Ρωσικά ΜΜΕ: “Η Κίνα θα επιτεθεί με πλήρη ισχύ – Ξεφορτώνεται χρεόγραφα των ΗΠΑ”- Πεκίνο: “Πολιτική πανούκλα η Πελόζι, πυροδότησε νάρκη”

Ρωσικά ΜΜΕ: “Η Κίνα θα επιτεθεί με πλήρη ισχύ – Ξεφορτώνεται χρεόγραφα των ΗΠΑ”- Πεκίνο: “Πολιτική πανούκλα η Πελόζι, πυροδότησε νάρκη”

Οι Αμερικανοί επιτάχυναν την κινεζική επίθεση

Η Κίνα θα εξαπολύσει στρατιωτική επίθεση ευρείας κλίμακας το προσεχές διάστημα. Στην αποκάλυψη(;) αυτή προχωρούν ρωσικά ΜΜΕ τα οποίο τονίζουν πως “αυτό είναι αναπόφευκτο” δεδομένης της στάσης των ΗΠΑ.

Στο ίδιο μήκος κλίματος και κινεζικά κρατικά ΜΜΕ τα οποία “λούζουν” με κοσμητικά επίθετα την Νάνσι Πελόζι. Οι Κινέζοι παρομοιάζουν την επίσκεψη της Πελόζι σαν πυροδότηση νάρκης στα στενά της Ταϊβάν, η οποία έγινε στα κρυφά χαρακτηρίζοντας την Αμερικανίδα σαν κλέφτρα.

Είναι φανερό πως η κατάσταση πλέον έχει βγει εκτός ελέγχου και είναι δύσκολο έως αδύνατο να “συμμαζευτεί”.

Την παραδοχή αυτή κάνουν και οι Αμερικανοί.

Λευκός Οίκος ότι “η Κίνα θα χρησιμοποιήσει την επίσκεψη Πελόζι στην Ταϊβάν ως πρόσχημα για μέτρα κλιμάκωσης.

“Έχουμε δει ορισμένες ανακοινώσεις από τη ΛΔΚ τις τελευταίες λίγες ώρες που δυστυχώς είναι ακριβώς σύμφωνα με αυτό που περιμέναμε” ανέφερε ο Kirby του NSC, στην αίθουσα ενημέρωσης, τονίζοντας:

«Είμαστε έτοιμοι να διαχειριστούμε αυτό που επιλέγει να κάνει το Πεκίνο.

Η Κίνα χρησιμοποιεί την επίσκεψη της Πελόζι ως δικαιολογία για να δικαιολογήσει την εχθρική της προσέγγιση στα στενά της Ταϊβάν.

Υποστηρίζουμε την Ταϊβάν και θα υπερασπιστούμε τον Ινδο-Ειρηνικό”.

Ο πρεσβευτής της ΕΕ στην Κίνα, Χόρχε Τολέδο, δήλωσε ότι σε περίπτωση επίθεσης του PLA στην Ταϊβάν, «η ΕΕ, μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους συμμάχους της, θα λάβουν παρόμοια ή και μεγαλύτερα μέτρα από αυτά που ελήφθησαν κατά της Ρωσίας».

Και η ΕΕ παραδέχεται πως υπάρχουν αυξημένες πλέον πιθανότητες κινεζικής επίθεσης!

Ταυτόχρονα, ο Κινέζος υφυπουργός Εξωτερικών Xie Feng κάλεσε τον πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Κίνα Nicholas Burns για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη της προέδρου της Βουλής των ΗΠΑ Ν.Πελόζι στην Ταϊβάν, μια σοβαρή πρόκληση και παραβίαση της αρχής της μίας Κίνας

Η φύση της επίσκεψης Πελόζι είναι εξαιρετικά μοχθηρή και η συνέπεια είναι πολύ σοβαρή. Η κινεζική πλευρά δεν θα μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, είπε ο Xie στον Burns.

Ο Κινέζος Πρέσβης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Τσιν Γκανγκ, είπε στο CNN πριν από λίγα λεπτά:

«Η απάντησή μας θα είναι σταθερή, ισχυρή και σθεναρή» τόνισε

Όλα δείχνουν προς την στρατιωτική απάντηση!

