the land.

Προβολή εικόνας στο Twitter
Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Kevork Almassian
Την δήλωση αυτή την έκανε κατά την επίσκεψη των προκεχωρημένων γραμμών άμυνας του συριακού Στρατού στην Ιντλίμπ. Oρκίστηκε βέβαια ότι θα τα πάρει όλα πίσω.

 

Nasser Atta@nasseratta5

Prisdent visit the front line in Idlib and meet with -n army officers he said “ is a thieve and he stole the Syrian factories and resources & now he wants to steal the syrian land“
He vowed to take back all syrian land https://youtu.be/hCxF8kePXV8 

Δείτε άλλα Tweet του χρήστη Nasser Atta
Το ζήτημα είναι ότι η Δαμασκός δεν διαθέτει πλέον την ισχύ για να μπορέσει να εκδιώξει τους Τούρκους από τα υπό κατάληψη εδάφη στην Βόρεια Συρία.

Ο συριακός Στρατός δεν αποτελεί πλέον υπολογίσιμη δύναμη μετά από 8 έτη αιματηρού πολέμου. Τα καλύτερα στελέχη του έχουν σκοτωθεί και ο εξοπλισμός του έχει καταστραφεί. Η δε συριακή Αεροπορία έχει πάψει επί της ουσίας να υφίσταται

.

Share this post