Δείτε το βίντεο από το CNN

Ρωσικά ΜΜΕ: Θα ακολουθήσει απάντηση της Κίνας

Ρωσικά ΜΜΕ μιλούν για 100% επικείμενη στρατιωτική δράση της Κίνας. Αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Η αμερικανική πολιτική προκλήσεων, που εφαρμόστηκε νωρίτερα στην Ουκρανία, αναμένεται να φτάσει και στην Ταϊβάν. Προφανώς, η επίσκεψη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊπέι δεν είναι ιδιωτική πρωτοβουλία της ηλικιωμένης προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, αλλά μια προγραμματισμένη ενέργεια του Λευκού Οίκου.

Πρέπει να παραδεχθούμε ότι το Πεκίνο δεν ήταν καν κοντά στο να σχεδιάσει να καταρρίψει ένα αεροπλάνο που μετέφερε το τρίτο πρόσωπο στην ιεραρχία του πολιτικού συστήματος των ΗΠΑ (μετά τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο). Παρόλο που η επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν αποτελεί κατάφωρη παραβίαση της κυριαρχίας της Κίνας, η δολοφονία ενός τόσο υψηλού προφίλ πολιτικού είναι κήρυξη πολέμου.

Η απάντηση του Πεκίνου θα ακολουθήσει, είναι εξ ορισμού αναπόφευκτη, αλλά θα γίνει λίγο αργότερα. Οποιαδήποτε στρατιωτική επιχείρηση απαιτεί χρόνο προετοιμασίας. Προφανώς, το κινεζικό Γενικό Επιτελείο το σχεδίασε εδώ και πολύ καιρό, αλλά τέτοια σχέδια δεν περιορίζονται μόνο στον στρατό.

Θυμηθείτε ότι λίγα χρόνια πριν από την “ρωσική ειδική στρατιωτική επιχείρηση”, η Ρωσία απέσυρε τα αποθέματά της σε χρυσό και συνάλλαγμα από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Η Κίνα θα χρειαστεί να κάνει το ίδιο, η οποία, παρεμπιπτόντως, κατέχει χρεόγραφα των ΗΠΑ αξίας 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

Ακόμη και η πρώτη οικονομία στον κόσμο δεν έχει την πολυτέλεια να χάσει τόσο μεγάλα αποθέματα.

Επιπλέον, ο ίδιος ο κινεζικός στρατός δεν είναι έτοιμος για μια επιχείρηση πλήρους κλίμακας για την επιστροφή της Ταϊβάν. Παρά την ισχύ του που απέκτησε τα τελευταία 10 χρόνια, το κινεζικό ναυτικό δεν έχει αρκετά μεγάλα αποβατικά πλοία, την κύρια δύναμη κρούσης για μάχες στο νησί.

Αναμφίβολα, η προκλητική επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊπέι απλώς θα επισπεύσει τις προετοιμασίες του Πεκίνου για την δυναμική επιστροφή της Ταϊβάν. Το ίδιο έκαναν οι ΗΠΑ και στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον δημιούργησε όλες τις προϋποθέσεις ώστε η Ρωσία να αποφασίσει για στρατιωτική επέμβαση.

Και ούτε η Ρωσία ούτε η Κίνα έχουν άλλο δρόμο.

Η απάντηση της Κίνας στην προκλητικότητα των ΗΠΑ στην Ταϊβάν θα ακολουθήσει αναπόφευκτα.

Πριν λίγο η κινεζική κρατική τηλεόραση έδειξε πλάνα της στρατιωτικής κινητοποίησης του PLA. Ο κινεζικός Στρατός φαίνεται πως κινητοποιεί όλο το οπλοστάσιο ακόμη και τα μαχητικά J-20

Επί του παρόντος, και οι τρεις Στρατιές υπό τη Διοίκηση Ανατολικού Θεάτρου του PLA, δηλαδή η 71η, η 72η και η 73η φαίνονται αρκετά ενεργά.

Επιταχύνεται η επίθεση στην Ταϊβάν – Η Πελόζι πυροδότησε νάρκη

Κινεζικά κρατικά ΜΜΕ σημειώνουν η Κίνα θα «επιταχύνει τη διαδικασία επανένωσης με ολοκληρωμένα μέτρα», συμπεριλαμβανομένης της στρατιωτικής δράσης και της άρσης της κατάπαυσης του πυρός με την Ταϊβάν, σε απάντηση της σημερινής επίσκεψης στην Ταϊβάν της Προέδρου της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Νάνσι Πελόζι.

«Η Κίνα έχει πολλές ευκαιρίες να επιταχύνει τη διαδικασία επανένωσης.

Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν χτυπήματα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ταϊβάν, όπως έκανε ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός (PLA) κατά την προηγούμενη κρίση στα Στενά της Ταϊβάν, πιέζοντας για νέα νομοθεσία εθνικής επανένωσης, στέλνοντας στρατιωτικά αεροσκάφη και πλοία να εισέλθουν στον «εναέριο χώρο» και στα «χωρικά ύδατα» του νησιού που ελέγχονται από τις αρχές της Ταϊβάν και τερματίζοντας μια σιωπηρή εκεχειρία με τον στρατό της Ταϊβάν.

«Η Κίνα πρέπει να χρησιμοποιήσει την περίπτωση Πελόζι για να μεγιστοποιήσει το πλεονέκτημά της και να συνεχίσει να προωθεί τη διαδικασία επανένωσης», δήλωσαν Κινέζοι εμπειρογνώμονες.

Σε αυτό το σημείο, η Κίνα έχει το ηθικό πλεονέκτημα, διότι, όπως δήλωσε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών, «ήταν οι ΗΠΑ που πρώτοι προέβησαν σε προκλητικές ενέργειες και προκάλεσαν την κλιμάκωση των εντάσεων στο Στενό της Ταϊβάν».

«Στρατιωτικές προετοιμασίες»

Το αεροπλανοφόρο Liaoning απέπλευσε την Κυριακή από τη βάση του στο Qingdao, στην επαρχία Σαντόνγκ της ανατολικής Κίνας, ενώ το αεροπλανοφόρο Shandong αναχώρησε από το λιμάνι του στη Sanya, στην επαρχία Χάιναν της νότιας Κίνας, τη Δευτέρα, συνοδευόμενο από ένα αποβατικό σκάφος Type 075.

Σύμφωνα με τον Σονγκ Ζονγκπίνγκ, Κινέζο στρατιωτικό εμπειρογνώμονα και τηλεοπτικό σχολιαστή, ο PLA θα πλήξει στρατιωτικούς στόχους της Ταϊβάν, αλλά δεν θα ρίξει απευθείας εναντίον αμερικανικών στόχων.

«Τη νύχτα της 2ας Αυγούστου, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ Πελόζι επισκέφθηκε την περιοχή μας στην Ταϊβάν σαν κλέφτης, πυροδοτώντας μια νάρκη που έριξε η ίδια πάνω στην κατάσταση στο Στενό της Ταϊβάν και στις σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.

Η Κίνα έχει επανειλημμένα και αυστηρά προειδοποιήσει πόσο κακό είναι αυτό το θέμα και πόσο σοβαρές είναι οι συνέπειες. Όμως η Πελόζι εξακολουθούσε να την αγνοεί και η Ουάσιγκτον δεν έλαβε αποτελεσματικά μέτρα για να την σταματήσει, με αποτέλεσμα ένα νέο γύρο έντασης και σοβαρές προκλήσεις για την κατάσταση στο στενό της Ταϊβάν.

Αυτή τη φορά όλος ο κόσμος μπορεί να δει ξεκάθαρα ποιος αλλάζει το status quo στα Στενά της Ταϊβάν; Ποιος προκαλεί κατ’ αρχάς; Ποιος υπονομεύει την ειρήνη και τη σταθερότητα στο Στενό της Ταϊβάν; Είναι άκρως ειρωνικό το γεγονός ότι αυτά τα τρία ζητήματα αποτέλεσαν τα τρία σημεία εστίασης της κοινής γνώμης των ΗΠΑ και της Δύσης κατά της Κίνας τον τελευταίο καιρό και ότι οι αρχές του Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος (ΔΠΚ) της Ταϊβάν βρήκαν επίσης την ευκαιρία να παίξουν το «χαρτί του οίκτου». Για ένα διάστημα, η διεθνής κοινή γνώμη για την Ταϊβάν ήταν σε ομίχλη.

Αποκαλύφθηκε η διαστροφή του άσπρου και του μαύρου, η ηγεμονική νοοτροπία και η λογική του βαρόνου ληστή των Ηνωμένων Πολιτειών, καθώς και η ουσία της «εξάρτησης των αρχών του ΔΠΚ από τις Ηνωμένες Πολιτείες για την ανεξαρτησία».

Μπορεί να ειπωθεί ότι η ανόητη, απερίσκεπτη και επικίνδυνη προκλητική ενέργεια της Πελόζι έχει συγκολλήσει όλη την ευθύνη για την υπονόμευση της ειρήνης και της σταθερότητας στο στενό της Ταϊβάν στις ΗΠΑ και στις αρχές της Ταϊβάν.

Πρόκειται για μια νέα κλιμάκωση της συμπαιγνίας ΗΠΑ-Ταϊβάν, μια σοβαρή και καταστροφική αλλαγή του status quo στο Στενό της Ταϊβάν και μια προδοσία των σοβαρών πολιτικών δεσμεύσεων που ανέλαβαν οι ΗΠΑ έναντι της Κίνας, εκτός από την παραβίαση της αρχής της μίας Κίνας και των τριών κοινών ανακοινώσεων Κίνας-ΗΠΑ, καθώς και του ψηφίσματος 2758 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. Είναι επίσης εντελώς αβάσιμο για ορισμένους πολιτικούς στις Ηνωμένες Πολιτείες να χρησιμοποιούν τη λεγόμενη «διάκριση των εξουσιών» ως πρόσχημα για να προσπαθήσουν να αποφύγουν τις ευθύνες τους.

Καμία ανεξάρτητη και κυρίαρχη χώρα, πόσο μάλλον μια μεγάλη χώρα όπως η Κίνα, δεν μπορεί να επιτρέψει σε εξωτερικές δυνάμεις παρέμβασης και εσωτερικές αποσχιστικές δυνάμεις να συνωμοτήσουν για να υπονομεύσουν την κυρίαρχη ασφάλεια και την εδαφική της ακεραιότητα. Για την υπεράσπιση των βασικών εθνικών της συμφερόντων, τα όποια αντίμετρα λαμβάνονται από την κινεζική πλευρά είναι νόμιμα και αναγκαία και αποτελούν άσκηση των οφειλόμενων δικαιωμάτων ενός κυρίαρχου κράτους. Στην πραγματικότητα, το αποτέλεσμα των αντιμέτρων είναι πιο κρίσιμο από τη μορφή των αντιμέτρων.

Πρώτον, είναι επιτακτική ανάγκη οι τεράστιοι κίνδυνοι που δημιούργησε η Πελόζι να της γυρίσουν μπούμερανγκ. Με άλλα λόγια, για να δημιουργηθεί ο κίνδυνος της «επίσκεψης της Πελόζι στην Ταϊβάν», να αυξηθεί σημαντικά το κόστος των επιδόσεών της και να ενισχυθεί το τίμημα που πρέπει να πληρώσει. Η Πελόζι θα πρέπει να καταλάβει ότι η Ταϊβάν δεν είναι ένα μέρος στο οποίο μπορούν να πάνε έτσι απλά.

Η διαδρομή του αεροπλάνου που πήρε η Πελόζι στις 2 του μήνα δείχνει έναν μεγάλο κύκλο γύρω από τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, προφανώς φοβούμενη τον Λαϊκό Απελευθερωτικό Στρατό (PLA), ο οποίος διεξάγει ασκήσεις με πραγματικά πυρά στα σχετικά ύδατα, και ότι οι στρατιωτικές αποτρεπτικές και πιεστικές ενέργειες της Κίνας την έκαναν να αισθανθεί τον κίνδυνο.

Δεύτερον, τα αντίμετρα της Κίνας δεν θα είναι εφάπαξ, αλλά θα είναι ένας συνδυασμός μακροπρόθεσμων, αποφασιστικών και σταθερά εξελισσόμενων δράσεων. Την ώρα που η Πελόζι κατευθυνόταν προς την Ταϊβάν, πολεμικά αεροσκάφη Su-35 της Πολεμικής Αεροπορίας του PLA διέσχισαν τα Στενά της Ταϊβάν. Από το βράδυ της 2ας Αυγούστου, η ανατολική εμπόλεμη ζώνη θα διεξάγει μια σειρά κοινών στρατιωτικών επιχειρήσεων γύρω από το νησί της Ταϊβάν, διεξάγοντας κοινές αεροπορικές και θαλάσσιες ασκήσεις στις βόρειες, νοτιοδυτικές και νοτιοανατολικές θαλάσσιες και αεροπορικές περιοχές του νησιού, διεξάγοντας πραγματικά πυρά μεγάλου βεληνεκούς στο στενό της Ταϊβάν και οργανώνοντας δοκιμαστικές βολές συμβατικών κατευθυνόμενων πυρών στα ανατολικά ύδατα του νησιού. από τις 4 έως τις 7 Αυγούστου, ο PLA θα διεξάγει επίσης σημαντικές στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί της Ταϊβάν και θα οργανώσει πραγματικά πυρά.

Από το de facto σπάσιμο της λεγόμενης «κεντρικής γραμμής του στενού», μέχρι τις τακτικές περιπολίες και πτήσεις του PLA γύρω από το νησί στο νοτιοδυτικό εναέριο χώρο, μέχρι τη σαφή έμφαση στο ότι ο πορθμός της Ταϊβάν δεν είναι διεθνή ύδατα, κάθε πρόκληση των ΗΠΑ και της Ταϊβάν τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζεται με περαιτέρω ενίσχυση του de facto ελέγχου μας στο στενό της Ταϊβάν. Αυτή τη φορά δεν είναι πιθανό να αποτελέσει εξαίρεση.

Πολιτική πανούκλα η Πελόζι

Τρίτον, ο θεμελιώδης στόχος των αντιμέτρων της Κίνας είναι να προωθήσει τη διαδικασία της εθνικής επανένωσης. Ο χρόνος και η δυναμική για την ενοποίηση της μητέρας πατρίδας είναι πάντα σταθερά στα δικά μας χέρια. Όποια μορφή και αν πάρει το ρεύμα της Πελόζι για να στηρίξει την Ταϊβάν και να περιορίσει την Κίνα, δεν μπορεί να αλλάξει το ιστορικό και νομικό γεγονός ότι η Ταϊβάν ανήκει στην Κίνα και δεν μπορεί να σταματήσει τη δυναμική της Κίνας να επιτύχει την πλήρη ενοποίηση. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι κάθε φορά που οι ΗΠΑ και άλλες εξωτερικές δυνάμεις κλιμακώνουν τη σύμπραξη και τις προκλήσεις τους με τις αρχές της Ταϊβάν, η διαδικασία της πλήρους επανένωσης της Κίνας θα επιταχύνεται κατά ένα βήμα.

Η Πελόζι είναι σαν μια «πολιτική πανούκλα» που δεν έχει ωφελήσει την περιοχή εκτός από τον κίνδυνο και την ένταση στην Ταϊβάν. Ορισμένα μέσα ενημέρωσης της Ταϊβάν αποκάλυψαν ότι οι αρχές του νησιού είχαν αποσύρει κρυφά την πρόσκληση προς την Πελόζι, αλλά η Πελόζι τους επέπληξε και έπρεπε να συνεχίσει να κανονίζει τη δεξίωση. Αυτή η είδηση ​​είναι πολύ ενδιαφέρουσα. Η ταπεινή και σκοτεινή ψυχολογία των αρχών του ΔΠΚ και η αλαζονική και εγωιστική στάση της Πελόζι απέναντι στην Ταϊβάν είναι όλα στο χαρτί. Είναι μια αληθινή μικρογραφία των σχέσεων ΗΠΑ-Ταϊβάν, καθώς και ντροπή και θλίψη. Η επανένωση των δύο πλευρών του στενού της Ταϊβάν θα είναι το πλήρες τέλος αυτής της ντροπής και της θλίψης».

warnews247.gr

Share this post